NHL-kierroksen topit ja flopit: Tähdet loistivat Dallasissa, Toews iski hattutempun

NHL / Aamuraportti
Dallas Starsin ykköstrio oli kovassa iskussa Winnipeg Jetsiä vastaan.
Kuva © Getty Images
Dallas Stars ja Montréal Canadiens murskasivat vastustajansa. Jonathan Toews nousi maalitilaston kärkeen hattutempullaan, jota auttoi myös Henri Jokiharjun uran ensimmäinen tehopiste. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Starsin ykkösketju täysin pitelemätön Jetsiä vastaan

Kotijoukkueen tähdet loistivat American Airlines Centerissä pelatussa Keskisen divisioonan kamppailussa. Kauden avausottelussa Arizona Coyotesia vastaan ilman tehoja jäänyt Tyler Seguin johdatti laituriensa kanssa Starsin 5−1-murskavoittoon Winnipeg Jetsistä. Jamie Bennin ja Aleksandr Radulovin täydentämä kolmikko keräsi yhteenä 10 tehopistettä. Ykkössentteri keräsi itse tehot 2+2.

Joukkueen kapteenilla Bennillä on nyt kasassa viisi pistettä kahteen otteluun, mikä oikeuttaa jaettuun ykkössijaan pistetilastossa.

Canadiens murskasi Penguinsin

Hallitsevan mestarin kaatamisella kautensa aloittanut Pittsburgh Penguins joutui taipumaan kotiyleisönsä edessä Montréal Canadiensia vastaan numeroin 5−1. Kotijoukkueen paras ketju oli avausottelun tapaan Max Domin johdattama hyökkäyskolmikko. Erityisesti vasen laitahyökkääjä Paul Byron oli iskussa iskettyään kaksi maalia ja syöttäen Joel Armian alivoimaosuman. Ketjun toinen laituri Artturi Lehkonen syötti Byronin molemmat maalit.

Thomas Chabot johdatti Ottawa Senatorsin voittoon Maple Leafsin kotihallissa

Viime kauden tulokaspuolustaja Thomas Chabot oli näkyvin pelaaja, kun kanadalaisseurat ratkaisivat paremmuuden Torontossa. Erik Karlsonin saappaissa riittää 21-vuotiaalla täytettävää, mutta potentiaalia kanadalaisella riittää. Chabot teki kaksi maalia ja syötti yhden, kun vieraat veivät voiton numeroin 5−3.

Joukkueen toinenkin puolustaja Dylan DeMelo onnistui maalinteossa.

Haula ratkaisi voiton Golden Knightsille voittomaalikilpailussa entistä seuraansa vastaan

Erik Haula oli ainoa onnistuja voittomaalikilpailussa Minnesota Wildin ja Vegas Golden Knightsin välillä. Tasainen kamppailu oli muutenkin maalivahtien taisto, kun Marc-Andre Fleury ja Devan Dubnyk päästivät molemmat vain yhden maalin varsinaisella peliajalla. Wild-maalivahti Dubnykille kertyi ottelussa jopa 41 torjuntaa.

Toewsin hattutemppu kaatoi Bluesin – Jokiharjulle uran ensimmäinen tehopiste

Chicago Blackhawksin ykköspakkipariin nostettu Henri Jokiharju syötti joukkueen kapteeni Jonathan Toewsin tekemän 4−4-tasoitusosuman St. Louis Bluesin vieraana. Syöttö oli suomalaistulokkaalle uran ensimmäinen NHL:ssä.

Toews teki ottelussa kolme maalia, joista viimeinen ratkaisi vieraille 5−4-voiton jatkoajalla. Kanadalainen johtaa liigan maalitilastoa neljällä maalilla kahdessa ottelussa.

Flopit

Tehoton Jets kaatui erikoistilanteisiin

Winnipeg Jets hakkasi päätä seinään Starsia vastaan. Viime kaudella Läntisessä konferenssissa parhaiten toiminut ylivoima ei tuottanut tuloksia. Vierasjoukkue sai pelata yhteensä kuusi minuuttia ylivoimaa, muttei onnistunut saamaan edes vaarallisia tilanteita aikaiseksi.

Sen sijaan vastustaja rokotti Jetsin jäähyistä kolme kertaa. Winnipegiläisjoukkueen puolustajat olivat jatkuvasti myöhässä ja joutuivat sortumaan jäähyihin.

33 laukauksesta vain yksi löysi tiensä Ben Bishopin selän taakse. Vieraiden tehottomuuden lisäksi lukemat kertovat Starsin puolustuksen huomattavasta parantumisesta edellisiin kausiin nähden. Bishopilla on nyt kahteen otteluun yksi päästettymaali 63 laukauksesta.

Maple Leafsin kolmosketju oli pahoissa vaikeuksissa

Toronto Maple Leafsin vahvistunut hyökkäys on ollut yksi alkaneen kauden puheenaiheita. Joukkueen kolmosketjuna pelannut Josh Leivo-Nazem Kadri-Connor Brown–kolmikko oli pahoissa ongelmissa Senatorsia vastaan. Hyökkäystrion tehotilasto näytti yhteensä -10 hävityn ottelun jälkeen. Erityisen heikko esitys nähtiin Leivolta, joka ei saanut yhtään laukausta maalia kohden ja ehti kerätä -4, vaikka pelasi vain hiukan yli 12 minuuttia.

Tehoton Rangers kaatui erikoistilanteisiin Sabresin vieraana

Buffalo Sabres voitti kotonaan New York Rangersin 3−1. Vierasjoukkue onnistui saamaan vain yhden maalin, vaikka painosti Carter Huttonin maalia lähes koko ottelun laukoen 44 kertaa maalia kohden. Rangers ei onnistunut yhdelläkään kolmella ylivoimastaan.

Sen sijaan kotijoukkue onnistui hyödyntämään puolet ylivoimistaan, kun Conor Sheary iski ensimmäiset maalinsa uudessa seurassa. Newyorkilaisjoukkue jäi myös kauden avauksessa ilman ylivoimaosumaa.

Goldobin ratkaisi pelin vastustajalle

Vancouver Canucksin Nikolai Goldobinilla oli loistava tilaisuus viedä joukkueensa kolmannessa erässä johtoon, mutta venäläishyökkääjä ei saanut nostettua kiekkoa yli Calgary Flamesin maalivahdin Mike Smithin. Myöhemmin kolmannessa erässä Goldobin otti hölmön keskialueen jäähyn, jonka seurauksena Flames iski voittomaalin.

Goldobinin ketjukaveri Elias Pettersson oli 2+1-tehoillaan Canucksin ykköspelaaja. Johnny Gaudreau teki ylivoimalla tehot 1+2 ja alusti kolmannessa erässä upeilla poikittaissyötöillään ensin Sean Monahanin tasoitusmaalin sekä Elias Lindholmin voittomaalin. Flamesin iskettyä kaksi maalia tyhjiin ottelu päättyi lopulta numeroihin 7−4.

Juttua päivitetty 7.10.2018 klo 8.04: Lisätty Flames-Canucks-ottelun päätyttyä pelistä yksi floppi.

» Lähetä palautetta toimitukselle