NHL-kierroksen topit ja flopit: Sebastian Aholle hattutemppu - Lightning kärsi ruman tappion

NHL / Aamuraportti
Teuvo Teräväinen syötti kaksi Sebastian Ahon osumaa.
Suomalaisille yhteensä 11 tehopistettä yön kierroksella. Islanders kaatoi Lightningin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Carolina Hurricanesin suomalaiset tehokkaina

Sunnuntai-illan primetime-ottelussa Sebastian Aho nousi päärooliin Carolina Hurricanesin napatessa jo seitsemännen voittonsa vuoden 2019 puolella. Aho kuritti Nashville Predatorsin suomalaismaalivahteja Pekka Rinnettä ja sittemmin maalille vaihdettua Juuse Sarosta iskemällä kiekon kolmesti Predatorsin verkkoon. Hattutemppu oli Ahon uran toinen.

Myös muut Hurricanesin suomalaiset kunnostautuivat, kun Saku Mäenalanen iski kauden toisen osumansa ja Teuvo Teräväinen merkkautti itselleen kaksi syöttöpistettä Hurricanesin 6-3-voittoon päättyneessä ottelussa.

Laine takaisin maalikantaan

Patrik Laineen 200:s NHL-ottelu toi kauan kaivatun osuman ja päätti suomalaisen kuusi ottelua kestäneen maalittoman aikakauden. Toista erää oli pelattu 2.24, kun Bryan Little alusti Winnipeg Jetsin 2-2-tasoituksen heittämällä poikittaissyötön Laineen lapaan, joka kiitti ja iski. Helpotus oli aistittavissa Laineen olemuksesta.

Ratkaisua Jetsin ja Ducksin kohtaamisessa haettiin aina jatkoajalta asti. Se saatiin vain kymmenen sekuntia ennen jatkoajan päätöstä, kun Little nosti lopulta maalin edestä ratkaisun. Jetsin ja Ducksin keskinäiset ovat olleet varsin tasaisia. Ottelu oli neljäs joukkueiden viimeiseen viiteen kohtaamiseen, jossa ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen tasan.

Molemmat maalivahdit esittivät ottelussa loistotorjunnan. Toisessa erässä Jetsin Connor Hellebuyck venytti mailansa maaliviivalla kiekon eteen, pysäyttäen Ducks-laukauksen. Päätöserässä puolestaan oli Ducksin John Gibsonin vuoro esittää iso torjunta, kun tämä sai ollessaan jo poikittaisliikkeessä hanskansa väliin suuntaa ikävästi muuttaneeseen kiekkoon.

Bobrovski palasi voitokkaasti Blue Jacketsin maalinsuulle

Aiemmin viikolla Columbus Blue Jacketsin hyllyttämä Sergei Bobrovski palasi joukkueen maalille kotiottelussa New York Rangersia vastaan. Ottelusta muodostui melkoinen maali-iloittelu, jossa Bobrovsky ja Rangersin virkaveli Aleksandr Georgijev olivat kaukana parhaimmastaan. Kaikesta huolimatta voiton torjuminen vaikean viikon jälkeen oli Bobrovskylle henkilökohtaisesti taatusti iso helpotus.

Pääroolissa 7-5 päättyneessä ottelussa olivat siis hyökkääjät ja varsinkin Blue Jackets esitti vahvaa hyökkäyspeliä, jossa mentiin ylöspäin usein puolustuksenkin kustannuksella. Vierasjoukkueen onnistujista nostettakoon kaksi maalia tehnyt Mats Zuccarello sekä Chris Kreider, joka jatkoi ottelussa vahvoja otteitaan iskien kuudennen maalinsa kuuteen otteluun.

Flopit

Tampa Bay Lightning nukkui Barclays Centerissä

Lauantaisesta tappiosta paikallisvastustaja Rangersille sisuuntunut New York Islanders muistutti Itäistä konferenssia ja koko NHL:n taulukkoa johtavaa Tampa Bay Lightningia siitä, että NHL on sarja, jossa ei saa mitään anteeksi, jos ei tule sataprosenttisen hereillä kaukaloon.

Isännät pelasivat häikäisevän ensimmäisen erän vieden Lightningilta tilan pois ja iskien tehokkaasti. Ensimmäisen erän jälkeen Islanders johti ottelua kolmella maalilla ja Barclays Centerin kotiyleisö antoikin omilleen avauserän päätyttyä seisaaltaan raikuvat suosionosoitukset.

Lightning ei päässyt koko ottelussa kunnolla uhkaamaan Islandersia, joka voitti ottelun lopulta selkein ja varsin ansaituin lukemin 5-1.

Florida Panthersin vaikeudet jatkuivat

Vancouverissa nähtiin kahden tuskaisen joukkueen välistä taistelua, jonka viihdyttävimmäksi anniksi oli muodostumassa lähinnä avauserässä nähty Erik Gubransonin ja Micheal Haleyn välinen nyrkkihippa. Kotijoukkue kuitenkin paransi peliään ja maalivahti Roberto Luongon ansiosta Panthers pysyi pelissä mukana ja Canucksin johtolukemat olivat vain 1-0 toiselle erätauolle mentäessä.

Panthers löysi jostain uuden vaihteen päätöserään ja Nick Bjugstadille avautui kolmannen erän alussa huipputontti pelin tasoittamiseen, mutta Jacob Markström nollasi hänet urheiluruututorjunnallaan. Pian tämän jälkeen Panthers kuitenkin tuli tasoihin Frank Vatranon osumalla, jonka Henrik Borgström syötti.

Juuri kuin Panthers pääsi rinnalle vei Ben Hutton Canucksin uudelleen johtoon. Brock Boeser ja Jay Beagle sinetöivät Canucksin voiton vielä osumilla tyhjään maaliin. Näiden osumien jälkeen Markus Granlund iski vielä kiekon ohi Luongon. Granlundin maalin jälkeen nähtiin vielä tarpeetonta nujakointia pelin ollessa jo ohi. Panthersin tuskaa lisäsi tappion lisäksi se, että kiekon jalkaansa saanut Denis Malgin joutui jättämään pelin päätöserässä kesken.

Aseeton Arizona Coyotes

Kuin varkain neljän pisteen päähän lännen villikorttipaikasta hiipinyt Arizona Coyotes oli lähes täydellinen vastaantulija Calgary Flamesin vieraana. Coyotesin Jordan Oesterle onnistui maalinteossa aivan toisen erän loppuhetkillä, mutta muuten vieraiden ilon aiheet olivat vähissä ottelussa, joka päättyi Flamesin 7-1 voittoon.

Varsinkin ensimmäinen ja viimeinen erä olivat Flamesin näytöstä, jossa Coyotes joutui ottamaan jatkuvasti vastaan. Flamesin kaikki tekeminen huokui helppoutta ja vaivattomuutta Coyotesin vastaavaan verrattuna. Voitto oli Läntistä konferenssia johtaville liekkipaidoille viides perättäinen.