NHL-yö: Crosbylle puhdas hattutemppu, Laineesta nuorin suomalainen pudotuspelimaalintekijä

NHL / Aamuraportti
Winnipeg Jetsin fanit järjestivät whiteoutin ja pääsivät juhlimaan voittoa.
Kuva © Getty Images
NHL:n pudotuspelit alkoivat kolmella ottelulla. Kotijoukkueet olivat valttia, kun Läntisessä konferenssissa Winnipeg Jets ja Vegas Golden Knights nappasivat niukat voitot. Pennsylvanian kohtaamisessa Pittsburgh Penguins ei jättänyt Philadelphia Flyersille mitään mahdollisuuksia.

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 7-0 (voitot 1-0)

Pittsburgh Penguins jyräsi täysin paikalliskilpailijansa yli sarjan avauksessa. Matt Murraylle merkattiin kolmas peräkkäinen nollapeli pudotuspeleissä hänen pidettyään maalinsa puhtaana myös viidennessä ja kuudennessa finaalissa viime keväänä.

Suurimmat sankarit löytyivät kuitenkin hyökkäyksestä. Penguins teki jo avauserässä kolme maalia. Bryan Rust osui paluukiekosta, Carl Hagelin lisäsi johtoa ja sen jälkeen Jevgeni Malkin nöyryytti niin Jakub Voracekia, Claude Giroux'ta kuin Shayne Gostisbehereä ennen rystynostoa yläkulmaan.

Toisessa erässä neljä pistettä ottelussa kerännyt Jake Guentzel teki Penguinsin neljännen maalin. Sidney Crosby avasi maalitilinsä pudotuspeleissä ja ajoi samalla Flyersin vaihtamaan maalivahtia toisen erän puolivälissä. Brian Elliott vaihtui Petr Mrazekiin, mutta ottelun jälkeenvalmentaja Dave Hakstol vihjasi, että Elliott pääsisi aloittamaan myös sarjan toisen ottelun.

Kolmannessa erässä Crosby osui vielä kahdesti ja hänestä tuli ensimmäinen Penguins-pelaaja sitten Kevin Stevensin ja vuoden 1992, joka on tehnyt puhtaan hattutempun pudotuspeleissä.

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 3-2 (voitot 1-0)

Winnipeg Jets otti seurahistoriansa ensimmäisen pudotuspelivoiton kolmansissa pudotuspeleissään. Jets jyräsi pelillisesti erityisesti pelin alkuvaiheissa, mutta onnistui maalinteossa vasta toisen erän lopulla, kun Mark Scheifele teki ylivoimaosuman.

Minnesota Wild iski vahvasti päätöserän alkuun ja kokenut Matt Cullen tasoitti ottelun. Zach Parise vei pari minuuttia myöhemmin vieraat johtoon osumalla, jota molemmat Wildin suomalaispelaajat olivat järjestämässä.

Jetsin suomalaisvoima osoittautui kuitenkin ratkaisevammaksi, kun Patrik Laine tasoitti alle minuutti Parisen osuman jälkeen rannelaukauksellaan b-pisteiden kaarien välistä.

− Kolmannen erän alku oli vaikea, mutta pääsimme hienosti siitä yli, Laine kommentoi ottelun jälkeen.

Laine sai nimensä suomalaisten ennätyskirjoihin. Hän ohitti Hannu Virran nuorimpana suomalaisena, joka on tehnyt maalin NHL:n pudotuspeleissä.

Jetsin voittomaali tuli yllättävältä taholta, kun Joe Morrow'n viivalaukaus muutti suuntaa Charlie Coylen mailasta ja ohitti Devan Dubnykin.

Jets koki ottelussa myös menetyksen, kun Mathieu Perreault jätti ottelun kesken ylävartalovamman takia.

Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 1-0 (voitot 1-0)

Vegas Golden Knightsin tuhkimotarina sai jatkoa, kun joukkue kaatoi ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan yhden suurimmista kiistakumppaneistaan.

Kotijoukkue tuli vauhdikkaasti peliin ja taklasi innokkaasti. Shea Theodore vei Golden Knightsin johtoon pelin neljännellä minuutilla rannelaukauksellaan siniviivalta. Muutenkin vahvan ottelun pelannut nelosketju oli kentällä osuman aikaan.

Siinä vaiheessa olisi ollut vaikea uskoa maalin jäävän ottelun ainoaksi, mutta näin kuitenkin kävi. Paras paikka sen jälkeen osui Dustin Brownille, joka pääsi päädystä kimmonneeseen kiekkoon, mutta laukoi ohi tyhjästä maalista, eikä Kings onnistunut tasoittamaan.

Päätöserässä Golden Knights kontrolloi peliä erinomaisesti, eikä normaalista tappiolla olevan joukkueen painostuksesta ollut tietoakaan päätöserän alkupuolella, jolloin Kings sai aikaiseksi vain yhden laukauksen kohti maalia.

Loppua kohden vierailijat onnistuivat parantamaan otettaan, mutta eivät saaneet tasoitusta aikaiseksi. Marc-Andre Fleurylle kirjattiin 30 torjuntaa ja pudotuspeliuran 11. nollapeli.

Yksi suurimmista taistelupareista ottelussa oli Golden Knightsin William Carrier ja Kingsin Drew Doughty. Carrier taklasi ottelussa peräti kymmenen kertaa, joista kaksi kohdistui Doughtyyn. Kolmannessa erässä osat kuitenkin vaihtuivat, ja Doughtyn taklaus päätti Carrierin ottelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle