NHL-kierroksen topit ja flopit: Jesperi Kotkaniemi tehoille heti avauspelissään

NHL / Aamuraportti
Kotkaniemen debyytti NHL:ssä sujui suotuisissa merkeissä.
Kuva © Getty Images
Pitkä odotus on ohi ja NHL on taas täällä. Yön kierroksella tulokkaat esiintyivät mallikkaasti ja Washington Capitals aloitti mestaruuden puolustamisen vakuuttavasti.

Topit

Jesperi Kotkaniemi, Montreal Canadiens

Jesperi Kotkaniemi oli NHL:n ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja. Toisen erän syöttöpisteen myötä hänestä tuli myös ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt tehopisteitä saalistanut pelaaja NHL:ssä.

Ylivoimapisteellään Kotkaniemi oli koko Canadiens-historian toiseksi nuorin pisteille päässyt pelaaja. Kotkaniemi esiintyi pelissä muutenkin kypsästi ja oli etenkin ylivoimalla vaarallinen.

Auston Matthews, Toronto Maple Leafs

Auston Matthewsin sankariteot kauden avausotteluissa jatkuivat Montreal Canadiensin kustannuksella. Matthews teki kauden avausmaalinsa ensimmäisessä erässä ylivoimalla. Vaahterapaitojen harvoihin valopilkkuihin kuulunut Matthews ratkaisi ottelun jatkoajalla nopealla rannelaukauksella.

Matthewsilla on takanaan vain kolme kauden avausottelua, mutta niiden saldo on sitäkin komeampaa luettavaa: seitsemän maalia ja kaksi syöttöä.

Washington Capitals

Mestaruuskrapulasta ei ollut tietoakaan Capitalsin kaudenavauksessa. Capitals tuli otteluun terävästi ja ratkaisi sen käytännössä alle kahdessa minuutissa. Capitalsin voiton takuumiehinä kunnostautuivat tehot 0+3 kerännyt Niklas Bäckström sekä Boston Bruinsin kaikki 25 laukausta torjunut Branden Holtby.

Maxime Comtois, Anaheim Ducks

Maxime Comtois liittyi harvalukuiseen joukkoon, joka on tehnyt maalin ensimmäisessä vaihdossaan ja ensimmäisellä laukauksellaan.

Comtoisin maali syntyi vain 49 sekunnin pelaamisen jälkeen. Osuma on NHL-historian kuudenneksi nopein uran avausmaali. Comtois pelasi muutenkin vahvasti, ja antoi samalla Ducksin johtoryhmälle kovia näyttöjä loppukautta silmällä pitäen.

Flopit

Boston Bruins

Bostin Bruinsilta jäi saamatta muistio, jossa kerrottiin NHL-kauden alkavan.

Capitals johti peliä jo 2−0 ennen kuin Bruins pääsin laukomaan ensimmäistä kertaa Holtbyn vartioimaa maalia kohti. Bruins sai lopulta kauden avauksessaan 7−0 selkäänsä puolustavalta mestarilta.

Etenkin erikoistilannepelaaminen oli Bruinsin kannalta murheellista katseltavaa. Capitals hyödynsi kuudesta ylivoimastaan neljä, kun Bruins ei onnistunut maalinteossa kummallakaan ylivoimallaan.

Calgary Flames

Flamesin huonot kauden startit saivat jatkoa Vancouverin Canucksin käsittelyssä. Canucks oli kauden avauksessa parempi numeroin 5−2. Tämä tietää sitä, että Flames on hävinnyt kauden avausottelunsa nyt jo yhdeksän kertaa peräkkäin ja on saalistanut edes pisteen vain kerran synkän putkensa aikana. Flamesin edellinen avausottelun voitto on vuodelta 2009.

Martin Jones, San Jose Sharks

Martin Jonesin peli alkoi murheellisesti, sillä jo ensimmäinen laukaus meni hänen vartioimaan maalinsa alle minuutti siitä kuin aloituskiekko tippui jäähän. Jones aloitti nyt neljännen kautensa San Jose Sharksin riveissä. Kauden alut ovat olleet hänelle vaikeita, sillä Jones on yllätetty kolmena kertana kauden ensimmäisellä laukauksella.

Jones torjui ottelussa vain 10 kertaa, ja joutui antautumaan neljästi. Etenkin ottelun voittomaaliksi jääneen Brandon Montourin maali voidaan laittaa puhtaasti Jonesin piikkiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle