NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkoville 400 ottelua täyteen ja kauden 30. maali – Bruinsin huikea pisteputki sai päätöksensä

NHL / Aamuraportti
Aleksander Barkov teki maalin ja syötti yhden juhlaottelussaan.
Suomalaisittain yön mielenkiintoisinta antia oli Aleksander Barkovin nousu 30 maalin kerhoon juhlaottelussaan. Lisäksi Tyynenmeren divisioonassa nähtiin mielenkiintoisia kohtaamisia taulukon molemmissa päissä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Panthersin tulokkaat liekeissä Barkovin juhlapelissä

Ottelu Detroit Red Wingsiä vastaan oli Florida Panthersin kapteenille Aleksander Barkoville NHL-uran ottelu numero 400. Barkov juhlisti iltaansa viimeistelemällä ottelun päätöslukemiksi 6–1 tarkalla laukauksellaan pienessä tilassa oikeaan yläkulmaan.

Panthersin voiton arkkitehteinä häärivät sen tulokkaat. Edellisessä ottelussa uransa ensimmäisen voiton torjunut Samuel Montembeault jatkoi voittavana maalivahtina. 22-vuotias kesän 2015 Panthersin 3. kierroksen varaus pysäytti muun muassa avauserän puolivälissä Andreas Athanasioun läpiajon.

Kotijoukkueen voiton alkutahdit löi avausosuman iskenyt puolustaja Josh Brown uransa ensimmäisellä maalillaan. Myös ottelun näkyvimmäksi pelaajaksi maalinjanossaan noussut Dryden Hunt pääsi 5–1-osumallaan tuulettamaan ensimmäistä kertaa NHL-maalia.

Calgaryssa jatkettiin pudotuspelien tunnelmassa

Kierroksen ennalta kiinnostavimmassa ottelussa Calgary Flames isännöi Vegas Golden Knightsia. Tyynenmeren divisioonan huippujoukkueet olivat kohdanneet aiemmin viikolla Vegasissa ja tuossa ottelussa oli haettu jo asetelmia pian häämöttäviä pudotuspelejä silmällä pitäen.

Jälkipeleiltä ei nytkään vältytty, mutta ottelu oli kuitenkin keskiviikon kohtaamista siistimpi. Flames karkasi nopeasti 3–1-johtoon, mutta Golden Knights kiri toisen erän alussa Reilly Smithin ja Mark Stonen maaleilla tasoihin.

Mikael Backlund ohjasi maalin edestä ylivoimalla Flamesin kuitenkin uudelleen johtoon vain 21 sekuntia ennen toisen erän päätöstä. Backlundin maali jäi hyvävauhtisen ja tasokkaan ottelun voittomaaliksi. Päätöserässä Matthew Tkachuk kasvatti Flamesin johtoa vielä kahdella maalilla ja sinetöi tyhjiin uransa ensimmäisen hattutempun.

Kings voitti vihdoin vieraissa

Samaisen Tyynenmeren divisioonan tyvipään kohtaamisessa Los Angeles Kings oli tehnyt lyhyen siirtymän Anaheim Ducksin kotiluolaan. Varsinkin Kings on tuskaillut viime aikoina pelaamisensa kanssa ja sen edellisestä vierasvoitosta tiiviistä ottelutahdista huolimatta oli ehtinyt kulua jo yli kuukausi.

Vieraiden henkinen kantti punnittiin ensimmäisessä erässä, kun erinomaisen alun jälkeen Ducksin ensimmäinen laukaus meni maaliin. Max Jones ryösti kiekon maalin takana seikkailleelta Jonathan Quickilta ja Daniel Sprong pääsi siirtämään kiekon tyhjiin.

Viimeisestä 14 ottelustaan 13 hävinnyt Kings oli kaksi ensimmäistä erää selvästi parempi joukkue, mutta joutui loppua kohden varsin ahtaalle. Se onnistui kuitenkin säilyttämään johtonsa ja helpotuksen pystyi aistimaan Kings-pelaajien kasvoilta.

Vieraiden voitosta on nostettava esiin taannoisessa Jake Muzzin-kaupassa Kingsiin siirtynyt nuori ruotsalainen Carl Grundström, joka iski maalin toisessa perättäisessä ottelussa ja taklasi kaukalossa kaikkea mahdollista.

Flopit

Bruinsin pisteputki päätökseensä

Boston Bruinsin huikea 19 ottelua kestänyt pisteputki päättyi Pittsburghissa, kun Penguins paranteli asemiaan pudotuspeleihin pääsyn kannalta 4–2-voitolla. 30. tammikuuta käynnistynyt pisteputki oli Bruinsin historian toiseksi pisin. Stanley Cupiin päättyneellä kaudella 1940-41 Bruins keräsi pisteitä runkosarjassa 23 ottelussa peräkkäin.

Bostonilaisten leiriin satoi tappion lisäksi lisää jobinpostia, kun Matt Grzelcyk loukkaantui ottelun toisessa erässä. Grzelcykin oikea käsi jäi ikävästi laidan ja Phil Kesselin taklauksen väliin.

Jets hukkasi mahdollisuutensa

Washington Capitalsin ja Winnipeg Jetsin kohtaamisessa lyötiin taululle nopeasti maalit mieheen, jonka jälkeen paikat olivat ottelussa kortilla. Jetsille tarjottiin avauserässä pitkä kahden miehen ylivoima, jonka aikana Patrik Laineelle pedattiin useampi tontti hänen paraatipaikalleen. Laineen laukaukset painuivat kuitenkin järjestään karkeasti ohi Pheonix Copleyn vartioiman maalin.

Toisessa erässä Capitalsin Carl Hagelin otti lyhyen ajan sisään kaksi kahden minuutin rangaistusta, ja Jets pääsi uudelleen etsimään ajan kanssa johtomaalia, mutta tuloksetta. Jälkimmäisen kakkosen päätteeksi Nic Dowd vapautti upealla rystynostolla suoraan jäähyltä vapautuneen Hagelinin läpi ja ruotsalainen ujutti Connor Hellebuyckin jalkojen välistä ottelun voittomaalin.

Red Wings alle kaiken arvostelun

Ei mitään pois Florida Panthersin ylikävelyltä, mutta Detroit Red Wings oli todella huono BB&T Centerissä. Ainoastaan maalivahti Jimmy Howardin ajoittain akrobaattisetkin torjunnat pitivät Panthersin voittomarginaalin viidessä maalissa. Pitkän tappioputken aiemmin viikolla selättänyt Red Wings oli edellisenä iltana hävinnyt ainoastaan maalilla sarjan tämän hetkiselle ykkösjoukkueelle Tampa Bay Lightningille.

Lupa oli siis odottaa parempaa Red Wingisiä Floridan auringon alla, mutta sen esitys oli lähinnä aneeminen. Vieraat pystyivät luomaan koko ottelussa yhdellä kädellä laskettavan määrän maalipaikkoja ja puolustuspelaaminen oli hyökkäyspeliäkin flegmaattisempaa.