NHL-kierroksen topit ja flopit: Sebastian Aho yhden kauden piste-ennätykseen − Wild menetti selvän johdon tärkeässä kamppailussa

NHL / Aamuraportti
Carolina Hurricanes nousi voitollaan Edmonton Oilersista jo pisteen päähän pudotuspelipaikasta.
Kuva © Getty Images
Yön neljästä ottelusta kolmessa oli jaossa erittäin tärkeitä pisteitä pudotuspelipaikkojen kannalta. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Hurricanesin kotiottelussa aloitettiin ilotulituksella

Yksi koko NHL-kauden viihdyttävimmistä ottelun aloituksista nähtiin Raleigh'ssa, kun kotijoukkue Carolina Hurricanes sai vieraakseen Edmonton Oilersin. Vauhdikkaassa alussa mentiin päästä päähän avauskiekosta lähtien ja tilanne oli Hurricanesille 2−1 pelikellon näyttäessä vasta 2.16.

Ottelun neljästä ensimmäisestä laukauksesta kolme painui verkkoon komeiden yhdistelmien päätteeksi. Sebastian Aho alusti ottelun avausosuman ja Teuvo Terväinen pohjusti omalla oivalluksellaan Lucas Wallmarkin 2−1-maalin Mikko Koskisen selän taakse. Oilersin avausmaali syntyi puolestaan Leon Draisaitlin ja Zack Kassianin yhteisen namuttelun päätteeksi.

Sebastian Aho piste-ennätykseen

Samaisessa ottelussa kaksi maalisyöttöä antanut Sebastian Aho teki uuden yhden kauden piste-ennätyksensä jo tässä vaiheessa kautta. Ahon tehot tämän kauden osalta ovat nyt 24+42, joilla hän menee pisteellä edellisen kauden parhaansa ohitse.

Bruins aloitti vieraskiertueensa voitolla

Boston Bruins avasi viikon kestävän ja viiden ottelun mittaisen vieraskiertueensa voitolla Anaheim Ducksista. 0−3-voitto tuli lopulta suhteellisen vaivattomasti ja oli jatkumoa Bruinsin viimeaikaisille vahvoille esityksille. Torjuntavuorossa ollut Jaroslav Halak otti kauden neljännessä nollapelissään 30 torjuntaa.

Chris Wagner sinetöi viimeisen maalin tyhjiin ja elekielestä oli pääteltävissä, että maali maistui entiselle Ducks-hyökkääjälle.

Flopit

Oilers pysähtyi McElhinneyyn

40 kertaa torjunut Curtis McElhinney nousi Carolina Hurricanesin sankariksi 3−1-voitossa Edmonton Oilersista. Oilers pystyi luomaan laadukkaita paikkoja läpi ottelun ja sillä oli kaikki avaimet ottelun voittamiseen. Öljymiehet sortuivat kuitenkin tehottomuuteen eivätkä avaushetkeä lukuunottamatta onnistuneet löytämään keinoa 35-vuotiaan kanadalaisen ohittamiseen.

Valmentajaa vaihtanut ja GM:n ulos potkinut Oilers on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan tasan yhden. Samalla se on vajonnut koko liigan viimeiseksi samaisen kymmenen ottelun kuntopuntarin tarkastelussa. Hurricanes nousi puolestaan jo pisteen päähän Pittsburgh Penguinsista ja Itäisen konferenssin viimeisestä villi kortti -paikasta.

Sabresille kirvelevä tappio

Myöskin Itäisen konferenssin villi kortti -paikkaa pudotuspeleihin jahtaava Buffalo Sabres kärsi kirvelevän tappion kotikaukalossaan New York Rangersille. Erityisesti Sabresin pyrkimyksiä viivan yläpuolelle mutkisti, kun Hurricanes voitti samanaikaisesti oman ottelunsa. Näin Sabresin matka ensimmäiseen pudotuspelien ulkopuolellekin jäävään paikkaan kasvoi kolmeen pisteeseen.

Rangers tuli otteluun selvästi valmiimpana ja onnistuikin maalinteossa jo varhaisessa vaiheessa, kun Boo Nieves löi kauden kolmannellaan alkutahdit vierasvoitolle. Muita Rangersin sankareita olivat hyvän ottelun maalilla torjunut Aleksandr Georgijev sekä maalinteossa kahdesti onnistunut ja yhden syöttöpisteen kirjauttanut Vladislav Namestnikov.

Wild suli ja menetti tärkeän pisteen

Minnesota Wild menetti kolmen maalin johtonsa New Jersey Devilsiä vastaan ja onnistui häviämään jo ratkenneen tuntuisen ottelun jatkoajalla lukemin 4−5. Wild oli otteluun lähdettäessä kiinni Läntisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa. Vancouver Canucksin hengittäessä kuitenkin samoissa pisteissä niskaan, oli Devils-ottelu erittäin hyvä mahdollisuus tehdä hajurakoa kotiyleisön edessä.

4−4-tasoituksen ja jatkoaikamaalin voi laittaa Wildin maalivahdin Devan Dubnykin piikkiin. Maalin tehnyt ja yhden syöttänyt Mikael Granlund oli puolestaan positiviisessa mielessä kotijoukkueen näkyvin pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle