NHL-kierroksen topit ja flopit: Devilsin ykkösketju hurjana, Vatanen pelasti varman maalin

NHL / Aamuraportti
Taylor Hall pääsi tuulettamaan maaliaan kaksi kertaa ja syötti lisäksi kaksi ketjukaverien maalia.
Taylor Hall keräsi neljä tehopistettä ollen yön tehokkain pelaaja. Washington Capitalsin pelissä voitosta huolimatta parantamisen varaa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Devilsin ykkösketju jyräsi Senatorsin, Vataselle illan upein torjunta

New Jersy Devils voitti Ottawa Senatorin 5–2 kotonaan joukkueen ykkösketjun yltyessä huimaan vireeseen. Pavel Zachan alivoimamaalia lukuunottamatta kolmikko vastasi Devilsin kaikista maaleista. Laiturit Taylor Hall ja lopullista läpimurtokauttaan pelaava Kyle Palmieri saalistivat seitsemän pistettä. Keskushyökkääjä Nico Hischier pääsi myöskin tekemään maalin ja syötti yhden.

Illan komeimmasta suorituksesta sveitsiläinen vastasi sen sijaan maalivahdin tehtäviä paikanneen Sami Vatasen kanssa toisen erän alussa. Vierasjoukkueen Brady Tkachuk pääsi vapaasti nostamaan maalin edestä kiekon ylitse maalivahti Keith Kinkaidin, mutta Kinkaidin takaa suomalaispuolustaja torjui vedon mailallaan. Kiekko pomppasi vielä vaarallisesti kohti maalia, jonka Hischier otti kädellään haltuun ja selvitti tilanteen. Kaiken lisäksi kotijoukkue pääsi tästä vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Hall teki toisen maalin reilun minuutin sisään Palmierin syötöstä.

Devils on kärsinyt ongelmista viimeisen kuukauden aikana. Voittoja oli viimeiseen 13 otteluun vain kaksi ennen tätä iltaa.

Duchene palasi vahvasti

Senatorsin ykkössentteri Matt Duchene palasi kaukaloon reilun kahden viikon tauon jälkeen. Hän vastasi joukkueensa molemmista maaleista, mutta ilman sarjapisteitä ne eivät kanadalaista varmastikaan tyydyttäneet. 30 pelaamaansa otteluun 27-vuotias hyökkääjätähti on tehnyt 14 maalia ja antanut 22 maaliin johtanutta syöttöä, ollensa tehoillaan joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja loukkaantumisesta huolimatta.

Braden Holtby ja Tom Wilson johdattivan Capitalsin voittoon

Washington Capitals voitti Buffalo Sabresin kotonaan lukemin 2–1. Vähä maalisen ottelun sankareiksi kotijoukkueella nousi ykkösmaalivahti Braden Holtby.

Kanadalaismaalivahti joutui venymään kiekon eteen 36 kertaa, kun hyökkäysvoittoista peliä Phil Housleyn johdolla pelaava vierasjoukkue yritti palata voittojen tielle. Ahkerimmin Holtbya yrittivät ohittaa suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen ja isoja odotuksia tällä kaudella tosissaan lunastamaan alkanut Sam Reinhart. Molemmat laukoivat peräti kuusi kertaa, mutta ilman tulosta.

Kolmannessa erässä Holtby onnistuttiin ohittamaan Johan Larssonin toimesta, mutta muutamaa minuuttia tämän jälkeen ylilyönneistään paremmin tunnetuksi tullut Tom Wilson ratkaisi kauden kymmenennellä maalillaan voiton.

Ristolainen saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen kuuden laukauksen lisäksi, mutta joutui huonoon valoon puolustaessaan löysästi ylivoimalla Chandler Stephensonin tehdessä alivoimamaalin.

Collin Delia torjui Blackhawksille voiton Avalanchen tehonyrkkiä vastaan

Vasta kolmannen NHL-ottelunsa pelannut Collin Delia torjui 35 kertaa, kun Chicago Blackhawks voitti Colorado Avalanchen 2–1 vieraissa. Alkukauden AHL:ssä pelannut yhdysvaltalainen nostettiin joukkueen kokoonpanoon loukkaantuneen Corey Crawfordin tilalle.
24-vuotias maalivahti ei päässyt helpolla sillä vastassa oli Avalanchen pelätty ykkösketju. Delia kykeni kuitenkin torjumaan kaikki tähtihyökkääjien yritykset, kuten Nathan MacKinnonin kahdeksan laukausta.

Artem Anisimov ratkaisi ottelun kolmannen erän alussa.

Flopit

Capitalsin nimekkäällä ylivoimalla ruuti yhä märkää

Capitalsin ylivoimakentällisten nimiä katsoessa alkaa vastustaja joukkue valmistautumaan erikoistilanteisiin entistä tarkemmin. Löytyy syöttötaitureista, taitavia maalineduspelaajia ja tietenkin Aleksandr Ovetškin maailman parhaimman vetonsa kanssa. Tästä huolimatta jälleen kerran joukkue jäi ilman onnistumisia ylivoimalla neljästä mahdollisuudesta huolimatta.

Viikon sisään washingtonilaisjoukkue on ollut neljään otteluun 13 kertaa ylivoimalla onnistumatta kertaakaan maalinteossa. He ovat kuitenkin yhä sijalla kahdeksan ylivoimatilastossa koko NHL:ssä.

Alivoima sen sijaan toimi tällä kertaa erityisesti maalivahdin ansiosta, kun myöskään vastustaja Sabres ei onnistunut kertaakaan ylivoimalla neljästä yrityksestä huolimatta. Alivoimatilastossa Capitals on vasta sijalla 27. Erikoistilanteiden parantamiseen hallitsevan mestarin täytyy hyvästä vireestään kiinnittää huomiota tulevissa harjoituksissa.