NHL-yö: Jake Guentzel tehoili Flyersin laulukuoroon, Predators jatkaa toiselle kierrokselle

NHL / Aamuraportti
Flyersin Michal Neuvirth oli voimaton Jake Guentzelin (taka-alalla) maalivireen edessä.
Pennsylvanian taistelu päättyi 13 maalin maalikarkeloihin ja Pittsburgh Penguinsin voitonjuhliin, kun Jake Guentzel johdatti joukkueensa pudotuspelien seuraavalle kierrokselle. Nashville Predators haki Denveristä 5−0-vierasvoiton ja jatkaa pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 5−8 (voitot 2−4)

Kevään pelaajaksi vahvasti profiloituva Jake Guentzel huhki viidellä pisteellään illan kapellimestarina, kun Pittsburgh Penguins lähetti isäntäjoukkue Philadelphia Flyersin laulukuoroon lukemin 5−8. Guentzel alusti Patric Hörnqvistin 3−4-kavennuksen toisen erän puolivälin jälkimainingeissa, minkä jälkeen hänen oma maalitehtailunsa pääsi toden teolla vauhtiin.

Toisen erän loppuhetkillä Guentzel toi pingviinipaidat tasoihin ohjaamalla Olli Määtän laukauksen ohi Flyers-vahti Michal Neuvirthin, ja kolmannessa erässä tahti kiihtyi entisestään, kun nebraskalaisnuorukainen iski vielä kolme peräkkäistä osumaa.

Guentzelin 4−6-maali tosin aiheutti jonkinasteista parranpärinää, sillä osumaan syöttäjäksi merkitty Kris Letang varsin selvästi kampitti Flyersin Sean Couturierin maalia edeltävässä tilanteessa välttyen kuitenkin rangaistukselta.

Flyersin tehoista puolestaan vastasi pitkälti juuri edellä mainittu Couturier, joka saalisti ottelussa hattutempun ja kaksi syöttöä.

Erityisesti Couturierin 3−2-osuma toisen erän alkuhetkillä oli silmiä hivelevää katseltavaa: Hörnqvistin huolimaton nosto keskialueella kimposi Flyersin Matt Readin varusteista suoraan Couturierille, joka karkasi läpiajoon ja joka Hörnqvistin aggressiivisesta takakarvauksesta huolimatta onnistui veivaamaan kiekon ohi Penguins-veräjänvartija Matt Murrayn.

Couturierin suorituksen arvoa korostaa entisestään se, että ottelun jälkeen hänen ilmoitettiin kärsineen kahdessa viimeisessä ottelussa revenneestä polven sisäristisiteestä.

Guentzelin ja Hörnqvistin (1+2) ohella ottelun maaleista vastasivat Penguinsin puolella Sidney Crosby (1+2), Carl Hagelin (1+0) ja Bryan Rust (1+0), kun taas Flyersin riveistä nimensä maalintekijätilastoon Couturierin ohella saivat ensimmäisen pudotuspeliosumansa sivaltanut Scott Laughton (1+0) sekä Andrew MacDonald (1+0).

Flyers-puolustuksen iltapuhde sen sijaan jätti runsain mitoin parantamisen varaa. Flyers-pakkien epävarmuus henkilöityi erityisesti Radko Gudakseen, jolla oli suuria vaikeuksia avaus- ja purkupelinsä kanssa läpi ottelun ja jonka huono purkukiekko lopulta maksoi Penguinsin 4−3-kavennuksen.

Maalin maksaneisiin puolustuspään virheisiin sortuivat niin ikään miehensä maalin kulmalle unohtanut Shayne Gostisbehere sekä alimpana pelaajana kiekon vastustajalle lahjoittanut Ivan Provorov.

Maali-ilottelun päätteeksi napattu voitto tietää sitä, että Penguins jatkaa pudotuspelitaivaltaan seuraavalle kierrokselle, jolloin vastaan luistelee joko Columbus Blue Jackets tai Washington Capitals.

Colorado Avalanche - Nashville Predators 0-5 (voitot 2-4)

Nashville Predators lopetti Colorado Avalanchen pyristelyn tylyllä 5−0-vierasvoitolla ja voitti ensimmäisen kierroksen ottelusarjan voitoin 4−2. Predatorsin sankareina toimivat kolme pistettä kerännyt hyökkääjä Nick Bonino ja maalivahti Pekka Rinne, joka torjui NHL-uransa neljännen nollapelin.

Vierasjoukkue sai otteluun terävän alun, kun Mattias Ekholmin viivalaukaus löysi tiensä verkkoon erän alkuvaiheilla. Vain hetkeä aiemmin Colton Sissonsin maali hylättiin maalivahdinestämisen takia.

Predators karkasi ottelun toisessa erässä 4−0-johtoon, eikä se antanut kotijoukkueelle missään vaiheessa mahdollisuutta päästä mukaan peliin.

Boninon ja Ekholmin lisäksi maalinteossa onnistuivat Filip ForsbergAustin Watson ja Viktor Arvidsson.

Avalanche taisteli miehekkäästi koko ottelusarjan ajan, mutta Predatorsin laadukas ja laaja kokoonpano oli lopulta liikaa nuorelle Avalanche-ryhmälle.

Maalivahti Jonathan Bernierin loukkaantuminen oli viimeinen isku Jared Bednarin johtaman ryhmän menestystoiveille. Maalivahti Andrew Hammond loisti sarjan viidennessä ottelussa 44 torjunnalla, mutta kuudes ottelu oli 30-vuotiaalle kanadalaismaalivahdille liikaa.

Miikka Salomäki teki paluun Predators-kokoonpanoon kahden ottelun tauon jälkeen. Salomäki pelasi ottelussa 13 minuuttia ja tilastokirjoihin merkittiin kaksi laukausta maalia kohti.

Predators kohtaa toisella kierroksella Winnipeg Jetsin, joka voitti oman sarjansa Minnesota Wildia vastaan 4-1.