NHL-kierroksen topit ja flopit: Raanta jatkoi torjunnoillaan Coyotesin voittoputkea, Pettersson 2+3

NHL / Aamuraportti
Kuukauden tulokkaana palkittu Elias Pettersson oli jälleen hurjassa iskussa
Kuva © Getty Images
Yön molemmat ottelut päättyivät kotijoukkueiden jatkoaikavoittoihin, kun Vancouver Canucks ja Arizona Coyotes peittosivat vieraansa. Kirkkaimpana tähtenä loisti Elias Petterson iskemällä viisi tehopistettä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Raanta torjui Arizona Coyotesille viidennen voiton putkeen

Vain kaksi voittoa ensimmäisestä seitsemästä ottelusta ottanut Arizona Coyotes on pisimmässä voittoputkessa viiteen vuoteen. Viidennen voiton takuumiehenä toimi jälleen Carolina Hurricanesin kiekkosateeseen joutunut Antti Raanta. Suomalainen torjui ottelussa 47 kertaa, ja kolme kertaa vierasjoukkue onnistui ohittamaan Raannan.

Voiton jatkoajalla ratkaisi Michael Grabner, Clayton Kellerin upeasta syötöstä.

Kuudetta voittoaan Coyotes pääsee hakemaan tiistain vastaisena yönä, kun Philadelphia Flyers saapuu arizonalaisten vieraaksi ennen joukkueen vieraspelimatkaa Itä-rannikolle.

Pettersson auttoi Vancouver Canucksin voittoon hurjassa maalintekokilpailussa

Tyynenmeren divisioonan ykkösjoukkue Vancouver Canucks otti kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa Colorado Avalanchea vastaan jatkoajalla numeroin 7–6.

Illan päätähti oli lokakuun tulokkaana palkittu Canucks-pelaaja Elias Pettersson. Ruotsalainen teki kaksi maalia ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla, kun Petterssonin hankkiman jäähyn avulla kotijoukkueen Derrick Poulliot iski kauden ensimmäisen maalinsa.

Avalanchen ykkösketju tuotti jälleen tulosta

Eniten pisteitä ja maaleja alkukaudesta kerännyt ketjukoostumus, jossa Gabriel Landeskog ja Mikko Rantanen viilettävät Nathan MacKinnonin laidoilla, oli jälleen vauhdissa. Yhden ketjun hurja vire ei siivittänyt Colorado Avalanchea silti yhtä pistettä suurempaan saaliiseen, mutta ketju keräsi jälleen seitsemän tehopistettä.

MacKinnon nousi illan kolmella tehopisteellään NHL:n pistepörssin toiseksi, ja Rantanen paranteli asemiaan ykköspaikalla kolmella syöttöpisteellä. Syöttötilastoa lokakuun pelaajaksi valittu suomalainen johtaa tällä hetkellä jopa viiden syötön erolla Helsingissä toiseksi nousseeseen Blake Wheeleriin.

MacKinnon nousi jakamaan myös maalitilaston ykköspaikkaa yhdessä kolmen muun pelaajan kanssa — yksi heistä joukkueen kapteeni Landeskog.

Flopit

Hurricanes hukkasi mahdollisuutensa erikoistilanteissa

Carolina Hurricanes pääsi nopean liikkeensä vuoksi jopa kuusi kertaa yrittämään maalintekoa ylivoimalla Coyotesin vieraana. Edellisessä ottelussa kahteen kertaan neljästä toiminut ykkösylivoima ei onnistunut tuottamaan ainoatakaan erikoistilannemaalia. Raanta torjui maalillaan jopa yhdeksän kertaa ylivoimalla pelanneiden vieraiden laukauksia.

Erikoistilanteissa ei onnistunut edes Sebastian Aho, joka ei näin ollen saanut syöttöpisteputkiennätystä omiin nimiinsä. Hänen putkensa jäi 12 ottelun mittaiseksi kuten Wayne Gretzkylla ja Ken Linsemanilla aikoinaan.

Sen sijaan kotijoukkue onnistui jo seitsemännen kerran tällä kaudella alivoimalla, kun Brad Richardson aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä. Alivoimamaali oli joukkueelle myös neljäs peräkkäisissä otteluissa, johon ei ole kyennyt kuin viisi muuta joukkuetta NHL:n historiassa.

Erikoistilannepelaamisen myötä Hurricanes aloitti vieraspelimatkansa kolmannella peräkkäisellä tappiollaan.

Maalivahtien tilastot

Yön kahden ottelun neljästä maalivahdista vain jo kehuttu Raanta voi olla tyytyväinen tekemisiinsä. Kaikki joukkueet pelasivat nopeata ja viihdyttävää peliä ja otteluissa syntyi yhteensä 20 maalia.

Seitsemän maalia päästänyt Avalanchen maalivahti Philipp Grubauer torjui ottelussa 37 kertaa. Canucksin Jacob Markströmille kertyi vain 23 torjuntaa ja kuusi päästettyä maalia.

Raantaa vastaan pelannut tšekkivahti Petr Mrazek torjui vain 21 kertaa päästäen neljä maalia selkänsä taakse.

Kenenkään kolmen maalivahdin torjuntaprosentti ei ollut edes 85.

» Lähetä palautetta toimitukselle