NHL-yö: Lightning toiseen peräkkäiseen vierasvoittoon Capitalsista

NHL / Aamuraportti
Andrei Vasilevski pysäytti Capitalsin tähdet.
Kuva © Getty Images
Tampa Bay Lightning otti toisen peräkkäisen vierasvoiton Washington Capitalsista ja tasoitti Itäisen konferenssin finaalisarjan otteluvoitot. Vierasjoukkueen sankareita olivat maalivahti Andrei Vasilevski ja ottelun voittomaalin tehnyt Alex Killorn.

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 4−2 (voitot 2−2)

Tampa Bay Lightning otti toisen peräkkäisen vierasvoiton Washington Capitalsista maalein 4−2 ja tasoitti Itäisen konferenssin finaalisarjan otteluvoitot. Ottelun paras pelaaja oli vierasjoukkueen maalivahti Andrei Vasilevski, joka torjui 36 kertaa.

Capitals vastasi ottelun avausmaalista, kun Dmitri Orlov tykitti kiekon maaliin T.J. Oshien nappisyötöstä ensimmäisen erän alussa. Vain runsasta minuuttia myöhemmin Capitals-puolustaja Michal Kempny lahjoitti kiekon omalla puolustusalueellaan Tyler Johnsonille ja lopulta Brayden Point iski kiekon maaliin.

Steven Stamkos teki vielä ensimmäisessä erässä vierasjoukkueen johtomaalin, kun tanskalaishyökkääjä Lars Eller istui kahden minuutin rangaistusta kiinnipitämisestä. Maali oli Lightningin kuudes ylivoimamaali Capitals-ottelusarjassa.

Stamkos on tehnyt nyt tehopisteitä seitsemässä peräkkäisessä ottelussa ja maalin jokaisessa Capitals-sarjan ottelussa.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Jevgeni Kuznetsov huudatti kotiyleisöä ohittamalla Vasilevskin puolittaisen läpiajonsa päätteeksi. Kuznetsov on tehnyt nyt kevään pudotuspeleissä 21 (10+11) tehopistettä ja on seitsemän ottelun pisteputkessa.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun kolmatta erää oli pelaamatta noin kahdeksan minuuttia. Ondrej Palat syötti maalin takaa Alex Killornille, joka survoi kiekon ohi Capitals-maalivahti Braden Holtbyn. Capiltals oli tullut täysilukuiseksi vain kuusi sekuntia ennen Killornin maalia, jäähyllä oli istunut jälleen Eller.

Kolmannen erän lopussa Capitals haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia mutta Lightning kesti tämän rynnistyksen ja lopulta Anthony Cirelli iski lopullisen ratkaisun tyhjään Capitals-maaliin.

Neljä ottelua loukkaantumisen takia väliin jättänyt Nicklas Bäckström palasi Capitalsin kokoonpanoon mutta jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Capitals voitti ottelun laukaukset peräti 38−20 ja taklaukset 31−21. Kotijoukkue sai myös pelata neljä kertaa ylivoimalla onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Capitals on voittanut nyt pudotuspelien kahdeksasta kotiottelustaan vain kolme.

Lightning puolestaan on voittanut viisi kuudesta vierasottelustaan kevään pudotuspeleissä.

Ottelusarjan kotiedun takaisin kaapannut Lightning isännöi sarjan seuraavaa viidettä ottelua varhain sunnuntaiaamuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle