NHL-kierroksen topit ja flopit: Rask teki seurahistoriaa, Stamkosin ruuti märkää

NHL / Aamuraportti
Tuukka Rask torjui uransa 252. voittonsa ja nousi samalla Boston Bruinsin maalivahtien voittotilastossa jaetulle ykköspaikalle.
Kuva © Getty Images
Tuukka Rask torjui voiton ottelussa St. Louis Bluesia vastaan ja nousi samalla Boston Bruins -maalivahtien voittotilaston jaetulle kärkipaikalle. Tampa Bay Lightningin tähtipelaaja Steven Stamkos puolestaan laukoi peräti 18 kertaa ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan ilman tulosta. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Rask kärkeen Bruinsin voittotilastossa

Tuukka Rask torjui 28 laukausta Boston Bruinsin voittaessa TD Gardenissa St. Louis Bluesin maalein 5-2.

Voitto oli Raskille uran 252. ja samalla suomalaisesta tuli Bruinsin kaikkien aikojen eniten voittoja saavuttanut maalivahti yhdessä Tiny Thompsonin kanssa.

Kaudella 2007-08 alkaneella NHL-urallaan Rask on pelannut 474 ottelua Bruins-paidassa ja voittanut Stanley Cup -mestaruuden sekä Vezina Trophyn.

Suomalaismaalivahdeista eniten NHL-otteluita on Kari Lehtosella (649) ja eniten voitettuja otteluita Pekka Rinteellä (328).

Nikulle kauden ensimmäiset tehopisteet

Sami Niku syötti kaksi maalia Winnipeg Jetsin voittaessa vieraissa Nashville Predatorsin lukemin 5-1. Jetsille voitto oli jo neljäs peräkkäinen.

Niku toimi toisena syöttäjänä ottelun voittomaaliksi jääneeseen Mason Appletonin osumaan toisessa erässä. Kolmannessa erässä Brandon Tanev ohjasi Nikun siniviivalta lähteneen laukauksen ohi Predatorsin maalissa pelanneen Rinteen.

Ottelu oli 22-vuotiaalle Nikulle kauden yhdeksäs ja tehopisteet ensimmäiset. Viime kaudella suomalaispuolustaja pelasi yhden ottelun Jetsin paidassa ja teki heti ensimmäisen maalinsa.

Andersen torjui voiton Maple Leafsille

Frederik Andersen torjui 36 laukausta Toronto Maple Leafsin voittaessa Tampa Bay Lightningin vieraissa maalein 4-2.

Vasta toisen ottelun loukkaantumisensa jälkeen pelannut tanskalaismaalivahti valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Kasperi Kapanen sai syöttöpisteen Maple Leafsin avausmaaliin, jonka viimeisteli Nazem Kadri.

Ensimmäistä kokonaista kauttaan Maple Leafsin miehistössä pelaavalla suomalaisella on kasassa nyt kauden 46 ottelusta 29 (15+14) tehopistettä.

Flopit

Stamkosilla 18 laukaisuyritystä ilman maalia

Lightningin tähtipelaaja Steven Stamkosilla oli 18 laukaisuyritystä ottelussa Maple Leafsiä vastaan ilman tulosta.

Stamkosin laukauksista 10 torjui maalivahti Andersen ja loput viuhuivat ohi maalin tai kilpistyivät vastustajan pelaajiin.

Blackhawksille viides tappio putkeen

Chicago Blackhawks hävisi viidennen peräkkäisen ottelun, kun New York Rangers oli parempi maalein 4-3.

Viimeisistä kahdeksasta ottelusta chicagolaiset ovat voittaneet vain yhden ja pudotuspelit tulevat todennäköisesti jäämään väliin toisena kautena peräkkäin.

Ottelussa Rangers-maalivahti Henrik Lundqvist nousi voittonsa myöden kaikkien aikojen voittotilastossa jaetulle kuudennelle paikalle Terry Sawchukin kanssa.

Ruotsalaisella konkarimaalivahdilla voittoja on nyt kasassa 445, kun tilaston kärjessä olevalla Martin Brodeurilla niitä kertyi uran aikana peräti 691.

Devils laukoi vain 17 kertaa kohti maalia

New Jersey Devils sai aikaiseksi vain 17 laukausta kohti maalia ottelussa New York Islandersia vastaan.

Devils hävisi ottelun 4-1 ja ainoastaan puolustaja Andy Greene onnistui ohittamaan Islanders-maalivahti Robin Lehnerin.

» Lähetä palautetta toimitukselle