NHL-kierroksen topit ja flopit: Bruinsin ykkönen kylvetti Senatorsia, Sharks-ylivoima yskii edelleen

NHL / Aamuraportti
David Pastrnak ja Patrice Bergeron hassuttelivat kaukalossa yhteensä kahdeksan tehopisteen edestä.
Boston Bruinsin ykkösketju taiteili Ottawa Senatorsin kumoon iskemällä yhteensä 11 tehopistettä. San Jose Sharks sen sijaan tuskaili ylivoimansa ja Vegas Golden Knights puolustuspelinsä kanssa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Bruinsin ykkösvitja pirteänä

Viime kaudella NHL:n parhaimpiin ketjukoostumuksiin luettu kentällinen Brad Marchand-Patrice Bergeron-David Pastrnak on päättänyt jatkaa maineensa pönkittämistä.

Ketju kaatoi Ottawa Senatorsin lähestulkoon yksin, kun kuudesta Boston Bruinsin tekemästä maalista peräti viisi oli kolmikon käsialaa.

Bergeron taiteili ottelussa hattutempun ja syötti yhden osuman, kun taas Pastrnak iski ja myös syötti kaksi maalia. Marchand täydensi ketjun iltapuhteen kolmella syötöllään.

Bruins-maalivahti Tuukka Rask nappasi kauden ensimmäisen voittonsa 28 torjunnallaan.

Clutterbuckin pommit ja Lehnerin jämerä Islanders-debyytti voiton avaimet

Cal Clutterbuck ja New York Islandersin paidassa debytoinut Robin Lehner laittoivat itseään likoon, kun Islanders päihitti San Jose Sharksin 4–0.

Jo ottelun alkuminuuteilla Clutterbuck testasi Sharks-miehistön kanttia ajamalla raskaan taklauksen Joonas Donskoihin.

Ottelun kulun kannalta merkittävin Clutterbuckin aikaansaannos oli kuitenkin kolmannen erän tilanne, jossa veteraanihyökkääjä jyräsi Marcus Sörensenin Sharks-alueella, ja tästä aiheutuneen kiekonriiston seurauksena Scott Mayfield pääsi laukomaan saarelaiset ratkaisevan tuntuiseen 2–0-johtoon.

Clutterbuck esitteli ottelussa kovuuttaan yhteensä viiden taklauksen verran.

Ottelun juhlituin sankari oli kuitenkin Sharksin täydellisesti nollannut maalivahti Lehner, joka torjui ottelussa 35 kertaa. Nollapeli oli ruotsalaisvahdille uran yhdeksäs.

Ducks voittoon juhlapelissä

Anaheim Ducks juhli 25-vuotista taivaltaan kotiottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan. Joukkueet kohtasivat myös 25 vuotta sitten Ducksin pelatessa ensimmäistä NHL-otteluaan. Tuolloin Red Wings juhli voittoa, mutta nyt asetelmat olivat muuttuneet.

Red Wings siirtyi avauserässä Tyler Bertuzzin maalilla johtoon, mutta Ducks kuittasi tilanteen nopeasti. Hampus Lindholmin laukaus muutti Dylan Larkinista suuntaa ja painui ohi Jimmy Howardin.

Red Wings iski takaisin vielä erän lopussa, kun Darren Helm ohitti John Gibsonin. Ducks tuli kolmannessa erässä tasoihin Jakob Silfverbergin osumalla. Troy Terry ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa ja sinetöi Ducksin 3-2-voiton.

Flopit

Sharksin ylivoima hakee edelleenkin muotoaan

Sharks ei ole tällä kaudella onnistunut vielä kertaakaan ylivoimalla, eikä ottelu Islandersia vastaan tuonut tähän linjaan muutosta.

Haiparvi pyöritti ottelussa ylivoimaa kahdeksan minuutin edestä tuloksetta, ja edes pääsy laukaisupaikoille osoittautui tuskalliseksi. Laukauksistakin useat kilpistyivät Islanders-pelaajien blokkauksiin.

Golden Knightsin miesvartiointi petti

Vegas Golden Knights -puolustus tarjoili avoimien ovien päiviä Buffalo Sabres -hyökkäykselle, joka otti ilon irti parhaalle maalintekosektorille avautuneesta tilasta.

Golden Knights -pakisto intoutui juoksemaan kiekon perässä sekä Jack Eichelin 2–0- että Jason Pominvillen 4–1-osumissa, ja molemmat saivat sijoittaa kiekon ohi Marc-André Fleuryn kenenkään suuremmin estelemättä.