NHL-kierroksen topit ja flopit: Vatanen tehoili, Maple Leafsilla ongelmia

NHL / Aamuraportti
Jesper Bratt onnittelee Sami Vatasta ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan.
Kuva © Getty
Runsasmaalisella kierroksella nähtiin heikkoa puolustamista, suomalaisten onnistumisia ja maalivahtien vaihtoja. Sami Vatanen ja Mikko Koskinen loistivat suomalaisista kirkkaimmin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Vatanen toi pientä toivoa Devilsille

Sami Vatanen iski pisteet 1+1, kun New Jersey Devils voitti Chicago Blackhawksin kotonaan peräti 8−5. Voitto toi pientä toivoa kotijoukkueelle pudotuspelipaikan metsästyksessä, vaikkakin matkaa kevään ratkaisupeleihin on edelleen 11 sarjapistettä.

Vatanen sai syöttöpisteensä maalirikkaassa toisessa erässä, kun hän avasi omalta siniviivalta upeasti Kyle Palmierille, joka polki Blackhawks-puolustukselta karkuun ja maalasi Devilsille joukkueen toisen maalin.

Saman erän aikana Vatanen teki vielä kotijoukkueen viidennen maalin ylivoimalla lämäämällä b-pisteen kaarelta kiekon Cam Wardin vartioiman maalin verkkoon. Ward vaihdettiin maalilta toisen erän päätteeksi.

Myös Henri Jokiharju sai syöttöpisteen, kun hän antoi toisessa erässä mainion poikittaissyötön Patrick Kanelle, joka lämäsi suoraan syötöstä Blackhawksin toisen maalin. Kane saalisti ottelussa pisteet 2+1 ja hänen pisteputkensa on nyt kuuden ottelun mittainen.

Söderbergille hatullinen maaleja Torontossa

Colorado Avalanche otti kaivatun voiton, kun ruotsalainen Carl Söderberg iski uransa ensimmäisen hattutempun Toronto Maple Leafsin verkkoon. Avalanchella oli vain yksi voitto edellisestä kymmenestä pelistä.

Söderberg teki ottelun toisessa erässä ensimmäisen maalinsa, joka oli todella upea. Ensin hän iski kiekon pois Mitchell Marnerin hallusta omalla siniviivalla alivoimalla, ryntäsi kiekon perään ja punnersi kiekon Maple Leafsin verkkoon Jake Gardinerin estelyistä huolimatta.

Söderbergin toinen maali oli samalla ottelun voittomaali. Ruotsalainen sai kiekon maalin takaa J.T. Compherilta ja pamautti kiekon nopeasti suoraan syötöstä etuylänurkkaan. Myöhemmin kolmannessa erässä Söderberg viimeisteli hattutemppunsa tyhjään maaliin.

Myös Mikko Rantanen ja Kasperi Kapanen maalasivat ottelussa. 

Voiton myötä Avalanche vahvisti asemiaan pudotuspelijoukkueiden joukossa. Avalanchella on nyt 50 sarjapistettä ja kolmen pisteen etumatka pudotuspeliviivan alla vaaniviin joukkueisiin.

James van Riemsdyk hattuili Wildia vastaan

James van Riemsdyk iski kolme maalia ja Nolan Patrick tehtaili pisteet 2+2 Philadelphia Flyersin ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Molemmilta pelaajilta on odotettu enemmän tehoja Flyersin mollisävytteisen kauden aikana ja nyt ketsuppipullo aukesi ainakin toistaiseksi.

Van Riemsdyk ohjasi ensimmäisen ja toisen maalinsa ensimmäisessä erässä Wildin maalin edestä, kolmannen maalinsa hän teki tyhjiin.

Patrick puolestaan iski ensimmäisen maalinsa taitavasti rystyltä toisessa erässä ja toisen maalinsa Travis Sanheimin laukauksen jälkeisestä irtokiekosta. Myös siirtospekulaatioiden keskellä oleva Wayne Simmonds iski ottelussa Flyersille kahdesti.

Mikko Koivu syötti Wildin ensimmäisen maalin.

Flopit

Maple Leafsin pehmeä puolustus ei vakuuta

Vahvan alkukauden pelannut Maple Leafs on alkanut valua sarjan kärjestä kohti pudotuspeliviivaa. Pelaamiseen liittyvistä ongelmista saatiin perusteellinen esimerkki tappiollisessa kotiottelussa Colorado Avalanchea vastaan.

Avalanchen kuudesta maalista kolme syntyi Maple Leafs -pelaajien heikon kamppailuvoiman vuoksi. Mikko Rantanen teki maalinsa karvaamalla kiekon helposti pois Nazem Kadrilta, Carl Söderberg teki maalinsa riistämällä kiekon alivoimalla Mitchell Marnerilta ja punnertamalla helposti ohi Jake Gardinerin ja lopuksi Colin Wilson voitti helposti irtokiekon Maple Leafsin päädyssä Nikita Zaitsevia ja Travis Dermottia vastaan, mikä johti Avalanchen voittomaaliin.

Käyty kamppailu lisää epäilemättä painetta Maple Leafsin johdolle vahvistaa joukkueen puolustusta kamppailuvoimaisella pelaajalla.

Maalivahdeilla synkkä ilta

Runsasmaalisten otteluiden seurauksena Devan Dubnyk, Cam Ward ja Carter Hutton eivät selvinneet maaleillaan ottelun loppuun. Varsinkin Huttonin torjuntaprosentti rumeni huomattavasti ottelun seurauksena (58,3). Usean maalin syynä oli kuitenkin puolustusten heikko tekeminen, ei niinkään maalivahtien haparoivat otteet.

Yksi kierroksen maalivahtionnistujista oli Mikko Koskinen, joka torjui 43 laukauksesta 41 kertaa Edmonton Oilersin maalin suulla Buffalo Sabresia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle