NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkoville jälleen onnistuminen, vesisade ei sulattanut Flyersia

NHL / Aamuraportti
Claude Giroux oli sankari Philadelphiassa.
Aleksander Barkov jatkoi tulikuumassa vireessä. Montreal Canadiens joutui poistumaan tyhjin käsin huikeasta avauserästä huolimatta. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Flyers rynnisti voittoon ulkoilmassa

Kierroksen kohokohta oli Stadium Series -ottelu Philadelphia Flyersin ja Pittsburgh Penguinsin välillä. Yleisömääräksi NFL-seura Philadelphia Eaglesin kotistadionille ilmoitettiin 69 620 katsojaa. Penguins oli pitkään hallitsevampi osapuoli verivihollisten kohtaamisessa. Jevgeni Malkin siirsi Penguinsin jo 1–3-johtoon päätöserässä.

Flyers esitti kuitenkin kotiyleisön riemuksi komean kirin, kun James van Riemsdyk ja Jakub Voracek toivat oranssipaidat tasoihin ottelun lopussa. Vesisateisen illan kruunasi voittomaalin jatkoajalla iskenyt Flyersin kapteeni Claude Giroux.

Duchenelle ensimmäinen osuma Blue Jacketsissa

Ottawa Senatorsista Columbus Blue Jacketsiin kaupattu tähtihyökkääjä Matt Duchene avasi maalitilinsä uudessa seurassaan toisessa ottelussaan. Duchene siirsi Blue Jacketsin 2–0-johtoon kotiottelussa San Jose Sharksia toisen erän avausminuutilla.

Blue Jackets oli lopulta tyly isäntä Sharksille, sillä se voitti selvin 4–0-lukemin. Kauppahuhuissa pyörinyt Sergei Bobrovski torjui nollapelin 26 torjunnallaan.

Barkovin maalivire jatkuu

Aleksander Barkov iski maalin jo neljännessä ottelussa perättäin Florida Panthersin kaadettua Los Angeles Kingsin maalein 6–1.

Barkovin osuma syntyi toisen erän lopussa kahden miehen ylivoimalla terävällä rannelaukauksella. Osuma oli Panthersin kapteenille kauden 25:s.

Barkov nappasi vielä syöttöpisteen maalinsa jälkeen kotijoukkueen 4–1-osumaan. Viimeiseen neljään otteluun Barkov on iskenyt tehot 6+5=11.

Flopit

Canadiens mureni hegemoniaottelussa

Montreal Canadiens näytti menevän menojaan lauantai-illan klassikko-ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan. Avauserä kirjattiin vierasjoukkueen nimiin puhtaasti 0–3.

Toiseen erään kaukaloon luisteli sisuuntunut Maple Leafs ja Canadiens johti kahden erän jälkeen enää yhdellä maalilla.

Päätöserä olikin sitten kotijoukkueen silkkaa näytöstä. Ensin William Nylander pääsi onnekkaasti tasoittamaan ottelun. Lopulta Zach Hyman rusikoi maalin edestä voittomaalin vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Maple Leafs iski vielä kaksi maalia tyhjiin, joten loppulukemat olivat 6–3.

Nashville Predatorsin vapaailta

Nashville Predators oli alusta alkaen heikolla ilmeellä kotiottelussa Colorado Avalanchea vastaan. Pisteitä kipeämmin tarvitseva Avalanche oli hyvin tehokas, sillä kiekko upposi Predatorsin maaliin viidesti. Vastaavasti Philipp Grubauer piti nollan torjuttuaan 38 kertaa.

Pekka Rinteelle ilta oli synkkä, sillä tähtivahdin torjuntaprosentti oli vain 76,2. Avalanche on puolestaan päässyt kovaan vireeseen, sillä voitto oli sille neljäs perättäinen.