NHL-kierroksen topit ja flopit: Jets ja Ducks voittoihin, Laine palasi maalikantaan

NHL / Aamuraportti
Patrik Laine palasi maalikantaan Jetsin kaataessa Hurricanesin kotonaan.
Kuva © Gettyimages
Winnipeg Jets voitti kotonaan Carolina Hurricanesin, ja Patrik Laine päätti samalla kolmen ottelun maalittoman putkensa. Anaheim Ducks otti puolestaan arvokkaan vierasvoiton St. Louis Bluesista. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Jets niukasti Hurricanesia parempi

Winnipeg Jets otti vähämaalisessa ottelussa niukan voiton Carolina Hurricanesista maalein 3−1. Patrik Laine aloitti maalinteon ylivoimalla ampumalla Blake Wheelerin tarjoileman kiekon ohi Hurricanes-maalivahti Petr Mrazekin. Laine päätti samalla kolmen ottelun kuivan kautensa.

Bryan Little iski ottelun ratkaisun noin kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä ja Kyle Connor viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Ducks voittoon kolmannen erän maaleilla

Anaheim Ducks otti maukkaan vierasvoiton St. Louis Bluesista kolmannen erän kahdella maalilla. Ensin erän alkupuolella Ben Street ohjasi Josh Mansonin siniviivalaukauksen ohi Blues-maalivahti Chad Johnsonin ja tasoitti ottelun. Runsaat viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Andrew Cogliano iski ylivoimalla ottelun voittomaalin.

Flopit

Hurricanesin heikko viimeistely

Hurricanes voitti laukaukset Jetsiä vastaan peräti 43-26, mutta onnistui vain kertaalleen ohittamaan maalivahti Laurent Brossoitin. Joukkueen ahkerimmat laukojat olivat Andrei Svetšnikov (7), Jordan Staal (6) ja Jordan Martinook (5).

Hurricanesin ainokaisen viimeisteli Micheal Ferland, jonka maaliin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Sebastian Aho. Kauden kaikissa kuudessa ottelussa tehopisteille yltänyt Aho nousi jo koko NHL:n pistepörssissä neljännelle sijalle Auston Matthewsin, Morgan Riellyn ja Patrice Bergeronin jälkeen. Aholla on nyt kasassa 11 (4+7) tehopistettä.

Bluesin vaikea alkukausi sai jatkoa

Bluesin häviö Ducksille tarkoitti joukkueelle jo neljättä tappiota alkukauden viidestä ottelusta. Blues on Minnesota Wildin kanssa Keskisen divisioonan hännillä neljällä pisteellä.