NHL-kierroksen topit ja flopit: Rantanen nosti Avalanchen voittoon, Marchessault tehoili Oilersin nurin

NHL / Aamuraportti
Avalanche nousi voittoon Rantasen ja MacKinnonin johdolla.
Kuva © Getty
Mikko Rantanen jatkaa hurjaa menoaan pistepörssin kärjessä. Edmonton Oilers hävisi jälleen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Rantanen ja MacKinnon hurjastelivat Anaheimissa

Mikko Rantanen keräsi kaksi syöttöpistettä ja voittomaalin, kun Colorado Avalanche kohtasi Anaheimissa Ducksin. Ensimmäinen piste napsahti ylivoimalla, kun Rantanen syötti siniviivalle, josta Tyson Barrie laukoi kohti maalia. Ryan Miller torjui kiekon eteensä, mutta Nathan MacKinnon siirsi irtokiekon sisään ja kavensi tilanteeksi 3−2.

Ottelu tasoittui kolmannessa erässä, kun Avalanche sai paineen Ducksin päätyyn. Rantanen vastaanotti kiekon maalin takana, vaihtoi nopeasti luistelusuuntaa ja antoi loistavan syötön maalin eteen MacKinnonille, joka laukoi kiekon pienestä tilasta Ducksin reppuun.

Rantanen ratkaisi ottelun jatkoajalla vain reilu sekunti ennen otteluajan päättymistä. Avalanche pelasi ylivoimalla ja Rantanen laukoi suoraan MacKinnonin syötöstä kiekon tolpan kautta maaliin. Ottelu päättyi siis Avalanchen 4−3-voittoon.

Rantasen pistesaldo tältä kaudelta on nyt 8+24=32, jolla hän johtaa pistepörssiä kolmen pisteen erolla MacKinnoniin.

Marchessault iski kaksi maalia ja syötön

Vegas Golden Knights jatkoi nousukuntoaan vieraissa Edmonton Oilersia vastaan, kaatamalla isännät lukemin 6−3. Vieraiden pistemiehenä hääri Jonathan Marchessault, jolle kirjattiin kaksi maalia ja syöttö.

Marchessault teki illan ensimmäisensä toisessa erässä ylivoimalla, vetäen tarkan rannevedon Cam Talbotin vartioiman maalin alanurkkaan. Illan toisensa Marchessault teki ohjaamalla Colin Millerin vedon sisään kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla.

Pitkään pelikiellossa ollut Nate Schmidt teki paluun Golden Knightsin takalinjoille, pelaten lähes 20 minuuttia ja kirjauttaen tehotilastoon yhden plussan.

Crawford väkevässä vireessä

Corey Crawford torjui 39 kertaa Minnesota Wildia vastaan ja auttoi Chicago Blackhawksin 3−1-kotivoittoon. Crawford oli maalillaan aktiivinen ja pystyi selvittämään useita vaarallisia paikkoja, välillä myös hiukan tuurilla.

Yksi Crawfordin parhaimmista torjunnoista nähtiin jo ensimmäisessä erässä, kun hän reagoi nopeasti ja onnistui torjumaan olkapäällään Nino Niederreiterin rystyvedon.

Henri Jokiharjulle ja Mikko Koivulle merkittiin ottelussa syöttöpiste.

Flopit

Oilers jälleen pinteessä

Hyvän alkukauden jälkeen Edmonton Oilers on iskenyt jälleen tutun tappiovaihteensa silmään, häviten edellisestä seitsemästä kamppailusta kuusi. Uusin tappio tuli kotona Vegas Golden Knightsia vastaan lukemin 3−6.

Golden Knights tehoili erien alussa, iskien toisen erän ensimmäisen viiden minuutin aikana kolme maalia ja kolmannen erän alussa kaksi. Maalit olivat melko vaikeita torjuttaviksi ja niiden syntyyn vaikutti heikko puolustuspelaaminen. Toki myös Talbotilta on nähty parempia työnäytteitä.

Vastustaja löytää liian usein vapaata tilaa Oilersin kenttäpäädystä, kun miehet eivät pysy merkattuina. Samalla omat pelaajat vaikeuttavat oman maalivahtinsa työskentelyä silloin tällöin toimimalla näkömuurina vastustajan vedoille. Oilersin puolustuspelaaminen ei ole mennyt viime vuosina juurikaan parempaan suuntaan ja ennemmin tai myöhemmin Oilersin johto- ja valmennusportaaseen on tultava muutoksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle