NHL-kierroksen topit ja flopit: Patrik Laine teki joukkueensa kauden avausmaalin ensimmäisellä laukauksellaan

NHL / Aamuraportti
Patrik Laine kuului Jets-ratkaisijoiden laajaan rintamaan.
Kuva © Getty Images
Winnipeg Jets tylytti St. Louis Bluesia viimeistelemällä tehokkaasti tarjotuista paikoista, ja Kristian Vesalainen jatkoi suomalaisdebytanttien esiinmarssia avauspisteellään. Carolina Hurricanes ja Arizona Coyotes tuskailivat maalinteon kanssa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Jetsin ratkaisutehokkuus ja -laajuus

Winnipeg Jets oli tylyllä tuulella, kun 25 laukauksesta viisi upposi St. Louis Blues -verkon perukoille. Erityisen ilahduttavaa joukkueen kannalta oli se, että ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta, sillä kaikki osumat olivat eri tekijöiden käsialaa.

Patrik Laine aloitti Jets-kauden maalitalkoot iskemällä ottelun avausosuman kauden ensimmäisellä laukauksellaan – kuinkas muuten kuin ylivoimalla. Adam Lowry puolestaan jatkoi maalitehtailua alivoimalla.

Lukuisiin ylivoimahyökkäyksiin rynnistäneen ja paikkansa tehokkaasti hyödyntäneen Jetsin muita onnistujia olivat Blake Wheeler, Kyle Connor ja Brandon Tanev.

Tanevin osuman syötti ensimmäisen tehopisteensä taalajäillä saalistanut Kristian Vesalainen, jolle ottelu oli NHL-uran ensimmäinen.

Jetsin viimeisenä lukkona ottelussa toimi 41 torjuntaa napannut viime kauden Vezina-finalisti Connor Hellebuyck.

Bruins pesi kasvonsa

Avauskierroksella rumasti Washington Capitalsin kylvettämäksi joutunut Boston Bruins luisteli kohtaamiseen Buffalo Sabresin kanssa muuttuneena joukkueena, ja nyt olikin Bruinsin vuoro jättää vastustajansa nollille.

Bruinsin sankareina toimivat neljä syöttöpistettä saalistanut Brad Marchand sekä 32 torjunnallaan nollapelin kirjauttanut Jaroslav Halák.

Sabresin ykkösvaraus Rasmus Dahlinista ei ainakaan vielä ollut sateentekijäksi ja voiton takuumieheksi. Nuorukaiselle uskottiin kuitenkin runsaasti vastuuta, ja hän pelasi ottelussa runsaat 22 minuuttia.

Kris Letang maalikarkeloiden kapellimestarina

Pittsburgh Penguinsin Kris Letang iski kaksi maalia ja syötti yhden Penguinsin ja Capitalsin välisessä maali-ilottelussa, joka päättyi Penguinsin 7–6-jatkoaikavoittoon. Jatkoaikaosuman viimeisteli terävällä lyöntilaukauksella juurikin Letang sulavan syöttökuvion päätteeksi.

Ottelu oli aggressiivisen hyökkäyspelin riemujuhlaa, eikä runsaasta maalimäärästä huolimatta monikaan osuma ollut laskettavissa kehnon maalivahtipelin lukuun. Ottelu tarjosi niin viisikkoja sahaavia syöttökuvioita, maalivahtien kannalta mahdottomia ohjauksia kuin täydellisesti tähdättyjä laukauksiakin.

Flopit

Coyotesin voimattomuus Bishopin edessä

Arizona Coyotes luisteli kauteen ennakkoluulottomasti ja ratkaisuhaluja uhkuen, mutta jälleen kerran kauden terävästi avannut Ben Bishop oli kojoottilaumalle liian kova pala purtavaksi.

Dallas Stars -maalia vartioineen Bishopin torjuntavire tylsytti terän Coyotesin takaa-ajosta, minkä myötä ottelun kontrolli kääntyi ratkaisevasti Starsille.

Bishop piti maalinsa puhtaana venymällä kiekon tielle 29 kertaa, ja kyseessä oli jo toinen kausi peräjälkeen, kun hän avasi kautensa nollapelillä. Vuosi sitten Bishop puolestaan nollasi Vegas Golden Knightsin kaudenavauksessaan.

Golden Knights unohti saapua toiseen erään

Golden Knightsilla oli kaikki mahdollisuudet kääntää ottelu itselleen, vaikka ensimmäinen erä Philadelphia Flyersia vastaan päättyikin vierasjoukkue Flyersin 1–2-johtolukemiin.

Kotijoukkue kuitenkin unohti peli-ilmeensä pukukoppiin, ja aneemisen ja haluttoman pelaamisen seurauksena Flyers iski kolme maalia toisen erän kahdeksaan ensimmäiseen minuuttiin.

Golden Knightsin syöttöpeli ja ajoitukset hakivat toisessa erässä itseään, ja syötöt menivät järjestään joko ohi ritaripaitojen lapojen tai niin ahtaaseen tilaan, ettei Flyersilla ollut suuriakaan vaikeuksia karvata kiekkoa itselleen.

Näin avautuneista paikoista Flyers viimeisteli tehokkaasti ja käytännössä ratkaisi ottelun ennen sen puoliväliä.

Hurricanesin tehottomuus jatkuu kaudesta toiseen

Carolina Hurricanes jatkoi viime kaudelta tuttua taipumustaan laukoa vahvasti mutta viimeistellä heikosti, mikä johti lopulta Hurricanesin 1–2-jatkoaikatappioon New York Islandersille

Islanders-maalivahti Thomas Greissiä pommitettiin peräti 46 laukauksen edestä, mutta ainoaksi Hurricanes-onnistujaksi jäi Jordan Staal, jonka osumaan syöttöpisteen kirjautti Sebastian Aho.

Valtteri Filppula puolestaan onnistui heti Islanders-debyytissään. Hän viimeisteli ottelun avausosuman hassutettuaan ensin Hurricanes-maalivahti Petr Mrázekia kylmäpäisellä laukaisuharhautuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle