NHL-kierroksen topit ja flopit: Flyers-ottelussa iskettiin jälleen lacrosselukemat − Voracek taiteili viisi tehopistettä

NHL / Aamuraportti
Jakub Voracek otti joukkueensa reppuselkään.
Jakub Voracek pisteili Ottawa Senatorsin nurin, ja Antti Raanta varmisti joukkueensa kauden avausvoiton. Vegas Golden Knightsin Erik Haula jäähyili kohtalokkain seurauksin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Voracek huhki viisi pistettä

Philadelphia Flyers antautui jälleen kerran maali-ilotteluun, josta se tällä kertaa selvisi voittajana, kun Ottawa Senators kaatui lukemin 4–7. Joukkueen voimahahmo oli kaksi maalia iskenyt ja kolme syöttöpistettä merkkauttanut Jakub Voracek.

Voracekin suorituksista erityismaininnan ansaitsee hänen tekemänsä 2–3-johtomaali. Claude Giroux'n kanssa ylivoimahyökkäykseen rynnistänyt Voracek haki katseellaan syöttöpaikkaa loppuun asti, mutta laukoikin kiekon yllättäen Senators-maaliin Craig Andersonin längistä.

Yhtä lailla vipuun meni oletetulle syöttölinjalle heittäytynyt Senators-pakki Mark Borowiecki.

Raanta ohittamaton voittomaalikilpailussa

Antti Raanta pysäytti Anaheim Ducksin kaikki yritykset voittomaalikilpailussa ja varmisti siten Arizona Coyotesin kauden avausvoiton. Voittomaalikilpailun ainoaksi maalintekijäksi puolestaan merkittiin Nick Cousins.

Raanta torjui ottelutapahtumia hienokseltaan hallinneen Coyotesin maalilla yhteensä 23 kertaa.

Flopit

Golden Knightsin kurittomuus takaa-ajoasemassa

Vegas Golden Knights teki voittamisesta itselleen vaikeaa, kun joukkue sortui jäähyilemään takaa-ajoasemassa.

Kolmanteen erään lähdettiin Washington Capitalsin 2–1-johdossa, joten Golden Knightsilla oli vielä kaikki mahdollisuudet nousta peliin mukaan. Kuitenkin kaksi jäähyä kolmannen erän avausminuuteilla teki tästä hankalaa.

Lasvegasilaisten voittohaaveet kokivat kohtalokkaan kolauksen, kun Erik Haula koukki Christian Djoosin kumoon hyökkäyspäädyssä. Seuranneella ylivoimalla Capitalsin Nicklas Bäckström iskikin ottelun voittomaaliksi jääneen 3–1-osuman.

Viimekeväisen Stanley Cup -finaaliparin keskinäinen ottelu merkittiin lopulta Capitalsin nimiin lukemin 5–2.