NHL-kierroksen topit ja flopit: Rinne hyydytti Avalanchen, Koivulle juhlamaali

NHL / Aamuraportti
Pekka Rinne torjui Matt Nieton rangaistuslaukauksen.
Kuva © Getty
Colorado Avalanche ei vyörynyt Rinteen yli. Koivulle 200 maalia täyteen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Pekka Rinne ottelun paras Denverissä

Pekka Rinne torjui 35 kertaa Nashville Predatorsin maalilla Colorado Avalanchea vastaan ja valittiin ottelun jälkeen ensimmäiseksi tähdeksi. Rinteen työskentely oli läpi ottelun rauhallista, mikä takasi vierasjoukkueelle 4−1-voiton. Yksi Rinteen tähtihetkistä koettiin toisessa erässä, jossa Rinne torjui Matt Nieton rangaistuslaukauksen.

Predators oli ottelussa säännöllisesti puolustuskannalla, mutta erinomaisen maalineduspelaamisen myötä Avalanche-pelaajilla ei ollut Rinteen vartioiman maalin edessä paljoa tilaa. Mikko Rantanen oli yksi näkyvimmistä Avalanche-hyökkääjistä, mutta hän jäi tällä kertaa pisteittä.

Predatorsin Peter Laviolettelle voitto oli valmentajauran 600:s NHL:ssä.

Jonathan Quick Mike Richterin edelle voittotilastossa

Los Angeles Kings ylsi niukkaan voittoon St. Louis Bluesia vastaan kotijäällään maalein 4−3. Ottelun tehomies oli Kingsin kapteeni Anže Kopitar, joka kirjautti pisteet 1+1.

Kings-maalivahti Jonathan Quickilla on nyt 302 voittoa NHL-urallaan (580 ottelua), mikä on neljänneksi eniten Yhdysvalloissa syntyneiden maalivahtien kesken. Tilastoa johtaa John Vanbiesbrouck (374 voittoa).

Voiton myötä Kings nousi kahdeksan pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Blues on kuitenkin edelleen kolmen pisteen turvin Kingsiä edellä kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

Mikko Koivulle uran 200. maali

Mikko Koivu viimeisteli Minnesota Wildin neljännen maalin tyhjiin Vegas Golden Knightsia vastaan. Maali oli Koivulle uran 200:s. Koivulla on mahdollisuus nousta vielä tämän kauden aikana suomalaisten kaikkien aikojen maalintekijätilastossa seitsemänneksi ohi Ilkka Sinisalon, jolla on 204 maalia.

Zach Parise teki upean esityön Koivun maaliin.

Wild joutui taistelemaan kovasti 4−2-voittonsa eteen, sillä Golden Knights voitti laukaisutilaston 32−22. Voiton ansiosta Wild nousi divisioonansa kolmen parhaan joukkoon, mutta on silti sarjataulukossa vain pisteen verran pudotuspeliviivan yläpuolella.

Flopit

Mikael Granlundin kuiva kausi jatkuu

Minnesota Wild haki tärkeän voiton Las Vegas Golden Knightsia vastaan, mutta Mikael Granlund jäi jälleen pisteittä. Pisteettömiä otteluita suomalaisella on nyt peräjälkeen kahdeksan.

Viime aikojen pisteetön kausi on sangen odottamaton tehokkaan alkukauden jälkeen. Granlundilla on nyt koossa 49 ottelun jälkeen 39 pistettä, mikä on Wild-pelaajista kuitenkin toiseksi eniten Zach Parisen jälkeen.

Sharks romahti kolmannessa erässä

San Jose Sharks kärsi kirvelevän tappion Florida Panthersia vastaan maalein 6−2. Panthers mätti neljä maalia kolmannessa erässä, joista toinen syntyi puolustaja Radim Simekin pahan kömmähdyksen seurauksena.

Keith Yandle oli vienyt Panthersin vain 9 sekuntia aikaisemmin johtoon, joten virhe sattui pahaan aikaan.

Panthersin Frank Vatrano saalisti ottelussa pisteet 1+3 ja Aleksander Barkov 0+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle