NHL-kierroksen topit ja flopit: Patrik Laine maalipörssin kärkeen

NHL / Aamuraportti
Patrik Laine laukoi kiekon jo 40. kerran maaliin kuluvan kauden aikana.
Suomalaiset olivat tapahtumien keskiössä, kun Patrik Laine nousi maalipörssin kärkeen ja Mikko Rantanen teki kolme tehopistettä. Toisaalla Brad Marchand esitti jälleen kyseenalaisen teon. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Patrik Laine maalipörssin kärkeen

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine jatkoi pisteputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi ja laukoi Jetsin ainoan maalin Philadelphia Flyersia vastaan ottelun kolmannessa erässä, nousten NHL:n maalipörssin kärkeen yhdessä Washington Capitalsin Aleksandr Ovetškinin kanssa.

Laineen kauden 40. maali nosti hänet myös Sidney Crosbyn edelle alle 20-vuotiaiden maalintekijöiden tilastossa ja tasoihin itse Wayne Gretzkyn kanssa. Lisäksi hänestä tuli Jari Kurrin ja Teemu Selänteen ohella kolmas 40 maalia kauteen tehnyt suomalaispelaaja.

Boston Bruinsin kotiottelujakso

Boston Bruinsista tuli NHL-historian seitsemäs joukkue, joka on onnistunut voittamaan kuuden ottelun mittaisen kotiottelujaksonsa kaikki pelit. Itäisen konferenssin kärkijoukkueisiin lukeutuva Bruins peittosi Chicago Blackhawksin peräti 11 maalin illassa 7—4.

Joukkueen tekemät maalit jakautuivat tasaisesti kaikille neljälle kentälle, joista tehokkain oli yhteensä kuusi tehopistettä kerännyt David Krejcin, Rick Nashin ja Jake Debruskin muodostama kakkosnyrkki. Voiton myötä Bruins kasvatti voittoputkensa jo seitsemän ottelun pituiseksi ja tukevoitti paikkansa Atlantin divisioonan toisella sijalla.

Mikko Rantasen kolmen pisteen ilta

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen teki yhden ja syötti kaksi maalia Avalanchen voittaessa Arizona Coyotesin 5—2. Joukkueen tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon syötti kiekon suomalaiselle Coyotesin maalin takana, josta Rantanen nousi Darcy Kuemperin vartioiman maalin kulmalle ja nosti kiekon rystyllä maaliin.

Kolme tehopistettä nostivat Rantasen koko liigan pistepörssissä jo 16. sijalle, ja näin ohitti muiden muassa Aleksander Barkovin. Rantanen on pelannut kuluvalla kaudella yli piste per peli - tahtia, kun hän on naulannut 67 pelaamassaan ottelussa yhteensä 69 tehopistettä.

Flopit

Duncan Keithin puolustuspelaaminen

Blackhawksin luottopuolustaja Duncan Keith oli jäällä viiden vastustajan tekemän maalin aikana.

Blackhawksin pelatessa ylivoimaa ensimmäisen erän puolivälin tienoilla hyökkäyssiniviivalla pelanneet Keith ja Alex DeBrincat menettivät pelivälineen Sean Kuralylle, joka pääsi iskemään alivoimalla läpiajoon. Blackhawksin maalia vartioinut Jean-Francois Berube onnistui torjumaan Kuralyn yrityksen, mutta oli voimaton taustalta tulleen Noel Acciarin viimeistellessä kiekon maaliin.

2—0-maalissa Keith lähti puolustamaan Blackhawksin maalin taakse luistellutta Brian Giontaa jättäen maalin eteen tulleen David Krejcin täysin vartioimatta. Seuraavalla kerralla Bruinsin latoessa kiekon maaliin Keith ei onnistunut purkamaan tilannetta vaan suti kiekon päin vastustajan pelaajia, jonka seurauksena karhuryhmä pääsi sivaltamaan kiekon maaliin.

Brad Marchand jälleen rottamaisen teon takana

Useita kyseenalaisia temppuja NHL-jäillä tehnyt Bruinsin tähtihyökkääjä Brad Marchand aiheutti jälleen porua, kun hän kolasi todella omituisella tavalla Anthony Duclairin ylitse.

Täysin pelin ulkopuolella tapahtunut tilanne oli Duclairin kannalta ikävä, sillä Blackhawks-pelaaja taittoi kaatuessaan polvensa ja joutui jättämään ottelun kesken. Hän sai tilanteessa myös rajua osumaa naamaansa Marchandin käsivarresta.

Tilanne saattoi olla puhdas vahinko, mutta Marchandin väistämisyritys oli vähintäänkin erikoinen. Bruins-hyökkääjälle tuomittiin tilanteesta kahden minuutin rangaistus.

Jonathan Quickin mailapelaaminen

Los Angeles Kingsin maalia vartioinut Jonathan Quick yllätettiin neljä kertaa ottelussa St. Louis Bluesia vastaan.

Ensimmäisen erän puolivälissä Quick torjui Patrik Berglundin maalintekoyrityksen, mutta pelasi itsensä ulos tilanteesta jättäen maalin ammottamaan tyhjyyttään. Blues-puolustaja Colton Parayko pääsi näin ollen laukomaan kiekon maaliin.

Toisessa erässä Quick jatkoi epäonnistunutta mailapeliään, kun hän työnsi mailallaan kiekon suoraan Alex Pietrangelon lapaan, jonka seurauksena kiekko löysi tiensä Kings-verkkoon kolmannen kerran ottelussa.

Neljännen kerran yhdysvaltalaismaalivahti yllätettiin vain reilu kaksi minuuttia myöhemmin, kun Ivan Barbashev pääsi puolittaisesta läpiajosta ujuttamaan pelivälineen Quickin jalkojen välistä maaliin. Quick yritti estää maalinteon jälleen mailallaan, mutta avasi samalla jalkansa luoden kiekolle helpon reitin maaliin.