NHL-kierroksen topit ja flopit: Hurricanesin suomalaiset tehokkaina, Blackhawksin tappioputki piteni

NHL / Aamuraportti
Teräväinen (vas.) ja Aho (kesk.) olivat tehokkaita Kingsiä vastaan.
Kuva © Getty Images
Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen tekivät molemmat kolme tehopistettä, kun Carolina Hurricanes kaatoi Los Angeles Kingsin kotonaan. Chicago Blackhawks puolestaan hävisi jo seitsemännen ottelunsa peräkkäin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Aho ja Teräväinen tehokkaina

Carolina Hurricanes voitti kotonaan Los Angeles Kingsin maalein 7−3. Kotijoukkueen sankareita olivat kolme maalia ensimmäistä kertaa urallaan tehnyt puolustaja Justin Faulk sekä kolme tehopistettä tehneet Sebastian Aho (1+2) ja Teuvo Teräväinen (0+3).

Aho ja Teräväinen olivat syöttäjinä Faulkin kahteen ylivoimamaaliin. Aho teki vielä Hurricanesin viimeisen maalin läpiajonsa päätteeksi, maaliin merkittiin syöttäjäksi Teräväinen.

Pittsburgh Penguinsille yhdeksäs peräkkäinen kotivoitto

Pittsburgh Penguins voitti kotonaan Ottawa Senatorsin maalein 6−3 ja otti jo yhdeksännen peräkkäisen kotivoittonsa. Kotijoukkueen Zach Aston-Reese teki ensimmäiset maalinsa NHL:ssä, joista ensimmäinen oli ottelun voittomaali. Myös Jake Guentzel onnistui kahdesti maalinteossa.

Bergeron ratkaisijana TD Gardenissa

Patrice Bergeron teki kaksi maalia, kun Boston Bruins voitti kotonaan Calgary Flamesin maalein 5−2. Bergeron teki kolmannessa erässä Bruinsin 3−2- ja 4−2-maalit ja nosti koko kauden maalisaldonsa 27 maaliin. Myös Riley Nash onnistui kahdesti maalinteossa ja Tuukka Rask torjui maalillaan 28 kertaa.

Flopit

New York Islanders kiekkosateessa

New York Islanders kärsi kotonaan 1−4-tappion Columbus Blues Jacketsille - kotijoukkueen maalia kohti ammuttiin 51 laukausta. Jaroslav Halak torjui 47 laukausta Islandersin maalilla ja John Tavares teki kotijoukkueen ainokaisen saaden 600 tehopistettä täyteen urallaan. Blue Jacketsin tehokkain pelaaja oli Zach Werenski kolmella syöttöpisteellään.

Islandersille tappio tarkoitti sitä, että Itäisen konferenssin viimeinen villin kortin pudotuspelipaikka karkasi nyt kolmen pisteen päähän.

Anaheim Ducksin tehottomuus

Anaheim Ducks laukoi 33 kertaa kohti Detroit Red Wingsin maalia onnistuen vain kertaalleen maalinteossa. Red Wings voitti kotonaan Dylan Larkinin ja Frans Nielsenin maaleilla 2−1.

Läntisen konferenssin viimeinen villin kortin pudotuspelipaikka lipui Ducksilta tappion myötä kolmen pisteen päähän.

Chicago Blackhawks hävisi seitsemännen ottelun putkeen

Chicago Blackhawksin heikot otteet jatkuivat, kun joukkue hävisi vierasjäällä Vegas Golden Knightsille maalein 2−5. Ottelu ratkesi Golden Knightsin kolmannen erän neljään maaliin, joista vastasivat Brad Hunt, Reilly Smith, David Perron ja Tomas Nosek.

Blackhawks on hävinnyt nyt kaikki helmikuun seitsemän otteluaan ja joukkue on juuttunut Keskisen divisioonan viimeiseksi. Läntisen konferenssin viimeinen villin kortin pudotuspelipaikka on lipunut joukkueelta jo kahdentoista pisteen päähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle