NHL-kierroksen topit ja flopit: Eeli Tolvanen teki uransa ensimmäisen NHL-maalin, Artturi Lehkonen osui kahdesti

NHL / Aamuraportti
Ensimmäisen NHL-maalinsa tehnyt Eeli Tolvanen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi Nashvillessä.
Eeli Tolvanen teki NHL-uransa ensimmäisen maalin Nashville Predatorsin kaataessa Chicago Blackhawksin. Artturi Lehkonen puolestaan iski kaksi maalia Montreal Canadiensin voittaessa New York Rangersin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Tolvaselle uran ensimmäinen NHL-maali

Eeli Tolvanen teki ensimmäisen NHL-maalinsa Nashville Predatorsin voittaessa kotonaan Chigaco Blackhawksin maalein 5-2. Predators ratkaisi pelin jo ensimmäiseen runsaaseen neljään minuuttiin tekemällä kolme maalia Blackhawks-maalivahti Cam Wardin taakse.

Tolvanen sai syöttöpisteen myös Craig Smithin ylivoimamaaliin ensimmäisessä erässä.

Calle Järnkrokin johtamassa Predatorsin toisessa hyökkäysketjussa pelannut Tolvanen sai jääaikaa hieman alle 16 minuuttia. Ottelun ykköstähdeksi valittu tulokas laukoi kaksi kertaa kohti vastustajan maalia ja suomalaisen plusmiinus-lukema jäi asteen plussalle.

AHL:ssä Milwaukee Admiralsissa alkukauden pelannut Tolvanen sai kutsun ylös Predatorsin kärsiessä lukuisista loukkaantumista. Vakiokokoonpanon hyökkääjistä pois ovat Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Kyle Turris ja Nick Bonino.

Viime kaudella Tolvanen pelasi Predatorsissa runkosarjan lopussa kolme ottelua ilman tehopisteitä.

Lehkonen tuplasi kauden maalimääränsä

Montreal Canadiens päätti viiden ottelun tappioputkensa kaatamalla New York Rangersin kotonaan maalein 5-2. Artturi Lehkonen ja Shea Weber tekivät molemmat kaksi maalia Canadiensille.

Vasta kauden toisen ottelun pelannut Weber teki maalinsa ensimmäisessä erässä ja Lehkonen toisessa.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Lehkonen tuplasi samalla kauden maalisaldonsa neljään osumaan. 23-vuotiaalla suomalaisella on kasassa nyt kauden 26 ottelusta 14 (4+10) tehopistettä.

Senators pilasi Karlssonin paluun Ottawaan

Ottawa Senators oli tyly isäntä San Jose Sharksille ja vierasjoukkueen paidassa Canadian Tire Centreen palanneelle Erik Karlssonille. Kotijoukkue teki kuusi maalia kahdessa viimeisessä erässä ja otti kolmannen peräkkäisen voiton maalein 6-2.

Senatorsin tehopelaajina häärivät Mikkel Bødker (1+3), Bobby Ryan (1+1) ja NHL:n puolustajien pistepörssin ykkönen Thomas Chabot (0+2). Konkarimaalivahti Craig Anderson torjui maalillaan 36 laukausta.

Karlsson pelasi nyt ensimmäistä kertaa Ottawassa päällään Sharks-paita. NHL-uransa ensimmäiset yhdeksän kautta Senatorsia edustanut Karlsson kaupattiin Sharksiin syyskuussa useamman pelaajan kaupassa.

Lähes 25 minuuttia ottelussa pelannut ja peräti yhdeksän laukausta kohti vastustajan maalia ampunut Karlsson ei yltänyt tehopisteille.

Flopit

Canucksin johto mureni lopussa

Vancouver Canucksin maalin johtoasema kääntyi kolmannen erän viimeisen kymmenen minuutin aikana tappioksi Dallas Starsia vastaan.

Ensin Jamie Benn tasoitti ottelun Miro Heiskasen laukomasta paluukiekosta ja Aleksandr Radulov iski voittomaalin kolme ja puoli minuuttia ennen erän päättymistä.

Stars-puolustajat Heiskanen (21:48) ja Esa Lindell (24:18) kellottivat joukkueensa suurimmat peliminuutit. Julius Honka ei ollut teksasilaisten pelaavassa kokoonpanossa.

Voitot karttavat Panthersia

Florida Panthers kärsi kirvelevän jatkoaikatappion kotonaan Tampa Bay Lightningille numeroin 5-4.

Kotijoukkue johti ottelua toisessa erässä jo kahdella maalilla mutta Lightning vei kamppailun jatkoajalle Nikita Kutšerovin ja Cedric Paquetten maaleilla.

Brayden Point ratkaisi jatkoajalla voiton vierailijoille kauden 19 maalillaan.

Suomalaisista Panthers-kapteeni Aleksander Barkov teki maalin ja kellotti koko ottelun suurimmat peliminuutit (25:16).

Panthers on voittanut nyt kymmenestä viimeisestä ottelustaan ainoastaan kolme ja on Atlantin divisioonan viimeisenä. Pudotuspelipaikka uhkaa karata panttereiden käsistä jo alkukaudesta.

Devilsin kiri tuotti vain pisteen

New Jersey Devils hävisi viidennen kerran peräkkäin, kun vierailija Winnipeg Jets haki voiton Prudential Centeristä jatkoajalla maalein 4-3.

Devils-hyökkääjät Jesper Bratt ja Taylor Hall kampesivat ottelun tasoihin kolmannen erän viimeisen viiden minuutin aikana.

Mark Scheifele ratkaisi ottelun aivan jatkoajan viime hetkillä ja teki ottelun toisen maalinsa. Patrik Laine ampui kolmesti kohti vastustajan maalia ilman tulosta ja Sami Niku pelasi Jetsin takalinjoilla vain seitsemän minuuttia.