NHL-kierroksen topit ja flopit: Matthews jälleen tehokkaana, Jets kirjautti 60 rangaistusminuuttia

NHL / Aamuraportti
Auston Matthews aiheutti harmia Danny DeKeyserille ja muille Red Wings -pelaajille.
Kuva © Getty Images
Auston Matthewsin tehovire kauden alkaessa kestää, Pekka Rinne piti nollan ja Edmonton Oilers hävisi. Tuttujen tapahtumien lisäksi nähtiin myös yllätyksiä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Kessel uudella mailalla hattutemppuun

Phil Kessel joutui vaihtamaan mailaa, ja onnistui sen jälkeen maalinteossa vain muutamassa sekunnissa. Ilta toi Penguins-hyökkääjälle hattutempun, kun Vegas Golden Knights kaatui maalein 4−2. Viime kaudella sensaatiomaisesti finaaleihin edenneen Golden Knightsin kauden alku on ollut hankala, viidestä ottelusta vain yksi voitto.

Juuso Riikola teki NHL-debyyttinsä ja pelasi hieman päälle 18 minuuttia. Hänelle kirjattiin neljä taklausta, kaksi blokkia ja kaksi kiekonmenetystä, eikä Riikola ollut yhdenkään maalin aikana kentällä.

Rantaselle kolme syöttöpistettä

Colorado Avalanche otti selvän vierasvoiton Buffalo Sabresista. Jo avauserässä kolmesti osunut Avalanche kuittasi toisessa erässä nopeasti Sabres-kavennuksen. Marco Scandellan purkukiekko osui tuomariin ja Mikko Rantanen tarjosi sen jälkeen maalipaikan Nathan MacKinnonille. Rantanen syötti myös Tyson Jostin tekemän avausmaalin ja MacKinnonin toisen osuman kolmannessa erässä.

Viime kesän ykkösvaraus Rasmus Dahlin avasi NHL-pistetilinsä syöttöpisteen Sabresin ainokaiseen.

Matthews ja Rielly jatkavat hurjassa vireessä

Toronto Maple Leafsin peleissä on mätetty maaleja molempiin päihin. Sama tahti jatkui Detroitissa, jossa Leafs haki 5−3-voiton. Auston Matthews teki kaksi maalia nostaen kauden maalisaldonsa jo yhdeksään. Hän on kirjauttanut vähintään kaksi pistettä kauden kaikissa peleissään. Kovaa tahtia pitää yllä myös Morgan Rielly, jonka tekemä maali oli hänelle kauden 11. tehopiste. Edellinen yhtä kovaa tahtia kauden alussa pitänyt puolustaja on ollut legendaarinen Bobby Orr 45 vuotta sitten.

Detroit Red Wings on neljän ottelun jälkeen yhä ilman voittoa. Kaksi tappioista on tuonut joukkueelle pisteen.

Rinne karisti Jets-peikkoaan

Viime kevään pudotuspeleissä Pekka Rinne vaihdettiin kolmesti pois kesken ottelun Jets-sarjassa. Nyt otteen herpaantumisesta ei ollut mitään merkkejä, vaan Rinne kirjautti kauden ensimmäisen nollapelinsä viime kauden kahden parhaan runkosarjajoukkueen kohtaamisessa.

Ryan Hartman teki ottelun avausmaalin läpiajosta katkaistuaan Ben Chiarotin syötön Jetsin hyökkäyssiniviivalla. Jetsin jahdatessa maaleja päätöserässä Predators iski kahdesti vastaiskuista. Ensin onnistui Roman Josi ja loppulukemat viimeisteli Ryan Johansen.

Palmieri löi alkutahdit mestarien nöyryyttämiselle

Pohjois-Amerikkaan palanneelle New Jersey Devilsille ottelu Washington Capitalsia vastaan oli menestys. Avausottelun tapaan Kyle Palmieri iski kaksi maalia, ja loppulukemat merkittiin Devilsille 6−0.

Perron hattuili myös kolmannella Blues-jaksollaan

Vuoden tehokkaan visiitin Vegas Golden Knightsiin tehnyt David Perron teki täksi kaudeksi paluun St. Louis Bluesiin. Calgary Flamesia vastaan Perron kirjautti hattutempun, joka oli hänelle kolmas Bluesissa. Myös vuosina 2007-13 ja 2016-17 Bluesia edustanut Perron oli viimeksi tehnyt kolme maalia lokakuussa 2016, ja myös silloin vastassa oli Flames. Kaikkiaan hattutemppu oli hänelle NHL-uran neljäs, sillä vuosina 2009 ja 2014 hän rokotti Vancouver Canucksia kolmella maalilla.

Flopit

Oilers täysin McDavidin varassa

Niin ikään kotimantereelle palannut Edmonton Oilers hävisi myös Bostonissa, kun Bruins oli parempi maalein 4−1. Joukkueen ongelmat eivät ole kiinni tähtihyökkääjä Connor McDavidistä, joka on tehnyt joukkueen kolmesta maalista yhden ja syöttänyt muut kaksi.

Oilersin peli lähti väärille raiteille jo avauserässä, jonka aikana Bruins teki kolme maalia.

Sharksin alavire jatkuu

Merkittäviä hankintoja tehnyt San Jose Sharks ei ole aloittanut kauttaan toivotulla tavalla. Viiden ottelun jälkeen saldona on kaksi voittoa, kun joukkue kärsi jatkoaikatappion Madison Square Gardenissa. New York Rangersin puolustaja Brady Skjei teki voittomaalin jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. Sharksin suomalaispelaajat pääsivät pisteille, kun Joonas Donskoi vastasi Sharksin toisesta osumasta Antti Suomelan syötöstä.

Lightning romahti päätöserässä

Vasta kauden toisen ottelunsa pelannut Tampa Bay Lightning kärsi tylyn tappion kotonaan Vancouver Canucksia vastaan. Kahden erän jälkeen taululla olivat lukemat 1−0, mutta päätöserässä Canucks käänsi ottelun neljällä maalillaan, joista kaksi viimeisintä syntyivät tyhjiin. Kauden maalitilinsä avasi myös Markus Granlund viimeistelemällä ottelun loppulukemat.

Jetsin hermokontrolli

Winnipeg Jetsille kirjattiin Nashville Predatorsia vastaan peräti 60 rangaistusminuuttia. Joukkueen hermot olivat tiukoilla, ja se kulminoitui toisessa erässä, jossa Miikka Salomäen myöhäinen taklaus Nikolaj Ehlersiin aiheutti mylläkän, josta neljälle pelaajalle kirjattiin tappeluvitoset. Salomäki selvisi kuin koira veräjästä, ja se sattoi myötävaikuttaa Tyler Myersin mielenosoitukseen, joka toi hänelle käytösrangaistuksen. Pelin lopulla myös Chiarot ja Mark Scheifele kirjauttivat kymmenminuuttiset.

Patrik Laine osallistui rangaistustalkoisiin kuuden minuutin saldollaan. Avauserässä P.KSubbanin kasvoihin osunut maila toi suomalaishyökkääjälle 2+2-minuuttisen ja kolmannessa erässä kahina Dan Hamhuisin kanssa toi molemmille rangaistuksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle