NHL-kierroksen topit ja flopit: Rask torjui Bruinsin Itäisen konferenssin kärkeen

NHL / Aamuraportti
Tuukka Rask johdatti Boston Bruinsin Itäisen konferenssin kärkisijalle ohi Tampa Bay Lightningin.
Kuva © Getty Images
Tuukka Rask ja Juuse Saros loistivat torjunnoillaan, kun konferenssiensa kärkipaikkoja pitävät Boston Bruins ja Nashville Predators ottivat voitot yön kierroksella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit:

Boston Bruins

Lähes koko kauden Itäisen konferenssin kärjessä viettänyt Tampa Bay Lightning joutui antautumaan Bostonissa, kun seitsemän ottelun pisteputkessa viilettävä Bruins vei pisteet ja konferenssin kärkitilan itselleen maalein 4-2. Tuukka Rask torjui voitossa 26 kertaa.

Bruinsin ykkösketjun Patrice Bergeron keräsi tehot 1+2 ja David Pastrnak ja Brad Marchand iskivät maalin ja syötön mieheen.  Lightningilla on mahdollisuus revanssiin, kun joukkueet kohtaavat uudelleen ensi viikon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Tampassa.

Juuse Saros, Nashville Predators

Juuse Saros venyi koko illan huikeisiin torjuntoihin, kun Nashville Predators kaatoi San Jose Sharksin kotonaan maalein 5-3. Ottelussa 39 torjuntaa kerännyt Saros kruunasi iltansa torjumalla Logan Couturen rangaistuslaukauksen päätöserän lopussa.

Läntisen konferenssin ja samalla koko liigan kärkitilaa pitävä Predators nousi voitolla 111 pisteeseen, joka on uusi seuraennätys. Ottelu oli Predatorsille sadas peräkkäinen loppuunmyyty kotiottelu.

Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Sidney Crosby ratkaisi jatkoaikamaalillaan Pittsburgh Penguinsille tärkeät pisteet New Jersey Devilsin vieraana. Crosby iski oman laukauksensa tolpasta kimmonneen paluukiekon suoraan ilmasta verkkoon, kun jatkoaikaa oli pelattu 19 sekuntia.

Maali oli Crosbylle viides viimeiseen viiteen otteluun. Penguins on Metropolitan -divisioonassa toisena, viisi pistettä Washington Capitalsia jäljessä ja kaksi pistettä Philadelphia Flyersin edellä.

Mikael Granlund, Minnesota Wild

Mikael Granlund takoi maalin ja kaksi syöttöä, kun Minnesota Wild kukisti kotonaan Dallas Starsin lukemin 5-2. Wildin Zach Parise nautti Granlundin tarjoiluista kahdella maalilla ja Matt Dumba keräsi tehot 1+3. Wild vahvisti voitolla asemiaan Keskisen divisioonan kolmantena, eroa St. Louis Bluesiin on nyt viisi pistettä.

Pierre-Luc Dubois, Columbus Blue Jackets

Columbus Blue Jacketsin Pierre-Luc Dubois iski kypärätempun, kun sinitakit tyrmäsivät Calgary Flamesin 5-1. Myös Blue Jacketsin Markus Hännikäinen ja tuoreen jatkosopimuksen tehnyt Markus Nutivaara onnistuivat maalinteossa ottelussa.

Flopit:

Winnipeg Jets

Playoffpaikan jo varmistanut Winnipeg Jets ja maalipörssin voittoa jahtaava Patrik Laine jäivät aseettomiksi, kun pudotuspelien ulkopuolelle jäävä Chicago Blackhawks kiusasi Jetsiä United Centerissä maalein 6-2. Jetsin Joel Armian tilille kertyi hyytävä plusmiinuslukema -3.

Blackhawksilla pyöri ottelussa melkoinen maalivahtikaruselli. Anton Forsberg loukkaantui alkulämmittelyssä, joten maalilla aloitti NHL-debytantti Collin Delia. Myös Delia loukkaantui päätöserässä, jolloin maalinsuulle luisteli 36-vuotias hätävaramaalivahti Scott Foster.

Florida Panthers

Florida Panthers pääsi vain yhden pisteen lähemmäksi pudotuspelipaikkaa, kun joukkue hävisi Ottawa Senatorsille jatkoajalla maalein 3-2. Panthersin miehistöön liittynyt Henrik Borgström pääsi kuitenkin tekemään ottelussa NHL-debyyttinsä. Senatorsin Jean-Gabriel Pageau iski ottelun ratkaisuosuman rangaistuslaukauksesta, kun jatkoaikaa oli pelaamatta 16 sekuntia.

» Lähetä palautetta toimitukselle