NHL-kierroksen topit ja flopit: Pettersson palasi tehokkaasti – Oilersille toinen kotitappio viikonloppuun

NHL / Aamuraportti
Tulokkaiden pistepörssiä johtava Elias Pettersson palasi kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen.
NHL:ssä vietettiin viiden ottelun sunnuntaita. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Pettersson palasi ja maalasi

Vancouverissa huokaistiin helpotuksesta, kun 3.1. kamppailutilanteessa Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemen kanssa loukkaantunut Elias Pettersson palasi kaukaloon.

Tulokkaiden pistepörssiä ylivoimaisesti johtava ruotsalainen onnistui heti, vieden Canucksin johtoon kymmenen minuutin pelin jälkeen kotiottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan.

Pettersson syötti vielä Bo Horvatin 2–2-tasoituksen ottelun kolmannessa erässä. Canucks oli kamppailussa vaikeuksissa, mutta kaatoi lopulta Itäisen konferenssin peränpitäjän lukemin 3–2.

Kane ja Toews tehoilivat

Chicago Blackhawks ja Washington Capitals järjestivät sunnuntai-illan primetime-ottelussa kunnon maalikarkelot, jossa iskettiin lopulta peräti 13 häkkiä.

8–5 päättyneessä ottelussa suurimmat tehot kirjautti Blackhawks-kaksikko Patrick Kane (2+3) ja Jonathan Toews (3+2). Hämmentävästi samassa ketjussa pelannut, hiljattain Oilersista hankittu Drake Caggiula, jäi herrojen vierellä ilman tilastomerkintöjä.

Maininnan arvoista tästä ottelusta on myös se, että kaikki Capitalsin viisi osumaa olivat puolustajien tekemiä.

Islanders jatkoi vakuuttavia otteitaan

New York Islanders nappasi viidennen perättäisen voittonsa kaatamalla kotijäällään Anaheim Ducksin maalein 3–0. Voiton takuumiehinä toimivat kaksi ensimmäistä isäntien osumaa iskenyt Cal Clutterbuck ja nollapelin torjunut Robin Lehner.

19 kertaa ottelussa torjunut Lehner otti ison torjunnan toisen erän alussa, kun hän pysäytti Josh Mansonin läpiajon. Muuten ruotsalainen pääsi maalipuiden välissä suhteellisen helpolla.

Leo Komarov vastasi yön ainoasta suomalaismaalista ohjaamalla tyylikkäästi ilmasta Islandersin kolmannen osuman ohi Ducksin maalia vartioineen Chad Johnsonin.

Kiekkokiima Islandersin kannattajien keskuudessa on juuri nyt käsin kosketeltavissa. Islanders nousi voitollaan Itäisessä konferenssissa jo toiseksi, ja hurmiossa oleva kotiyleisö huusi viimeisen minuutin Stanley Cupin perään.

Flopit

Orlovin erikoinen

Kierroksen ehdottomasti erikoisin osuma nähtiin runsasmaalisessa Blackhawksin ja Capitalsin kohtaamisessa.

Capitalsin venäläispuolustaja Dmitri Orlov nappasi kädellään kiinni oman maalin edustalla leijanneeseen kiekkoon ja nakkasi sen omaan reppuun tavalla, josta moni parhaillaan käsipallon MM-kisoissa pelaava pelaajakin olisi kateellinen.

Oilers heräsi liian myöhään

Edmonton Oilersilla oli iso viikonloppu, kun sille avautui mahdollisuus kuroa pudotuspeliviivaan kasvanutta kaulaa kahdella kotiottelulla. Lauantaina joukkue kuitenkin hävisi Battle of Albertan Calgary Flamesille. Seuraavana päivänä oli jo sauma pestä kasvoja kannattajien edessä.

Öljymiehet olivat kuitenkin kaksi ensimmäistä erää täysin alakynnessä Carolina Hurricanesia vastaan. Oilers heräsi taisteluun päätöserässä, mutta neljän maalin etumatka oli liikaa kurottavaksi.

Aiemmin viikolla Wild-paidan Hurricanesin vastaavaan vaihtanut Nino Niederreiter iski 4–7 päättyneessä ottelussa ensimmäiset maalinsa uudessa seurassaan.

Hurricanesin Sebastian Aho syötti kolme maalia ja Teuvo Teräväinen yhden. Oilersin Leon Draisaitl teki ottelussa uransa 100. NHL-maalinsa.

Maple Leafsille jälleen kotitappio

Toronto Maple Leafs joutui taipumaan Scotiabank Arenassa jo neljännen kerran perättäin. Tällä kertaa vaahteranlehtiä kuritti Arizona Coyotes.

Kojoottimiehistöllä voittaminen Torontossa alkaa käymään jo rutiinilla. Maple Leafs on voittanut Coyotesin kotiyleisönsä edessä edellisen kerran joulukuussa 2013.