NHL-kierroksen topit ja flopit: Kasperi Kapanen liekeissä, Red Wings jatkaa tappioiden tiellä

NHL / Aamuraportti
Kasperi Kapanen on löytänyt tehonsa Auston Matthewsin rinnalla.
Kuva © Getty Images
Kasperi Kapanen teki kaksi maalia Toronto Maple Leafsin voittaessa Los Angeles Kingsin. Montreal Canadiens puolestaan kuritti historiallisen heikosti kauden aloittanutta Detroit Red Wingsiä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Kapanen osui kahdesti

Toronto Maple Leafs otti kauden kuudennen voittonsa Los Angeles Kingsin kustannuksella kotiareenallaan maalein 4-1. Kasperi Kapanen vastasi ottelun ensimmäisestä ja viimeisestä maalista, pelaten NHL-uransa ensimmäisen kahden maalin ottelun. Molemmissa Kapasen maaleissa syöttäjänä toimi Auston Matthews, joka on tehnyt nyt vähintään kaksi tehopistettä kauden jokaisessa seitsemässä ottelussa.

Matthewsistä tuli vasta viides pelaaja NHL-historiassa, joka on aloittanut kautensa seitsemällä useamman tehopisteen ottelulla.

Kapasella on kasassa nyt seitsemässä ottelussa kahdeksan (4+4) tehopistettä. Kaikki Kapasen tehopisteet ovat tulleet sen jälkeen, kun suomalainen nostettiin kauden kolmannessa ottelussa Matthewsin ketjuun.

Senatorsin tulokkaat kaatoivat Starsin

Ottawa Senators kaatoi kotonaan Dallas Starsin maalein 4-1. Aivan toisen erän lopussa Senators tasoitti ottelun tulokaspuolustaja Maxime Lajoien maalilla ja kolmannen erän alussa toinen tulokas Brady Tkachuk viimeisteli 2-1-voittomaalin.

Lajoie on tehnyt nyt puolustajan tontiltaan seitsemän (4+3) tehopistettä kuudessa pelaamassaan ottelussa ja on tulokkaiden pistepörssissä toisena Elias Pettersonin jälkeen. Tkachuk puolestaan on neljässä ottelussa saalistanut kuusi (3+3) tehopistettä ja on tulokkaiden kolmanneksi tehokkain.

Canadiens vietti maalijuhlia

Montreal Canadiens tarjosi kotiyleisölleen maalijuhlat, kun Detroit Red Wings kaatui maalein 7-3. Entinen Red Wings -pelaaja Tomas Tatar vietti kolmen tehopisteen iltaa ja Jonathan Drouin teki kaksi maalia Canadiensille.

Suomalaisista Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi saivat molemmat syöttöpisteet Paul Byronin tekemään Canadiensin viimeiseen maaliin. Canadiensin maalissa Antti Niemi torjui 25 laukausta.

Tomas Plekanec sai tuhat NHL-ottelua tililleen ja juhli merkkipaaluaan tekemällä montrealilaisten toisen osuman.

Flopit

Red Wingsin historiallisen surkea kauden aloitus

Red Wingsin tappio Canadiensille tiesi joukkueelle jo kuudetta tappiota yhtä monessa ottelussa. Kahdesti detroitilaiset ovat hävinneet jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Viimeksi Red Wings on aloittanut kautensa heikommin 1985-86, jolloin ensimmäinen voitto tuli vasta kauden 10 ottelussa. Tuolloin tosin joukkue pelasi kauden avausottelunsa tasan, eikä ottelun voittajaa vielä ratkaistu voittomaalikilpailulla.

Roope Hintz katsomossa

Roope Hintz istui katsomossa jo toisen peräkkäisen ottelunsa, kun Stars hävisi Senatorsille. Kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa Hintz johti Starsin neljättä ketjua noin kymmenen minuutin peliajalla ottelua kohden.

Wild jatkaa tappioiden tiellä

Minnesota Wild hävisi Nashville Predatorsille vieraissa maalein 4-2. Mikko Koivu teki kauden avausmaalinsa Mikael Granlundin syötöstä ja kapteeni toimi itse syöttäjänä joukkueensa avausmaalissa.

Predatorsin maalissa Pekka Rinne pelasi huippuottelun ja Miikka Salomäki teki kauden avausosumansa tyhjään Wild-maaliin.

Wildilla on nyt kauden viidestä ottelusta vain yksi voitto ja yhteensä neljä pistettä. Joukkueen tappioista kolme on tullut yhden maalin erolla ja vain kerran yli kahden maalin erolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle