NHL-kierroksen topit ja flopit: Jets ei pystynyt patoamaan Oilersin kiriä − Puljujärvelle kauden avausosuma

NHL / Aamuraportti
Jesse Puljujärvi viimeisteli kauden avausmaalinsa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jesse Puljujärvi onnistui viimeinkin maalinteossa ja Edmonton Oilers tekemään maalin ilman Connor McDavidin myötävaikutusta. Winnipeg Jets ja Dallas Stars ovat pelanneet eheämpiäkin otteluita. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Tyler Johnsonin hattutemppu mursi Hurricanesin

Tyler Johnson oli kentän näkyvimpiä hahmoja, kun hän latoi kolme maalia Carolina Hurricanesin verkkoon. Tampa Bay Lightning voitti ottelun lopulta 4–2.

Kyseessä oli Johnsonin uran neljäs hattutemppu ja toinen juuri Hurricanesia vastaan.

Johnsonin ohella vireessä on niin ikään Lightningin alivoima, joka kesti kaikki Hurricanesin neljä ylivoimaa ja on näin ollen tämän kauden osalta edelleenkin sataprosenttista.

Puljujärvelle kaivattu onnistuminen

Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi ohjasi kauden ensimmäisen maalinsa makeaan paikkaan, kun hän huipensi joukkueensa kolmannen erän kirin 4–4-tasoitusosumallaan Winnipeg Jetsiä vastaan.

Connor McDavidin ja Ryan Nugent-Hopkinsin petaama paikka oli pomminvarma, eikä Puljujärvi epäonnistunut viimeistelyssään.

Tällä kaudella jälleen kerran vähälle peliajalle jäänyt Puljujärvi sai ottelussa myös aiempaa enemmän vastuuta, kun hän kellotti yli 16 minuuttia peliaikaa.

Brock Boeser paketoi jatkoajan rivakasti

Brock Boeser ei pidä asioiden viivyttelystä, joten hän ratkaisi jatkoajan Pittsburgh Penguinsiä vastaan jo 34 sekunnin jälkeen.

Vancouver Canucksin nuori tähti sai kiekon haltuunsa joukkueensa puolustusalueella, minkä jälkeen hän hyödynsi Penguinsin keskeneräisen vaihdon tuottaman tilan nousten aina hyökkäysalueelle asti.

Hän päätti nousunsa lopulta tyylikkääseen ja terävään laukaukseen, joka löysi tiensä etuyläkulmaan

Flopit

Jetsin nihkeä kolmas erä

Jets johti ottelua Oilersia vastaan kahden erän jälkeen numeroin 4–1, mutta viimeinen kolmannes alkoi varsin pahaenteisesti.

Oilers iski erän ensimmäisen maalin jo 18 sekunnin pelin jälkeen, ja siitä alkanut kiri päättyi lopulta Puljujärven tasoitusosumaan.

Tukevan johdon hukkaaminenkaan ei saanut vielä Jetsiä terästäytymään, sillä lopulta Darnell Nurse ratkaisi ottelun Oilersin hyväksi jatkoaikaosumallaan.

Nursen maali oli Oilersille kauden kymmenes ja ensimmäinen, johon McDavid ei merkkauttanut itselleen tehopistettä.

Stars-puolustus voimaton Devilsin vireen edessä

Dallas Starsin puolustus on esittänyt tällä kaudella varmempiakin otteita kuin ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan.

Stars-puolustuksella oli hankaluuksia pidellä hyvällä pelituulella viilettäviä Devils-hyökkääjiä, jotka murtautuivat kerta toisensa perään parhaille laukaisupaikoille ja pääsivät siten laukomaan varsin ahkerasti, yhteensä 34 kertaa.

Huolimaton oman alueen peli kulminoitui John Klingbergin avaussyöttöön, joka pysähtyi kuitenkin jo siniviivalle ja jonka Devils-hyökkääjä Jean-Sebastien Dea kahmi itselleen. Vain hetkeä myöhemmin Dea iskikin loppulukemiksi 3–0.

MacKinnonin seuraennätyskään ei riittänyt voittoon

Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon onnistui maalinteossa jo kuudennessa peräkkäisessä ottelussa. Kauden aloittaminen kuuden ottelun maaliputkella tiesi sitä, että MacKinnon sysäsi syrjään Mats Sundinin hallussa pitämän seuraennätyksen kaudelta 1992–93.

Sundin aloitti tuolloisen Quebec Nordiquesin paidassa kautensa viiden ottelun maaliputkella.

MacKinnonin seuraennätys ei kuitenkaan kantanut voittoon asti, sillä isäntäjoukkue New York Rangers oli lopulta parempi numeroin 3–2. Voittomaalikilpailun ratkaisseen osuman viimeisteli Kevin Shattenkirk.