NHL-kierroksen topit ja flopit: Kings tärkeään voittoon, Vatanen teki jälleen oman maalin

NHL / Aamuraportti
Sami Vatanen unohtaa sunnuntai-illan mieluusti.
Calgary Flames jatkoi Arizona Coyotesin kurimusta murskalukemin. Tampasta alkaa muodostua Sami Vataselle todellinen painajainen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Dustin Brown johdatti Kingsin helpottavaan voittoon

Koko NHL:ssä vähiten pisteitä kerännyt Los Angeles Kings nappasi erittäin tärkeän voiton sunnuntai-illan ottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Joukkueen ex-kapteeni Dustin Brown otti isällisesti joukkueensa reppuselkään ja upotti kiekon kolmesti Oilersin maaliin.

Vaisun alkukauden pelannut nykyinen kapteeni Anze Kopitar osoitti myös heräämisen merkkejä. Slovenian kansallissankari keräsi ottelusta kolme tehopistettä. Kings katkasi voitollaan viiden ottelun kotitappioputkensa. Oilersin kokoonpanoon palannut Jesse Puljujärvi jäi vajaan kahdeksan minuutin peliajalle.

Calgary Flames liekehti aavikolla, Bill Peters koki kovia

Murheiden alhoon vajonnut Arizona Coyotes joutui nöyrtymään selvin lukemin Tyynenmeren divisioonaa johtavalle Calgary Flamesille. Liekkipaidat mättivät tulostaululle peräti kuusi maalia Coyotesin jäädessä yhteen. Flamesin näkyvin hahmo ottelussa oli kesän hankinta Noah Hanifin, joka teki kauden kaksi ensimmäistä maaliaan.

Ottelun puhutuin tilanne oli kuitenkin ikävä episodi ottelun toisessa erässä. Flamesin päävalmentaja Bill Peters sai vaihtoaitioon lentäneen kiekon ikävän näköisesti leukaansa. Peters palasi kuitenkin kolmanteen erään penkin taakse leuka tikattuna.

Flopit

Sami Vatanen teki jälleen oman maalin Lightningia vastaan

New Jersey Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen koki todellisen déjà-vu-ilmiön ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Vatasen musta hetki sattui ottelun toisessa erässä, kun hän yritti ilmeisesti purkaa kiekon oman päädyn kautta. Kiekko kuitenkin livahti Cory Schneiderin selän taakse. Maali merkattiin Brayden Pointille.

Omituiseksi tilanteen tekee se, että Vatanen teki oman maalin niin ikään Tampassa viime kauden pudotuspelien avauskierroksella. Viime yön ottelussa Devilsistä ei ollut vastusta NHL:n kärjessä keikkuvalle Lightningille, joka voitti maalein 5–2.