NHL-kierroksen topit ja flopit: Aho teki kaksi onnekasta maalia, Laine jatkoi kuivakauttaan

NHL / Aamuraportti
Sebastian Ahon (kesk.), Teuvo Teräväisen (oik.) ja Micheal Ferlandin (vas.) muodostama Hurricanesin ykkösketju teki seitsemän tehopistettä yön ottelussa.
Sebastian Aho teki kaksi onnekasta maalia Carolina Hurricanesin voittaessa Buffalo Sabresin maalein 4-3. Patrik Laine puolestaan pelasi jo kuudennen peräkkäisen ottelun ilman maalia. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Aho teki kaksi onnekasta maalia

Sebastian Aho teki kaksi maalia Carolina Hurricanesin voittaessa Buffalo Sabresin kotiyleisönsä edessä maalein 4-3. Hurricanes on voittanut nyt viimeisistä seitsemästä ottelusta peräti kuusi.

Ahon toisessa erässä tekemissä maaleissa oli mukana myös tuuria. Ensimmäinen suomalaisen maali syntyi tulokaspuolustaja Rasmus Dahlinin luistimen kautta ja toinen Jake McCaben mailasta.

Hurricanesin ykkösketju Aho (2+0), Michael Ferland (1+2) sekä Teuvo Teräväinen (0+2) vastasivat joukkueensa kolmesta maalista ja kasasivat yhteensä seitsemän tehopistettä.

Ensimmäistä kertaa vanhaa seuraansa vastaan pelannut Jeff Skinner teki Sabresin avausmaalin ja rikkoi samalla 30 maalin rajapyykin tällä kaudella.

Guentzel teki hattutempun ja Malkin neljä tehopistettä

Jake Guentzel teki kolme maalia Pittsburgh Penguinsin voittaessa runsas maalisessa ottelussa Anaheim Ducksin 7-4.

Ducks johti ottelua jo 3-0 ensimmäisen erän jälkeen, mutta Penguins tasoitti ottelun toisessa erässä Jevgeni Malkinin tekemällä yhdellä ja Guentzelin kahdella maalilla. Kolmannessa erässä Penguins ratkaisi ottelun latomalla neljä kiekkoa Ducks-maaliin.

Penguinsin tehokkaimmat pelaajat olivat Malkin (1+3), Guentzel (3+0), Phil Kessel (1+2) ja Tanner Pearson (2+0).

Penguins-maalivahti Matt Murray kuittasi ottelusta voiton torjuntaprosentilla 84,0.

Flopit

Laine jatkaa ilman maaleja

Patrik Laine pelasi jo kuudennen peräkkäisen ottelun ilman maalia, kun Winnipeg Jets voitti kotonaan Detroit Red Wingsin maalein 4-2.

Laine pelasi ottelussa noin 16 minuuttia ja ampui kaksi kertaa kohti Red Wings -maalivahti Jonathan Bernieriä.

Viimeisen 12 ottelun aikana Laine on tehnyt vain yhden maalin ja kasannut kolme (1+2) tehopistettä. Koko kauden saldo suomalaisella on 44 pelaamassaan ottelussa 24 tehtyä maalia ja yhteensä 32 tehopistettä.

Panthersille viides tappio

Florida Panthers kärsi viidennen peräkkäisen tappion, kun Calgary Flames voitti kotonaan floridalaiset maalein 4-3. Panthers ehti johtaa ottelua toisen erän alussa jo 2-0, mutta Flames teki pelin seuraavat neljä maalia.

Matthew Tkachuk vei kolmannen erän kahdeksannella minuutilla Flamesin ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa tekemällä 3-2-maalin. Maalia edelsi Panthers-hyökkääjä Jonathan Huberdeaun kiekon hukkaaminen omalla siniviivalla.

Panthers on vuoden 2019 puolella vielä ilman voittoa ja pudotuspelipaikka näyttää jäävän haaveeksi tälläkin kaudella. Joukkue on Itäisen konferenssin viimeisestä villin kortin paikasta jo kymmenen pisteen päässä.