NHL saa uuden mestarin - Capitals finaaleihin ensimmäistä kertaa 20 vuoteen

NHL / Aamuraportti
Ovetškin vastaanotti konferenssin voittopokaalin ensimmäistä kertaa urallaan.
Kuva © Getty Images
Washington Capitals pelasi loistavan vierasottelun seitsemännessä kohtaamisessa Tampa Bay Lightningia vastaan. Aleksandr Ovetškin osui tolppien väliin jo reilun minuutin jälkeen, eikä Lightningista ollut iskemään maaleja koko ottelussa.

Vierasjoukkue Capitals sai otteluun miltei parhaan mahdollisen alun. Tom Wilsonin taklaus käänsi pelin, ja Aleksandr Ovetškin ampui Jevgeni Kuznetsovin syötöstä kiekon maaliin. Kun vielä Brayden Point joutui perään rangaistusaitioon, Capitalsilla oli tilaisuus ottaa jopa kahden maalin hto muutamassa minuutissa. Jakub Vranan tolppalaukausta lähemmäksi joukkue ei kuitenkaan päässyt.

Peli tasoittui erän kuluessa. Capitals esitti vahvaa uhrautumista, ja esimerkiksi Devante Smith-Pellyn ja T.J. Oshien blokkaamat laukaukset tekivät kipeää pelaajille.

Avauserässä nähtiin myös tappelu, kun Braydon Coburn ja Wilson ottivat yhteen. He olivat saaneet maalin edessä kaksiminuuttiset, joiden päättymisen jälkeen oli edessä uusi taistelu.

Lightning hallitsi toisen erän alkua ja Victor Hedman teki vahvan nousun maalille. Hän harhautti Braden Holtbyn ja kiekko oli jo maalialueella odottamassa, mutta Christian Djoos voitti taistelussa Yanni Gourden ja Capitals selvisi takaiskulta.

Lightningin hallinnasta huolimatta maalinteossa onnistui Capitals. Nopeassa vastahyökkäyksessä Dan Girardi haparoi ja Andre Burakovsky onnistui tekemään pudotuspelien ensimmäisen maalinsa.

Nikita Kutšerov lähetti erän loppupuolella Alex Killornin läpiajoon, mutta Holtby pysyi terävänä ja torjui yrityksen. Jokin aika myöhemmin Cedric Paquette taklasi Brooks Orpikia selästä selviten kuitenkin ilman rangaistusta.

Capitals antoi pian parhaan mahdollisen kuitin, kun John Carlsonin biljardisyöttö meni Burakovskylle, joka laukoi Andrei Vasilevskin jalkojen välistä ottelun toisen osumansa.

Lightningin kirivaihde jäi pahasti piippuun kolmannessa erässä, sillä sen ensimmäisellä puoliskolla joukkue ei saanut aikaiseksi yhtään laukausta kohti maalia.

Jälkimmäinen puoliskokaan ei tarjonnut kovinkaan hyviä maalitilanteita kotijoukkueelle. Yritys ilman maalivahtia päättyi nopeasti Nicklas Bäckströmin tyhjiin tekemään osumaan, joten loppulukemat kirjattiin Capitalsille 4−0. Toisen peräkkäisen nollapelinsä pelannut Holtby torjui tällä kertaa ottelussa 29 laukausta.

Aivan kuten tulevan finaalivastustajan Vegas Golden Knightsin Deryk Engelland, Ovetškin koski konferenssin voittopokaaliin ja vei sen mukanaan pukukoppiin. 

Capitals on pelannut Stanley Cup -finaaleissa vain kerran aikaisemmin. Vuonna 1998 joukkue hävisi suoraan neljässä ottelussa Detroit Red Wingsille. Edellisen kerran Stanley Cup -finaaleissa on kohdannut kaksi ensimmäistä mestaruuttaan jahdannutta seuraa vuonna 2007, jolloin vastakkain olivat Anaheim Ducks ja Ottawa Senators.

» Lähetä palautetta toimitukselle