NHL-kierroksen topit ja flopit: Matt Murray hiljensi Toronton, Mikko Rantanen rohmusi tehopisteitä

NHL / Aamuraportti
Matt Murray pysäytti Mitch Marnerin kumppaneineen.
Loukkaantumisen jälkeen Pittsburgh Penguinsin maalille palannut Matt Murray torjui nollapelin kauden vakuuttavasti aloittanutta Toronto Maple Leafsia vastaan. Colorado Avalanchen ykkösketju puolestaan masensi New Jersey Devilsin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Matt Murray Penguinsin sankari Torontossa

Kauden vakuuttavasti aloittanut Toronto Maple Leafs joutui pettymään, sillä kierroksen ehdottomassa huippuottelussa Pittsburgh Penguins jätti isännät tylysti nollille.

Lyhyen loukkaantumisen jälkeen Penguinsin maalille palannut Matt Murray piti maalinsa puhtaana peräti 38 torjunnalla. Penguinsin tehomiehenä puolestaan toimi Jevgeni Malkin, joka teki pingviinien kaksi ensimmäistä maalia. Maple Leafsin Auston Matthews jäi puolestaan ilman maalia toisessa perättäisessä ottelussa.

Avalanchen ykkösketju Devilsin turma

Kauden hienosti aloittanut New Jersey Devils joutui pettymään ensimmäistä kertaa, kun Colorado Avalanche vei pisteet ykkösketjunsa johdolla lukemin 3–5.

Suurimpana tähtenä loisti kapteeni Gabriel Landeskog, joka teki hattutempun. Ketjukaverit Mikko Rantanen ja Nathan MacKinnon säestivät Rantasen tehdessä tehot 1+3=4 ja MacKinnonin kirjauttaessa kolme syöttöpistettä.

Logan Couture johdatti Sharksin voittoon

San Jose Sharks voitti Buffalo Sabresin selvin 5–1-lukemin. Ottelun selkeä hahmo oli kotijoukkueen Logan Couture, joka iski kierroksen toisen hattutempun Landeskogin ohella.

Jäähyilyyn sortunut Sabres päästi Sharksin ratkomaan ottelun ylivoimillaan. Hailauman viidestä maalista kolme syntyi ylivoimalla. Joonas Donskoi pääsi myös maalin makuun tehden ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä kolmen minuutin pelin jälkeen.

Flopit

Crawfordin paluu päättyi tappioon

Chicago Blackhawksin ykkösmaalivahti Corey Crawford pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa kotikaukalossa Arizona Coyotesia vastaan. Crawford oli nähty NHL-jäillä viimeksi viime vuoden joulukuussa, jonka jälkeen hän kärsi aivotärähdyksen oireista.

Paluu tolppien väliin ei sujunut aivan odotetulla tavalla, sillä Coyotes haki United Centeristä kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan voittonsa. Vierailijoiden voiton takuumiehinä toimivat chicagolaisille tutut kaksi maalia iskenyt Vinnie Hinostroza sekä 33 kertaa torjunut Antti Raanta.

Canucksin voittoputki katkesi Winnipegissä

Vancouver Canucks on ollut alkukauden positiivinen yllättäjä. Kolmen ottelun voittoputkessa oleva Canucks joutui kuitenkin nöyrtymään Winnipeg Jetsin vieraana.

Patrik Laine iski alkutahdit kauden kolmannella maalillaan avauserässä. Elias Petterssonin poissaolo näkyi, sillä tehottoman Canucksin ainoaksi maaliksi jäi Bo Horvatin osuma. Kolmannessa erässä Jets meni menojaan kolmella maalilla.

Los Angeles Kings romahti kolmannessa erässä

Los Angeles Kings palasi kotikaukaloonsa Kanadan kiertueen jälkeen. Tuloksellisesti vaisusti aloittanut Kings jäi tällä kertaa New York Islandersin jalkoihin. Loppulukemat olivat peräti 2–7 Islandersille.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Islanders iski vajaaseen kahdeksaan minuuttiin neljä maalia. Suomalaiset Valtteri Filppula ja Leo Komarov toimivat tehomiehinä Filppulan tehdessä tehot 2+1=3 kun taas Komarov sai tililleen maalin ja syötön.