NHL-kierroksen topit ja flopit: Matthews mätti taas maaleja, Heiskanen avasi pistetilinsä

NHL / Aamuraportti
Toronto Maple Leafsin hyökkäyskalusto on murhaava,
Kuva © Getty
Suomalaiset olivat näkyvästi esillä yön NHL-kierroksella. Maple Leafsin ja Starsin mittelössä kohtasi kaksi tulivoimaista hyökkäyskalustoa, joista Maple Leafsin kalusto oli tehokkaampi. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Hurricanesin suomalaiset tehoilivat

Sebastian Aho kirjautti tehot 1+1 ja Teuvo Teräväinen tehot 0+2 Carolina Hurricanesin voittaessa Vancouver Canucksin 5–3.

Ahon kauden toinen maali siirsi Hurricanesin 3–1-johtoon ottelun ensimmäisessä erässä. Maali syntyi, kun Hurricanesin Michael Ferland ehti irtokiekkoon ja pääsi syöttämään Aholle Canucksin maalin edessä. Aho napautti kiekon nopeasti Jacob Markströmin selän taakse.

Myös Hurricanesin superlupaava tulokas, Andrei Svetšnikov maalasi ottelussa, tehden kauden neljännessä ottelussaan toisen maalinsa.

Auston Matthews on hirmuisessa iskussa

Auston Matthews iski Toronto Maple Leafsin vierasottelussa Dallas Starsia vastaan kaksi maalia, samalla kasvattaen kauden maalimääränsä jo seitsemään.

Matthewsin ensimmäinen syntyi ensimmäisessä erässä Kasperi Kapasen syötöstä. Matthews veti kiekon huonosta asennosta suoraan Kapasen tarjoamasta syötöstä ylänurkkaan.

Matthewsin toinen syntyi toisessa erässä ylivoimalla, kun Matthewsin syöttö John Tavaresille muutti Esa Lindellistä suuntaa ja yllätti Starsin maalia vartioineen Ben Bishopin. Myös Tavares iski ottelussa kahdesti.

Maple Leafs voitti ottelun 7–4, eikä Starsin kärkiketjun tehot (Jamie Benn 1+0, Tyler Seguin 1+3, Alexander Radulov 1+2) riittäneet vastustamaan Maple Leafsin kahden kärkisentterin voimaa.

Miro Heiskanen väläytteli

Miro Heiskanen avasi pistetilinsä NHL:ssä saalistamalla ensimmäisen syöttöpisteensä Toronto Maple Leafsia vastaan pelatussa ottelussa.

Heiskanen riisti ensimmäisessä erässä Patrick Marleaulta kiekon keskialueella ja käänsi hyökkäyksen kohti Maple Leafsin päätyä syöttämällä kiekon Tyler Seguinille. Seguin syötti edelleen Alexander Raduloville, joka tasoitti ottelun.

Ottelun kolmannessa erässä Heiskasella oli mahdollisuus avata myös maalitilinsä, kun hän pääsi nousemaan Jason Spezzan kanssa Maple Leafsin hyökkäysalueelle. Spezza syötti kiekon Heiskaselle poikki kentän, mutta Fredrik Andersen venyi hanskallaan haamupelastukseen torjuen Heiskasen vedon.

Flopit

Flyers sukelsi pahasti kotiavauksessaan

San Jose Sharks mätti peräti kahdeksan maalia Philadelphia Flyersin kotiavauksessa. Flyersin maalivahti Bryan Elliott oli voimaton Sharksin rumputulessa, jossa Evander Kane ja Joe Pavelski iskivät molemmat kaksi maalia Flyersin verkkoon.

Flyers on viimeksi päästänyt kahdeksan maalia verkkoonsa Winnipeg Jetsiä vastaan vuonna 2011.