NHL-yö: Jets tyrmäävällä avauserällä jatkoon, Pennsylvanian taistelu kuudenteen peliin

NHL / Aamuraportti
Scott Laughton ja Sean Couturier juhlivat Pittsburghissa.
Kuva © Getty Images
Perjantaina NHL:ssä pelattiin kolme ottelua, joissa jokaisessa ottelusarja oli katkolla kotijoukkueelle. Winnipegissä päästiin juhlimaan jatkoonpääsyä, mutta Pittsburgh Penguins joutuu valmistautumaan ottelusarjassa kuudenteen peliin. Myös Colorado Avalanche onnistui vierasvoitollaan venyttämään ottelusarjan ratkaisua.

Pittsburgh Penguins − Philadelphia Flyers 2−4 (voitot 3−2)

Pennsylvanian joukkueiden ottelusarjassa oli aiemmin nähty vain selviä voittoja, mutta viides peli oli jännittävä loppuun asti.

Flyers aloitti ottelussa maalinteon, kun Claude Giroux sai syötön maalin takaa ja laukoi vastakiekon maaliin. Flyers oli muutenkin vahva ottelun avauserässä, mutta ei onnistunut tekemään enempää osumia.

Toisessa erässä kotijoukkue Penguins nosti tasoaan, ja Bryan Rust tasoitti vanhanaikaisella. Viime vuoden pudotuspelien suuri tähti Jake Guentzel vei Penguinsin johtoon, ennen kuin Flyersin suomalaiskaksikko järjesti tasoituksen. Alivoimalla nähty vastahyökkäys johti Valtteri Filppulan tekemään maaliin, johon Jori Lehterä sai syöttöpisteen.

Jatkoerät ovat olleet harvinaisia tämän vuoden NHL-pudotuspeleissä, eikä sellaista nähty myöskään Pittsburghissa, kun Sean Couturier vei Flyersin johtoon minuutti ja 15 sekuntia ennen loppusummeria. Kun Matt Read osui vielä tyhjään maaliin, loppulukemat kirjattiin Flyersille 2−4.

Ottelusarjan kuudes ottelu pelataan Suomen aikaa sunnuntai-iltana.

Winnipeg Jets − Minnesota Wild 5−0 (voitot 4−1)

Nykyinen Winnipeg Jets eteni ensimmäistä kertaa pudotuspelien toiselle kierrokselle. Ratkaisevaa voittoa ajatellen isoin askel otettiin jo avauserässä, jossa Jets iski neljä kiekkoa Devan Dubnykin selän taakse. Wild-maalivahti tekikin osumien jälkeen tilaa Alex Stalockille.

Avausmaalista vastasi Jacob Trouba jo 31 sekunnin pelin jälkeen. Ensimmäisessä erässä maalin makuun pääsivät myös Bryan Little sekä NHL-uransa ensimmäiset pudotuspeliosumansa viimeistelleet Brandon Tanev ja Joel Armia.

Suomalaishyökkääjän maali oli onnekas, sillä Dustin Byfuglienin laukaus suuntautui maalin sivussa olleesta Armiasta maaliin. Armian hyvin alkanut peli koki kuitenkin takaiskun, sillä hän ei palannut ensimmäisen erätauon jälkeen peliin ylävartalovamman takia.

Toisessa erässä Minnesota Wild oli niskan päällä, mutta maalinteossa se ei onnistunut millään. Näin myös toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 4−0.

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Mark Scheifele teki Jetsin viidennen maalin, ja sen jälkeen ottelu olikin vain lopun odottelua. Connor Hellebuyck torjui nollapelin, johon hän tarvitsi 30 torjuntaa.

Atlanta Thrashersina NHL-taipaleensa vuonna 1999 aloittaneelle Winnipeg Jetsille eteneminen pudotuspelien toiselle kierrokselle oli ensimmäinen seurahistoriassa. Winnipegissä pelattiin pudotuspelien toista kierrosta viimeksi 31 vuotta sitten.

Nykyään Arizonassa pelaava organisaatio voitti tuolloin Calgary Flamesin, mutta jäi ilman voittoa tulevaa Stanley Cup -voittajaa Edmonton Oilersia vastaan, kuten oli käynyt myös vuonna 1985.

Nashville Predators − Colorado Avalanche 1−2 (voitot 3−2)

Kotijoukkue Predatorsilla oli mahdollisuus katkaista sarja, mutta Avalanche onnistui taistelemaan voiton. Vierasjoukkueen sankareita olivat 44 kertaa torjunut Andrew Hammond ja voittomaalin kolmannen erän viime minuuteilla iskenyt Sven Andrighetto.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vasta kolmannessa erässä, kun Hammondin torjunnasta paluukiekko ohjautui Nick Boninon jalasta maaliin. Tuomari näytti ensin, että osumaa ei hyväksyttäisi potkumaalina, mutta Predators sai kuitenkin johtomaalinsa.

Avalanche onnistui tasoittamaan viitisen minuuttia myöhemmin kapteeni Gabriel Landeskogin maalilla. Upean esityön osumaan tekivät Mikko  Rantanen sekä Nathan MacKinnon, ja ruotsalaishyökkääjä sai sijoittaa kiekon tyhjään maaliin.

Puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän loppua vierasjoukkue räjäytti potin. Avalanche pääsi vastahyökkäykseen, ja sveitsiläishyökkääjä Andrighetto lakaisi Pekka Rinteen torjuman paluukiekon takatolpalta maaliin.

Ottelusarja jatkuu Denverissä Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Juttua muokattu 21.4.2018 klo 8.11: Lisätty Predatorsin ja Avalanchen välisen ottelun osuus sekä leipätekstiin että ingressiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle