NHL-kierroksen topit ja flopit: Columbuksessa taottiin 15 maalia, Tom Wilson jäi Ryan Reavesin jyrän alle

NHL / Aamuraportti
Johnny Gaudreau tehoili neljän pisteen edestä.
Useassa ottelussa järjestettiin 1980-luvun henkiset maalitalkoot. Eräs syksyn puhutuimmista pelaajista Tom Wilson jäi tällä kertaa itse ruman taklauksen kohteeksi. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Flames ja Blue Jackets latoivat 15 maalia

Columbus Blue Jackets ja Calgary Flames järjestivät todellisen hurlumhei-illan. Edes kotijoukkueen kuusi tehtyä maalia eivät riittäneet lähellekään voittoa, kun tulikuuma Flames iski kiekon peräti yhdeksän kertaa verkkoon.

Blue Jackets johti ottelua jo 4–1 toisen erän alussa. Tämän jälkeen Flames teki 13 minuutissa viisi maalia. Neljän tehopisteen iltaa Flamesista viettivät Johnny Gaudreau ja Sean Monahan. Blue Jacketsin Cam Atkinson teki puolestaan hattutempun.

Luongolle komea nollapeli, Barkoville kolme syöttöä

Boston Bruins joutui toteamaan Florida Panthersin vanhan ketun Roberto Luongon edelleen kovan luokan maalivahdiksi. Luongo torjui kotiottelussa Bruinsia vastaan 33 kertaa ja valittiin itseoikeutetusti ottelun ykköstähdeksi.

Aleksander Barkov toimi jälleen kerran Panthersin voiton arkkitehtina. Yli 22 minuuttia pelannut Barkov kirjautti itselleen kolme syöttöpistettä.

Auston Matthews jälleen Maple Leafsin sankari

Auston Matthews jatkoi kovassa maalivireessä ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Tällä kertaa syntyi kaksi maalia, kun Sabres kaatui jatkoajalla. Matthews vastasi myös voitto-osumasta.

Kasperi Kapanen teki esityön vahvan luistelun päätteeksi ja Matthews ohitti Linus Ullmarkin terävällä rannevedolla. Matthews on tehnyt nyt viisi maalia kolmessa ottelussa paluunsa jälkeen. Jatkosopimuksen Maple Leafsin kanssa tehnyt William Nylander ei pelannut vielä Sabresia vastaan.

Flopit

Maalivahtien painajainen Columbuksessa

Kaksi kertaa NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valitun Sergei Bobrovskin ottelusta Calgary Flamesia vastaan ei tarttunut matkaan mitään positiivista. Venäläisen torjuntaprosentti jäi alle 70:n ja selän taakse upposi kahdeksan laukausta.

Ottelussa neljästä pelanneesta maalivahdista ''parhaiten'' suoriutui Flamesin Mike Smith, jonka torjuntaprosentti jäi myös vaisuksi lukemiin 81,3.

Capitalsin paluu rikospaikalle epäonnistui, Tom Wilson loukkaantui

Washington Capitals teki paluun viime kesän ratkaisevan finaalin pelipaikalle Las Vegasiin. Kotijoukkue Vegas Golden Knights sai kuitenkin pientä lohtua viime kauden pettymykselleen, sillä se nujersi Capitalsin 5–3.

Nousukunnossa viime viikot ollut Capitals koki toisen kirvelevän tappion peräkkäin. Kuten edellisessä ottelussa Anaheim Ducksia vastaan, myös tällä kertaa Capitals hukkasi johtoasemansa kolmannessa erässä. Voittomaalin iski entinen Capitals-puolustaja Nate Schmidt ottelun lopussa kauden avausosumallaan.

Ottelussa eniten puhutti Golden Knightsin Ryan Reavesin taklaukset Capitalsin Tom Wilsoniin. Jo avauserässä Reaves taklasi Wilson kumoon kahdesti saman vaihdon aikana.

Kohauttanein tilanne nähtiin kuitenkin toisessa erässä, kun Wilson jouduttiin taluttamaan jäältä Reavesin kuolleesta kulmasta tulleen niitin jälkeen. Reaves ajettiin kentältä tilanteen seurauksena.