NHL-kierroksen topit ja flopit: Teräväinen ratkaisi voiton, Aholle kaksi syöttöpistettä - Koivuton Wild buuattiin pihalle hallista

NHL / Aamuraportti
Teuvo Teräväinen maalasi kahdesti Carolina Hurricanesin voitossa.
Neljäntoista NHL-ottelun kierroksella nähtiin huikeat kahdeksan jatkoajalle päätynyttä ottelua ja hyvä määrä suomalaistehoja. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Kikkapojat liekeissä

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjät Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho johdattivat Hurricanesin maukkaaseen vierasvoittoon Buffalo Sabresista. Teräväinen iski ottelun voittomaalin jatkoajalla ja iskien yhteensä kaksi maalia, sekä keräten kolme tehopistettä tililleen.

St. Louis Bluesin puolustus

NHL:n läntisen konferenssin kestomenestyjiin menneinä vuosina kuulunut St. Louis Blues on ollut menneellä kaudella hieman tahmea. Tänään joukkue kuitenkin onnistui täydellisesti huippujoukkue Tampa Bay Lightningin vieraana, sillä joukkue haki upean taistelun jälkeen 0-1 -vierasvoiton. Maalivahti Jordan Binnington oli maalilla huippuvireessä torjuen 32 kertaa nollapelin eteen.

Columbus Blue Jacketsille rutiinivoitto, Hännikäinen pisteille

Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets on kääntynyt kauden pisimmän tappioputken jälkeen kahden ottelun voittoputkeen. Viimeisimmän voiton joukkue otti Arizona Coyotesista rutiininomaisesti lukemin 2-4. Suomalaishyökkääjä Markus Hännikäinen saalisti syöttöpisteen joukkueen avausmaaliin, mutta näki joukkueen tekemisessä petraamisen varaa.

– Joukkueena ensimmäinen ja kolmas erä oli meiltä hyviä. Toisessa erässä, en tiedä mitä me luultiin ekan erän jälkeen. Oltiin menossa jo eteenpäin. Noin siinä käy, kun nostaa jalkaa kaasulta ja kaveri nousi kahden maalin takaa tasoihin. Kovempi tasoinen joukkue voisi tehdä samasta tilanteesta neljä viisi maalia. Vielä on paljon tekemistä omassa pelissä.

Flopit

Cory Schneider

New Jersey Devilsin maalivahti ei ole voittanut runkosarjaottelua yli vuoteen. 27.12.2017 päivän jälkeen Cory Schneider on pelannut 19 ottelua. 16 on päättynyt tappioon varsinaisella peliajalla ja kolme jatkoajan jälkeen lisäpisteen arvoisesti.

Anaheim Ducks

Kalifornian ankkalauma valuu kohti NHL:n viimeistä sijaa. Ducks kohtasi vieraissa niin ikään viiden ottelun tappioputkessa olleen Ottawa Senatorsin ja onnistui jäämään maaleitta Kanadan pääkaupungissa. Mikäli maalivahti John Gibsonin pelihuumori loppuu totaalisesti, voi loppukausi olla todellista syöksyä 2010-luvun kestomenestyjältä.

Buuattuna ulos kotijäältä

Mikko Koivun loppukaudeksi loukkaantumisen myötä menettänyt Minnesota Wild on pahassa raossa. Joukkue koki Edmonton Oilersia vastaan tappion kotiyleisönsä edessä. Tämä oli neljäs tappio putkeen tähdistöviikonlopun jälkeen. Wildin kannattajat eivät olleet suosikkinsa otteisiin tyytyväisiä, sillä kotijoukkue buuattiin ulos omasta kotikaukalostaan.