NHL-yö: Granlund tehoili Wildille voiton, Blue Jackets haki jo toisen vierasvoiton Washingtonista

NHL / Aamuraportti
Tällä kertaa oli Mikael Granlundin ja Wildin vuoro juhlia.
Kuva © Getty Images
Pittsburgh Penguins palasi kuskin paikalle komealla vierasvoitollaan. Minnesota Wild osoitti pystyvänsä haastamaan Winnipeg Jetsin. Columbus Blue Jackets taisteli jo toisen vierasvoiton Washington Capitalsista.

Philadelphia Flyers − Pittsburgh Penguins 1−5 (voitot 1−2)

Hävittyään toisen kotiottelunsa Pittsburgh Penguins palasi vakuuttavalle tasolleen ottelusarjan siirryttyä Philadelphiaan. Kotijoukkue Philadelphia Flyers tosin hallitsi ottelun alkua, mutta ensimmäisen erän ainoan maalin teki kuitenkin Penguins-kapteeni Sidney Crosby Flyers-hyökkääjä Michael Rafflin kiekonmenetyksen jälkeen.

Toisessa erässä Crosby ja muu Penguins-ryhmä ottivat ohjat käsiinsä. Reilussa neljässä minuutissa vierasjoukkue teki kolme maalia lisää ja oli käytännössä ratkaissut ottelun. Flyers-puolustaja Travis Sanheim kavensi vielä toisen erän lopulla, mutta Justin Schultz laukoi kolmannessa erässä loppulukemat 5−1.

Crosby oli illan isäntä tehoillaan 1+3. Erityisen huikea taidonnäyte oli suoraan keskialoituksesta pohjustettu Brian Dumoulinin 4−0-osuma, joka syntyi vain viisi sekuntia edellisen maalin jälkeen. Kyseessä on Penguinsin pudotuspelihistorian nopeimmat maalit. Nöyryytettävänä osapuolena tilanteessa oli Flyersin tähtisentteri Claude Giroux.

Minnesota Wild − Winnipeg Jets 6−2 (voitot 1−2)

Vierasottelut eivät Minnesota Wildilta sujuneet, mutta kotikaukalossa meininki oli toista. Winnipeg Jets jäi pahasti jyrän alle, kun Wild marssi selvään voittoon. Toinen erä oli tässäkin ottelussa ratkaiseva. Wild siirtyi jo ensimmäisessä erässä 2−1-johtoon, mutta toisen erän kotijoukkue voitti peräti maalein 4−1.

Joukkueen ratkaisijoina häärivät tehoillaan 1+1 Eric Staal ja Mikael Granlund, jotka olivat taas päässeet samaan ketjuun. Puolustaja Matt Dumba takoi myös tehot 1+1. Toinen suomalaishyökkääjä Mikko Koivu puolestaan vietti kahden tehopisteen iltaa syöttämällä Wildin kaksi ensimmäistä maalia.

Wildin tulokashyökkääjä Jordan Greenway teki NHL-uransa ensimmäisen maalin. Kuuden runkosarjaottelun saldona oli yksi syöttöpiste.

Washington Capitals − Columbus Blue Jackets 4−5 ja. (voitot 0−2) 

Columbus Blue Jackets jatkoi vahvoja otteitaan Washington Capitalsin vieraana. Metropolien divisioonan voittaja Capitals on yllättäen hävinnyt molemmat kotiottelunsa. Sunnuntai-illan ottelussa Aleksandr Ovetškin laukoi kaksi ylivoimamaalia ja T.J. Oshie tasoitti niinikään ylivoimalla kolmannen erän loppupuolella, mutta Blue Jacketsin Matt Calvert teki voitto-osuman ensimmäisessä jatkoerässä.

Kahden aiemman ottelun tavoin toinen erä oli jo tarjota ratkaisun, kun Blue Jackets nousi toisessa erässä kahden maalin tappioasemasta 4−3-johtoon. Blue Jacketsin sankareina toimivat tutut tehomiehet − puolustaja Zach Werenski keräsi tehot 1+2, Cam Atkinson laukoi kaksi maalia, ja ensimmäisen ottelun ratkaissut Artemi Panarin hoiti tällä kertaa pelinrakentelun kahdella syöttöpisteellään.

Myös Blue Jackets -maalivahti Sergei Bobrovski oli isossa roolissa, sillä venäläiselle kertyi torjuntoja yhteensä 54 kappaletta, kun Capitals-maalilla Philipp Grubauer ja Braden Holtby torjuivat yhteensä vain 25 kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle