NHL-kierroksen topit ja flopit: Eichel varasti valokeilan Tolvasen debyytissä, Panthersin pudotuspelioljenkorsi katkeamassa

NHL / Aamuraportti
Matt Duchene ja muut Senators-pelaajat jäivät nollille.
Eeli Tolvasen debyyttiottelu ei tuonut tehoja, mutta tulokkaista niitä keräsivät Jake DeBrusk ja Will Butcher. Itäisen konferenssin pudotuspelitaistelu on päättymässä, ja Ottawa Senatorsin katastofikausi sai jatkoa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

DeBruskin komea paluu

Jake DeBrusk pelasi ensimmäisen ottelunsa kahteen ja puoleen viikkoon. Paluu oli komea, sillä tulokashyökkääjä iski kaksi maalia Florida Panthersin verkkoon ja vaikeutti merkittävästi Panthersin pudotuspelihaaveita.

Vaikka Tuukka Rask joutuikin torjumaan 30 kertaa, erityisen pahoja tilanteita hän ei kohdannut. Bruins siirtyi voitollaan Itäisen konferenssin kärkeen. New Jersey Devilsin voitto puolestaan vei Panthersin jo viiden pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

Ilman takaiskuja ei Bruinsinkaan peli sujunut. Riley Nash joutui jättämään pelin kesken saatuaan joukkuetoveri Torey Krugin laukauksen korvansa seudulle. Puolustaja Brandon Carlo loukkasi jalkansa kolmannen erän puolivälissä laidan lähistöllä, ja hänet kannettiin paareilla pois kentältä.

Penguinsin pudotuspeliputki jatkuu

Pittsburgh Penguinsin voitto Montreal Canadiensista takasi joukkueelle 12. peräkkäisen pudotuspelikevään. Lukemiin 5-2 päättyneessä ottelussa Penguinsin tehot jakautuivat tasaisesti, ja 11 pelaajaa kirjautti tehopisteen. Näiden joukossa oli Olli Määttä, joka sai syöttöpisteen Riley Sheahanin ohjattua suomalaispuolustajan laukauksen maaliin.

Butcherille seuraennätys

New Jersey Devilsin puolustaja Will Butcher saalisti kaksi syöttöpistettä, kun Devils kukisti New York Islandersin 4-3. Butcherin syöttöpistesaldo näyttää nyt lukemaa 39, jolla hän nousi organisaation uudeksi ennätysmieheksi tulokaspuolustajien osalta. Kaudella 1977-78 Barry Beck keräsi 38 syöttöpistettä tuolloin Colorado Rockiesin nimellä tunnetussa joukkueessa.

Ristolainen ja Eichel syöttökoneina

Nashville Predatorsin ja Buffalo Sabresin ottelu herätti mielenkiintoa Eeli Tolvasen debyytin ansiosta. Tolvasen suoritukset jäivät kuitenkin sivuosaan maalijuhlissa. Reilut 13 ja puoli minuuttia pelannut suomalaishyökkääjä jäi ilman tehopisteitä. Kertaalleen taklannut Tolvanen laukoi kahdesti, mutta molemmat viuhuivat maalin ohi.

Sabres iski viisi osumaa ottelun toisessa erässä, joista kolme Scott Hartnellin rangaistuksen aikana. Kokenut hyökkääjä taklasi Viktor Antipinin laitaan, ja venäläispuolustaja jouduttiin viemään paareilla kentältä. Osumista kaksi iski Sam Reinhart, joka täydensi NHL-uran toisen hattutemppunsa kolmannessa erässä.

Jack Eichel vietti NHL-uransa ensimmäistä viiden tehopisteen ottelua syöttöpisteillään. Rasmus Ristolainen säesti jenkkitähteä keräämällä kolme syöttöpistettä. Edellisen kerran hän oli pystynyt vastaavaan lokakuun puolivälissä 2016 Edmonton Oilersia vastaan.

Raannalle nollapeli

Antti Raanta pelasi nollapelin, kun Arizona Coyotes murjoi St. Louis Bluesia vastaan tylyt 6−0-lukemat tulostaululle. 34 kertaa torjuneen suomalaisvahdin ohella kunnostautuivat Coyotes-puolustajat, jotka tekivät yhteensä neljä osumaa. St. Louis Bluesin puolustuksessa synkkä ilta oli erityisesti Joel Edmundsonilla ja Alex Pietrangelolla, jotka merkkauttivat tehotilastoon lukeman -4.

Flopit

Blue Jacketsin kiri jäi torsoksi

Hyvässä vireessä maaliskuussa ollut Columbus Blue Jackets kärsi jatkoaikatappion Vancouverissa. Pelin etenemisen perusteella joukkue voi olla tyytyväinen pisteeseenkin, sillä vielä neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Canucks johti kolmella maalilla. Kaksi viimeisintä osumaa syntyi, kun Joonas Korpisalo oli vaihdettu kuudenteen kenttäpelaajaan. Blue Jacketsin tehomiehinä häärivät jälleen kerran Seth Jones tehoilla 1+3 sekä kaikki neljä joukkueen maalia syöttänyt Artemi Panarin.

Vancouver Canucks piti voittonsa ansiosta niin ikään voiton napanneen Arizona Coyotesin edelleen kolmen pisteen päässä Läntisen konferenssin hännillä. Jussi Jokinen teki maalin ja syötti kaksi osumaa aikaisempaa tämän kauden seuraansa vastaan. Jatkoaikamaalista vastasi ruotsalaispuolustaja Alexander Edler.

Senators jäi jälleen maaleitta

Ottawa Senators jäi yhdeksättä kertaa tällä kaudella nollille. Tällä kertaa vastassa oli Detroit Red Wings, joka otti kolmannen peräkkäisen voittonsa. Red Wingsin maaleista vastasivat Dylan Larkin ja Andreas Athanasiou. Jimmy Howard tarvitsi nollapeliin 31 torjuntaa.