NHL-kierroksen topit ja flopit: Ennätyksellinen yö

NHL / Aamuraportti
Patrik Laine venytti pisteputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi.
Kuva © Getty Images
Patrik Laine kasvatti pisteputkensa kymmenen ottelun pituiseksi, Taylor Hallin huima putki katkesi. Connor Hellebuyck torjui uuden seuraennätyksen ja Nashville Predators ylsi jo kymppikerhoon. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Ennätyksiä New Jerseyn illassa

New Jersey Devilsin ja Winnipeg Jetsin välinen ottelu oli jo ennakkoon odotettu, kun kovissa pisteputkissa viilettävät Patrik Laine ja Taylor Hall marssittivat joukkueensa jäälle. Ottelu tarjosikin hyvää kiekkoviihdettä sekä ennätyksiä ja niiden katkeamisia.

Jetsin suomalaishyökkääjä Laine jatkoi pisteputkeaan jo kymmenen ottelun mittaiseksi kirjauttamalla 14. maalinsa näissä peleissä. Hän laukoi Jetsin ensimmäisen maalin ketjukavereidensa Nikolaj Ehlersin ja Paul Stastnyn esitöistä ottelun alkuhetkillä.

Vastaavasti 26 pelaamassaan viime ottelussa pisteitä latoneen Devilsin Hallin huima pisteputki katkesi.

Kolmannen erän puolivälissä Devilsin onnistuttua kaventaa ottelu, näytti jo siltä, että Hall kirjaa itselleen jälleen kerran syöttöpisteen lähettämällä pelivälineen kohti Jets-maalia, mutta Will Butcher ja Jesper Bratt kerkesivät maalin edessä koskemaan kiekkoon vielä ennen Nico Hischierin tekemää maalia.

Jets-maalivahti Connor Hellebuyck kirjautti uuden seuraennätyksen torjumalla kauden 35. voittonsa. Edellinen ennätyksen haltija oli Kari Lehtonen, joka torjui Atlanta Thrashersin paidassa 34 voittoa kaudella 2006-07.

Muita henkilökohtaisella tasolla ennätyksiinsä yltäneitä pelaajia olivat Jetsin toinen suomalaispelaaja Joel Armia, joka nosti maalisarakkeensa lukemat ennätykselliseen 11:een sekä joukkuekaveri Ehlers, joka heilautti maaliverkkoa 26. kerran tällä kaudella.

Nashville Predatorsin kymppijuhlat

Yhdeksän ottelun pituisessa voittoputkessa kulkeva Nashville Predators kohtasi kotikaukalossaan Anaheim Ducksin. Tennesseessä ei olla koskaan marssittu yhtä pitkässä voittoputkessa, ja yön kierroksella Predators onnistui kasvattamaan putkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

Kyseessä on NHL:n tämän kauden pisin voittoputki yhdessä Colorado Avalanchen kanssa, joka kykeni samaan vuoden vaihteessa. Predatorsin suomalaismaalivahti Pekka Rinne torjui kahdeksannen perättäisen voiton aloittamissaan otteluissa. Hän torjui 31 laukausta antautuen kahdesti.

Florida Panthersin pudotuspelikiri

Florida Panthers jatkoi yön kierroksella vahvaa kulkuaan nollaamalla Montreal Canadiensin kotikaukalossaan. Panthers on voittanut nyt seitsemän viimeisestä kahdeksasta ottelustaan ja kotisaldokin on kohentunut, kun pantterilauma on peitonnut vastustajansa yhdeksän kertaa viimeisten kymmenen kotiottelunsa aikana.

Joukkue taistelee vielä paikasta pudotuspeleissä ollen vain kahden pisteen päässä viimeisellä villi kortti -paikalla olevasta Columbus Blue Jacketsista. Joukkueella on vielä mahdollisuudet yltää jatkopeleihin, mutta se vaatii Aleksander Barkovin ja kumppaneiden nykyisen kaltaista suorittamista 15 viimeisen pelin aikana.

Barkov syötti yön ottelussa kaksi maalia ja nousi NHL:n pistepörssissä sijalle 16, yhteistehoilla 25+43=68. Vielä suomalaistakin paremmin ottelusta selviytyi puolustaja Keith Yandle, jonka syötöistä kiekko löysi tiensä Canadiensin verkkoon kolmesti 5−0 päättyneessä ottelussa. Panthersin maalivahti Roberto Luongo torjui ottelussa peräti 40 kertaa.

Flopit

Clutterbuckin halpamainen teko

Edmonton Oilersin ja New York Islandersin välisessä kohtaamisessa nähtiin erikoinen tilanne ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Islandersin "kovanaama" Cal Clutterbuck oli luistelemassa vaihtoon, kun hän ilman mitään näennäistä syytä löi poikittaisella mailalla niin ikään vaihtoon luistellutta Oilers-hyökkääjä Iiro Pakarista.

Clutterbuckille vihellettiin tilanteesta kaksiminuuttinen, ja hetkeä myöhemmin hän joutui maksamaan teostaan Pakarisen seurakaveri Jujhar Khairalle. Khaira kävi pelikatkolla haastamassa Clutterbuckin, ja heti tuomarin pudotettua kiekon jäähän, kaksikko viskasi hanskat käsistään tappelun merkiksi. Khaira pudotti Clutterbuckin muutamalla terävällä iskulla jään pintaan.

New York Islandersin puolustuspelaaminen

Islanders koki yön kierroksella jo kahdeksannen perättäisen tappionsa. Niistä kolme viimeisintä on tullut varsinaisen peliajan jälkeen. Vielä aiemmin tällä kaudella Metropolien divisioonan kärkipäässä ollut joukkue on nyt toden teolla jäämässä ulos pudotuspeleistä.

Itärannikon joukkue on tällä hetkellä pudotuspelijunasta jäljessä peräti 17 pistettä, ja kun pisteitä on jaossa enää 26, junan saavuttaminen tuntuu melko mahdottomalta ajatukselta.

Vaikka Islandersin maalinsuulla pelannut suomalaisvahti Christopher Gibson selvisikin ottelusta kelvollisesti torjuen 34 laukausta, joukkueen maalille päästämät laukaukset pysyivät edelleen liian suurissa määrissä. Etenkin puolustuskaksikko Nick Leddy-Johnny Boychuk pelasi todella pehmeästi ja jäi paikoilleen Oilers-hyökkäjien murtautuessa Gibsonin vartioimalle maalille.

» Lähetä palautetta toimitukselle