NHL-yö: Pekka Rinne pommitettiin vaihtoon, Hall johti Devilsiä kotijoukkueiden kierroksella

NHL / Aamuraportti
New Jersey Devils oli yksi voittoa juhlineista kotijoukkueista.
Altavastaajina sarjoihinsa lähteneet Toronto Maple Leafs, New Jersey Devils ja Colorado Avalanche onnistuivat kotonaan kaventamaan kukin oman sarjansa voitot lukemiin 1-2. Avalanchen neljä maalia riittivät Pekka Rinteelle, joka luisteli vaihtoon toisen erän avauspuolikkaalla. San Jose Sharks murskasi kotonaan Anaheim Ducksin ottaen jo kolmannen kiinnityksensä jatkopaikkaan.

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4-2 (voitot 1-2)

Vieraskaukalossa selvänumeroisesti ennen kaikkea Bruinsin tehokkaan ykkösketjun vuoksi hävinnyt Toronto Maple Leafs onnistui kotikaukalossaan hiljentämään Bruinsin kärkivitjan täysin.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Bostonissa tehot 3+3 iskenyt David Pastrnak jäi kolmella laukauksellaan ilman maalia tanskalaisvahti Frederik Andersenin torjuessa Maple Leafs -maalilla kaiken kaikkiaan 40 laukausta.

Maple Leafsin veteraanihyökkääjä Patrick Marleau oli iskussa rokottaen Bruinsia kahden maalin verran. Myös kotijoukkueen nuoret tähdet Auston Matthews ja William Nylander avasivat sarjan pistetilinsä Matthewsin iskiessä ottelun voittomaaliksi jääneen 3−2-osuman Nylanderin alustuksesta.

Vierasjoukkueen maalilla Tuukka Rask selvitti 30 maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta 26 torjuntaprosentin jäädessä varsin vaatimattomiin lukemiin (86,67 %) .

Ottelun näyttävin torjunta nähtiin noin kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä Bruinsin pelatessa ilman maalivahtia. Täysin tyhjää Leafs-maalia kohti ampumaan päässyt Pastrnak oli millimetrien päässä kavennusmaalista, mutta Andersen onnistui torjumaan kiekon mailansa lavalla aivan maaliviivan tuntumasta.

Maple Leafsin maalintekijäksi merkittiin Marleaun ja Matthewsin lisäksi ottelun avausmaalin iskenyt James van Riemsdyk. Bruinsilta maalin makuun pääsivät Adam McQuaid sekä kapteeni Zdeno Chara.

New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 5-2 (voitot 1-2)

Myös New Jersey Devils onnistui kaventamaan ottelusarjansa siirryttäessä kotijäälle. Devilsin peli oli ennen kaikkea tähtihyökkääjä Taylor Hallin näytöstä. Hall laukoi Devilsin 1−1-tasoitusmaalin sekä nappasi ykkössyötöt kahteen seuraavaan.

Ottelussa nähtiin runsaasti rangaistuksia Devilsin päästessä ylivoimalle kuusi kertaa. Kotijoukkueen ainoa ylivoimamaali syntyi kolmannessa erässä noin neljän minuutin pelin jälkeen tulokaspuolustaja Will Butcherin lavasta. Maali oli Butcherille ensimmäinen pudotuspelimaali NHL:ssä.

Devilsin maalilla sarjan kaksi ensimmäistä ottelua aloittanut Keith Kinkaid sai kolmanteen otteluun tehdä tilaa Cory Schneiderille. Schneider onnistuikin tehtävässään torjuen 34 laukausta ja napaten Devils-maalilla ensimmäisen voittonsa sitten joulukuun lopun.

Myös Lightning pääsi nauttimaan ottelussa ylivoimista ja joukkueen molemmat maalit syntyivätkin ylivoimalla. Alex Killorn vei toisen erän alkuminuutilla vierailijat johtoon ottelun avausmaalilla ja kapteeni Steven Stamkos onnistui kolmannen erän alkuun nostaen vieraat 2−1-johtoon.

Devils kiri kuitenkin rinnalle ja ohi lyöden kaksi viimeistä maaliaan tyhjään Lightning -rysään. Ottelun lopussa joukkueet lähtivät vielä vanhan ajan nyrkkihippasille, jonka tuloksena molemmille tuomittiin viisi jäähyä tappelusta.

Colorado Avalanche - Nashville Predators 5-3 (voitot 1-2)

Kaksi peliä Nashvillessä voittaneen Predatorsin peli hyytyi Denveriin saavuttaessa.

Avalanche tykitti ensimmäisessä erässä kolme maalia Predatorsin maalilla seisseen Pekka Rinteen selän taakse ja toisessa erässä Avalanchen Nathan MacKinnon vei kotijoukkueen jo 4−0-johtoon. Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette yritti herätellä joukkuettaan vaihtamalla maalille kakkosvahti Juuse Saroksen.

Predators ei päässyt ottelussa kuitenkaan kahta maalia lähemmäs kotijoukkuetta tarjoten takaa-ajoasemassa jopa viisi ylivoimatilannetta. Avalanche ei onnistunut kuitenkaan kurittamaan vierailijoita kurittomasta pelaamisestaan. Ottelun ainoaksi erikoistilannemaaliksi jäi Predatorsin 4−1-kavennus, jonka iski Ryan Johansen.

Saros pelasi maalille päästyään puhtaan pelin torjuen 18 laukausta, mutta se ei riittänyt tällä kertaa voittoon. Avalanchen maalintekijöinä kunnostautuivat MacKinnonin lisäksi Gabriel Bourque sekä Blake Comeau.

Avalanche-kapteeni Gabriel Landeskog ei onnistunut lyömään kiekkoa tyhjään Predators-maaliin puolustaja Ryan Ellisin koukkiessa tätä mailalla. Landeskogille merkittiin tilanteesta kuitenkin maali NHL:n sääntöjen mukaisesti, koska häntä rikottiin pelaajan yrittäessä laittaa kiekkoa tyhjään maaliin.

San Jose Sharks - Anaheim Ducks 8-1 (voitot 3-0)

Molemmat vieraspelinsä voittanut San Jose Sharks murskasi kotonaan Anaheim Ducksin tylyin lukemin 8-1. Kotijoukkueen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi johti Sharksin lentoa merkkauttaen tehot 1+2.

Kotijoukkueen maalilla Martin Jones teki seurahistoriaa torjuen ennätykselliset 45 laukausta. Kyseessä oli suurin torjuntamäärä, jonka Sharks-maalivahti on koskaan kerännyt pudotuspeliottelun varsinaisella peliajalla.

Ducksin maalilla John Gibson teki kolmanteen erään tilaa Ryan Millerille, joka ohitettiin ottelussa vielä kolmesti. GIbsonin torjuntaprosentiksi jäi lopulta 79,2 ja Millerille tasan 75.

Ottelun päätöserä oli vierasjoukkueen kannalta häpeällinen, sillä turhautuneet Ducks-pelurit kapteeni Ryan Getzlafin johdolla ottivat kolme jäähyä huitomisesta, yhden poikittaisesta mailasta ja yhden väkivaltaisuudesta. Getzlaf joutui suihkuun noin puolivälin kohdalla epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Kolmannessa erässä kolme ylivoimamaalia iskenyt Sharks hyödynsi lopulta seitsemästä ylivoimatilaisuudestaan neljä varmistaen kolmannen kiinnityksensä jatkopaikkaan.