NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkov ratkaisi jatkoajalla, Wilsonilta jälleen vaarallinen taklaus

NHL / Aamuraportti
Aleksander Barkov teki maalin jatkoajalla Linus Ullmarkin taakse.
Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov ratkaisi jatkoaikamaalillaan voiton Buffalo Sabresista. Washington Capitalsin Tom Wilsonilta puolestaan nähtiin jälleen vaarallinen taklaus. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Barkov ratkaisi voiton Panthersille

Aleksander Barkovin jatkoaikamaali toi Florida Panthersille voiton kotonaan Buffalo Sabresista maalein 3-2. Panthersin Jevgeni Dadonov tasoitti ottelun kolmannessa erässä ja Barkov ratkaisi ottelun jatkoajalla saaden maalinsa hienon syötön Jonathan Huberdeaulta.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitulle ja yli 26 minuuttia pelanneelle Barkoville jatkoaikamaali oli NHL-uran kolmas.

Sabresin maalilla ruotsalainen Linus Ullmark torjui 40 laukausta ja Jeff Skinner sai toisena pelaajana tällä kaudella rikottua 20 maalin rajapyykin.

Bäckströmin hattutemppu pohjusti Capitalsin voiton

Nicklas Bäckström teki hattutempun Washington Capitalsin kasvattaessa voittoputkensa jo seitsemään otteluun New Jersey Devilsin kustannuksella. Bäckström (3+1) ja Aleksandr Ovetškin (1+2) olivat retropaidoissaan pelanneen Capitalsin tehomiehet.

Ovetškin nousi kaikkien aikojen maalintekijätilastossa Jarome Iginlan ja Joe Sakicin ohi sijalle 15. Venäläinen on takonut nyt uransa 1028 runkosarjaottelussa 626 maalia ja on Jaromir Jagrin ja Teemu Selänteen jälkeen kolmanneksi eniten maaleja tehnyt eurooppainen.

Rantanen jatkaa pistepörssin kärjessä

Mikko Rantasen ylivoimamaali kolmannessa erässä ei riittänyt Colorado Avalanchelle vaan St. Louis Blues korjasi lopulta voiton Colton Paraykon jatkoaikamaalilla.

Rantanen jatkaa NHL:n pistepörssin kärjessä 43 (11+32) tehopisteellään. Ketjukaveri Nathan MacKinnon on saalistanut 41 tehopistettä ja Toronto Maple Leafsin Mitch Marner 36 tehopistettä.

Flopit

Kings sai aikaiseksi vain 14 laukausta

Los Angeles Kings jatkoi heikkoa alkukauttaan häviämällä vieraissa Calgary Flamesille maalein 4-1. Kings-pelaajat saivat ottelussa aikaiseksi vain 14 laukausta kohti Mike Smithin vartioimaa maalia ja ainoastaan Adrian Kempe onnistui maalinteossa. Myös vaaralliset maalipaikat kirjattiin Flamesin hyväksi murskaavasti 15-5.

Viimeiset 11 ottelua ilman tehopisteitä tahkonut Kings-hyökkääjä Ilja Kovaltšuk ei pelannut yön ottelussa nilkkavamman takia. Maalintekijäksi joukkueeseen hankittu venäläinen on tehnyt kauden 25 ottelussaan vain 14 (5+9) tehopistettä.

Wilsonilta jälleen törkeä taklaus

Capitals-hyökkääjä Tom Wilson taklasi toisen erän lopussa vaarallisesti Devilsin Brett Seneytä takaapäin ja sai tempustaan pelirangaistuksen. Wilson ei antanut kommentteja medialle ottelun jälkeen.

Wilson sai kauden alla 20 ottelun pelikiellon harjoitusottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta, jonka kohteena oli Oskar Sundqvist. Välimieskäsittelyssä Wilsonin pelikielto kuitenkin lyheni neljääntoista.