NHL-kierroksen topit ja flopit: Niemi torjui voiton Canadiensille, Avalanche otti tärkeän voiton Flamesista

NHL / Aamuraportti
Antti Niemi torjui 27 kertaa maalillaan.
Antti Niemi oli kentän paras pelaaja Montrealissa, Avalanche voitti toisen erän maaliensa ansiosta Flamesin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Antti Niemi torjui voiton Canadiensille

Montreal Canadiens voitti kotonaan Bell Centerissä New York Islandersin maalein 3-1. Antti Niemi torjui maalillaan 27 kertaa ja hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Voittomaalin teki toisessa erässä ylivoimalla Canadiensin Jonathan Drouin.

Heikon alkukauden Pittsburgh Penguinsissä ja Florida Panthersissa pelannut Niemi on Canadiensissa palannut tasolleen. Canadiensissa 34-vuotias Niemi on pelannut 11 ottelua torjuntaprosentilla 92,6 ja antanut hyvät näytöt mahdollista jatkosopimusta varten.

Avalanchen toisen erän maalit liikaa Flamesille

Kotijoukkue Colorado Avalanche oli toisen erän alussa jo 2−0-tappiolla Calgary Flamesia vastaan. Avalanche tarvitsi kuitenkin vain runsaan minuutin peliaikaa tasoittaakseen ottelun.

Ensin Nathan MacKinnon teki ylivoimalla kavennusmaalin ja heti perään Nikita Zadorov tasoitti ottelun. Toisessa erässä Avalanche iski vielä kahdesti kiekon ohi Flamesin maalivahti David Rittichin ja tilanteeksi 4-2.

Avalanche voitti ottelun lopulta maalein 5-2 ja otti tärkeät pisteet pudotuspelitaistelua ajatellen.

Rangers voitti maali-iloittelun Vancouverissa

New York Rangersin ja Vancouver Canucksin välinen maali-iloittelu päättyi lopulta Rangersin voittoon jatkoajalla maalein 6-5. Voittomaalin teki Rangersille 24-vuotias puolustaja John Gilmour. Kevin Hayes teki Rangersille kaksi maalia ja Brock Boeser osui puolestaan kahdesti Canucksille.

Canucks laukoi ottelussa peräti 55 kertaa kohti Rangersin maalia. Henrik Lundqvistille merkittiin 50 torjuntaa Rangersin maalilla.

Sekä Rangers että Canucks ovat jo käytännössä menettäneet mahdollisuutensa päästä kevään pudotuspeleihin.

Flopit

Islandersille neljäs peräkkäinen tappio

New York Islanders hävisi vieraskaukalossa Montreal Canadiensille maalein 3-1, tappio oli joukkueelle jo neljäs peräkkäinen. Islandersin ainokaisen onnistui tekemään Mathew Barzal, joka johtaa tulokaspelaajien pistepörssiä 67 tehopisteellä.

Islanders on nyt neljä pistettä jäljessä Columbus Blue Jacketsia, joka pitää tällä hetkellä hallussaan Itäisen konferenssin viimeistä villin kortin paikkaa pudotuspeleihin.

Tehoton Red Wings

Detroit Red Wings laukoi 36 kertaa kohti St. Louis Bluesin maalia onnistuen maalin teossa vain kerran. Red Wingsin ahkerimmat laukojat olivat Dylan Larkin (6) ja kokenut Henrik Zetterberg (4).

St. Louis Blues voitti ottelun maalein 2-1 ja katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa.