NHL-kierroksen topit ja flopit: Canucksin ruotsalaiset joukkueen sankareina, Ducksilta käsittämätön sulaminen

NHL / Aamuraportti
Alexander Edler (oik.) ratkaisi jatkoajalla voiton Canucksille.
Kuva © Getty Images
Vancouver Canucksin ruotsalaiset olivat isossa roolissa, kun joukkue otti tärkeän jatkoaikavoiton Toronto Maple Leafsista. Anaheimissa nähtiin kotijoukkueen täydellinen sulaminen ottelun viime hetkillä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Canucksin ruotsalaiset joukkueen sankareina

Vancouver Canucks voitti ruotsalaispuolustaja Alexander Edlerin jatkoaikamaalilla Toronto Maple Leafsin maalein 3–2 ja katkaisi kolmen ottelun tappioputken.

Loui Eriksson ja Josh Leivo puolestaan vastasivat Canucksin aiemmista maaleista ja veivät ottelun jatkoajalle.

Canucksin maalilla Jacob Markström torjui 28 kertaa ja sai syöttöpisteen Edlerin tekemään voittomaaliin.

Canucksille voitto oli elintärkeä. Joukkue on nyt seitsemän pisteen päässä Läntisen konferenssin viimeisestä villin kortin paikasta pudotuspeleihin.

Capitals nousi voitolla Metropolitan divisioonan kärkeen

Washington Capitals haki voiton vieraskaukalosta Philadelphia Flyersia vastaan maalein 5–3. Capitals johti ottelua toisen erän alkupuolella jo viidellä maalilla, mutta kotijoukkue kiri vielä kahden maalin päähän.

Aleksandr Ovetškin teki ottelussa kaksi (1+1) tehopistettä ja rikkoo seuraavalla tehopisteellään 1 200 pisteen rajapyykin kolmantena aktiivipelaajana Joe Thorntonin sekä Sidney Crosbyn jälkeen.

Capitalsin maalilla Braden Holtby torjui 27 laukausta ja saavutti uransa 250. voiton historian toiseksi pienimmällä ottelumäärällä (409) Ken Drydenin jälkeen.

Viidennellä peräkkäisellä voitolla Capitals nousi Metropolitan divisioonan kärkeen ohi New York Islandersin.

Fleury torjui voiton Golden Knightsille

Marc-André Fleury pysäytti 33 laukausta, kun Vegas Golden Knights otti kotonaan voiton Calgary Flamesista maalein 2–1.

Deryk Engellandin kolmannen erän puolivälin tarkka rannelaukaus jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Golden Knights on Tyynenmeren divisioonan kolmantena ja tiukasti kiinni suorassa pudotuspelipaikassa.

Flopit

Ducksin johto vaihtui tappioksi viime hetkillä

Anaheim Ducks johti ottelua St. Louis Bluesia vastaan maalein 4–3, kun kolmatta erää oli jäljellä enää 64 sekuntia. Blues iski kuitenkin kaksi maalia vain 12 sekunnin aikana ja käänsi ottelun voitoksi salamamaaleilla.

Ensin Robert Thomas tasoitti ottelun, kun Blues pelasi ilman maalivahtia ja kapteeni Alex Pietrangelo tulitti voittomaalin seuraavasta hyökkäyksestä.

Bluesin jälkimmäisessä maalissa Ducksin puolustajat Korbinian Holzer ja Jaycob Megna tekivät pahan maskin maalivahti John Gibsonille.

Elliottilla synkkä ilta Flyersin maalilla

Flyersin maalivahti Brian Elliottilla oli synkkä ilta, kun Capitalsin 19 laukauksesta neljä livahti kokeneen veräjänvartijan selän taakse.

Vaikka Flyersin puolustus oli ottelun alkupuoliskolla täysin tuuliajolla, olisi Elliotin pitänyt pystyä torjumaan ainakin Brett Connollyn ja André Burakovskyn vedot.

Elliottin tilalle vaihdettu entinen Oilers-maalivahti Cam Talbot onnistui huomattavasti paremmin ja päästi vain yhden maalin 16 laukauksesta.

Maple Leafs hukkasi johtonsa

Kahden erän jälkeen Maple Leafs johti ottelua Canucksia vastaan kahdella maalilla mutta hukkasi johtonsa ja hävisi lopulta jatkoajalla.

Canucksin ensimmäisessä maalissa Maple Leafsin William Nylander ei pystynyt pitämään Adam Gaudettea aisoissa ja tämä syötti Erikssonin maalintekoon.

Toinen Canucksin maali syntyi ylivoimalla suorasta hyökkäyksestä ja meni melko helposti maalivahti Frederik Andersenin selän taakse.

» Lähetä palautetta toimitukselle