NHL-yö: Lightningille kolmas peräkkäinen voitto − Vasilevski jatkoi erinomaisia otteitaan

NHL / Aamuraportti
Lightning-maalivahti Andrei Vasilevski sai joukkuekavereiltaan ansaitut onnittelut.
Kuva © Getty Images
Tampa Bay Lightning jatkoi vahvaa peliään ja otti kolmannen peräkkäisen voittonsa. Erityisesti Lightning-maalivahti Andrei Vasilevski on erinomaisessa vireessä.

Tampa Bay Lightning − Washington Capitals 3−2 (otteluvoitot 3−2)

Tampa Bay Lightning otti vakuuttavasti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa Itäisen konferenssin finaalisarjassa Washington Capitalsia vastaan. Ottelun ratkaisevat tekijät olivat maalivahtipeli ja Lightningin nelosketjun tehot Capitalsin ykkösketjua vastaan.

Lightning aloittikin pelin vahvasti, sillä Cedric Paquette laukoi avausmaalin heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Ondrej Palat vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon, kun ensimmäistä erää oli pelattu yhdeksän minuuttia.

Molemmat maalit saivat alkunsa Dmitri Orlovin kiekonmenetyksistä. Jälkimmäisessä osumassa tosin Lightning-kapteeni Steven Stamkos tarjosi kovaa mailahäirintää, ja venäläispuolustaja protestoikin, kun Stamkosille ei tuomittu jäähyä. Orlov oli kuitenkin vaikeuksissa sekä kiekollisena että kiekottomana.

Capitals-maalilla Braden Holtby paransi peliään erän kuluessa, mutta avausmaalissa Holtby ei ollut vielä valmistautunut torjumaan, vaikka Paquette pääsikin ylivoimahyökkäyksestä vapaasti laukomaan.

Lightningin nelosketju Paquette-Ryan Callahan-Chris Kunitz onnistuikin erinomaisesti puolustamaan Capitalsin ykkösketjua vastaan ja lisäksi luomaan hyökkäyspäässä vaarallisia tilanteita. Toisen erän alussa Callahan vei vastahyökkäyksestä Lightningin jo kolmen maalin johtoon vain 33 sekunnin pelin jälkeen.

Erinomaisen esityön maaliin teki ruotsalaispuolustaja Anton Strålman, joka pelasi myös puolustussuuntaan erittäin vakuuttavasti. Lightningin kolmatta maalia tarkistettiin videolta, sillä kiekko osui Callahanin käteen. Lopulta maali hyväksyttiin, mutta Capitals-päävalmentaja Barry Trotz oli tuomiosta eri mieltä.

Kolmen maalin tappioasemassa Trotz muokkasi kokoonpanoaan ja vaihtoi keskushyökkääjien Nicklas Bäckströmin ja Jevgeni Kuznetsovin paikkoja.

Nelisen minuuttia myöhemmin Capitals pääsikin peliin mukaan, kun Kuznetsov ohjasi Matt Niskasen siniviivalaukauksen maaliin. Siitä lähtien vierasjoukkue oli selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta Andrei Vasilevski venyi huipputorjuntoihin toisensa perään.

Venäläismaalivahti torjui yhteensä 28 laukausta, joista 24 kahdessa jälkimmäisessä erässä. Holtbylle torjuntoja kertyi yhteensä 19 kappaletta.

Vasta puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Aleksandr Ovetškin onnistui kaventamaan Capitalsin pelatessa ilman maalivahtia. Tasoitusmaali jäi kuitenkin tekemättä, ja Washingtoniin siirrytään Lightningin 3−2-johdossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle