NHL-kierroksen topit ja flopit: Murray loisti Penguinsin maalilla - nuorella Canucks-vahdilla karmea NHL-debyytti

NHL / Aamuraportti
Matt Murray torjui 50 kertaa, kun Penguins kaatoi vieraskaukalossa Flyersin.
Kuva © Getty Images
Kolmen ottelun kierroksen päähuomio oli suurten panosten Battle of Pennsylvaniassa. Vancouverissa katseet puolestaan kohdistuivat debyyttinsä tehneeseen maalivahtiin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Matt Murray torjui ison voiton Penguinsille

Battle of Pennsylvaniassa panokset olivat suuret, kun kuusi pistettä erotti kotijoukkue Philadelphia Flyersin ja vierasjoukkue Pittsburgh Penguinsin toisistaan. Pisteet matkasivat lopulta 1-4-voitolla Pittsburghiin ja voitto vankisti Penguinsin asemaa pudotuspeliviivan paremmalla puolella.

Helpolla Penguinsin voitto ei tullut, sillä Flyers pelasi hyvän ottelun. Penguinsilla onkin voitostaan kiittäminen heidän maalivahtiaan Matt Murrayta, joka otti ottelussa peräti 50 torjuntaa. Varsinkin toisessa erässä Penguins oli täydellisesti Flyersin jyrän alla, jolloin Murray oli kiekon edessä hurjat 28 kertaa.

Bjugstadille ensimmäinen Penguins-maali juhlapelissä

Hiljattain Florida Panthersista Pittsburgh Penguinsiin siirtynyt Nick Bjugstad pelasi uransa 400. ottelun. Bjugstad juhlisti merkkipaalua iskemällä ensimmäisen maalinsa uudessa seurassaan. Kauden kuudes osuma upposi b-pisteeltä helpohkosti ohi Carter Hartin.

Washingtonissa mätettiin maaleja

Kolmen ottelun kierroksen viihdyttävin ottelu nähtiin Washingtonissa, jossa isäntäjoukkue Capitals sai vastaansa Los Angeles Kingsin. Vauhdikas ottelu tarjosi yhteensä 10 maalia. Maalien lisäksi Capital One Arenan yleisö sai vastinetta rahoilleen, kun kahdeksikot Aleksandr Ovetškin ja Drew Doughty ottivat muutamaan otteeseen toisistaan mittaa varsin fyysisissä kaksinkamppailuissa.

Ottelun pisterohmuna kunnostautui Capitalsin Jevgeni Kuznetsov tehoilla 2+2. Venäläisen kypärätemppukaan ei ollut kaukana, sillä Kuznetsov sijoitti aivan viime hetkillä kiekon tyhjiin, mutta summeri ehti soida juuri ennen kuin peliväline ylitti maaliviivan. Innokkaimmat Capitals-kannattajat ehtivätkin jo viskoa hattujaan jäälle.

Flopit

Flyersilta vietiin selvä maali

Philadelphia Flyers kärsi vääryyttä, kun siltä vietiin selvä maali ottelun toissa erässä. Penguins-vahti Matt Murray torjui pakkopelin päätteeksi tulleen laukaisuyrityksen, yrittäen napata kiekon hanskaansa. Hanskaan kiekko ei kuitenkaan koskaan tarttunut, mutta tuomari vihelsi hätäpäissään pelin poikki. Välittömästi vihellyksen jälkeen Nolan Patrick siirsi torjunnasta tippuneen kiekon maaliin. Tulostaululle päätymätön maali olisi kaventanut tilanteeksi 1-2 ja helpottanut huomattavasti Flyersin takaa-ajoa.

Malkinilla läikkyi yli

Penguinsin Jevgeni Malkin lensi ulos, kun hänen hermonsa pettivät Michael Rafflin tuuppaisusta niskaan vaihtopenkkien edessä. Venäläinen huitaisi perään mailalla tilanteesta pois luistelevaa Rafflia kasvoihin.

Michael DiPietron debyytistä tuli painajainen

Vancouver Canucks asetti tärkeään kotiotteluunsa San Jose Sharksia vastaan maalin suulle nuoren, vasta 19-vuotiaan Michael DiPietron. DiPietro on Canucksin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2017 ja oli Vancouverin U20-kisoissa Kanadan ykköstorjuja. Hän on pelannut kauden tähän asti OHL:ssä, mutta liittyi Canucksin joukkueeseen reilu viikko takaperin.

Nuoren miehen uran ensimmäinen NHL-ottelu ei kuitenkaan taatusti sujunut tavalla, josta hän oli pikkupojasta asti haaveillut. Sharksin ottelun ensimmäinen laukaus livahti selän taakse, kun Canucks-puolustus unohti Timo Meierin yksin maalin eteen. Hetkeä myöhemmin debyyttivahdin painajainen jatkui, kun Canucks-puolustaja Ben Hutton kauhoi siniviivalta tulleen harmittoman Evander Kanen rystynoston kädellään ilmasta omaan maaliin, ohi hölmistyneen DiPietron. Sharks oli siis edennyt kahden maalin johtoon eikä DiPietro ollut torjunut vielä kertaakaan.

Canucksin alku ottelulle oli muutenkin surkea, sillä se ei saanut aikaiseksi ainuttakaan laukausta ensimmäiseen kymmenminuuttiseen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Sharksin johtaessa lukemin 1-3, ja kun myös toisen erän ensimmäinen veto meni ohi DiPietron, oli tämän jälkeen 19-vuotiaalla silminnähden yhä tuskaisempaa maalilla.

Michael DiPietro torjui lopulta 2-7-tappioon päättyneessä kamppailussa 17 kertaa ja torjuntaprosentiksi jäi varsin vaatimaton 70,83.

» Lähetä palautetta toimitukselle