NHL-kierroksen topit ja flopit: Vincent Trocheck johti maalintekokilpailua Edmontonissa, Antti Raanta lamautti Blackhawksin

NHL / Aamuraportti
Trocheck työsti uransa ensimmäisen hattutempun.
Kuva © Getty Images
Vincent Trocheck johti maalikarkeloita ottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Ottelussa nähtiin myös kaksi onnistunutta rangaistuslaukausta. Chicago Blackhawks ei sen sijaan maaleilla mässäillyt Antti Raannan oltua pelituulella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Vincent Trocheck nakutti uransa ensimmäisen hattutempun

Edmonton Oilersin ja Florida Panthersin välisessä ottelussa iskettiin peräti 11 maalia. Maalintekotalkoissa oman kortensa kekoon kantoi Vincent Trocheck, joka nappasi uransa ensimmäisen hattutempun kolmannen erän maaleillaan.

Ottelun ensimmäisen maalinsa Trocheck taiteili heti kolmannen erän alkajaisiksi. Keith Yandle lähetti Trocheckin matkaan kauniilla ja täydellisesti siniviivan päälle ajoitetulla syötöllä, jolloin Trocheckiä ympäröinyt Oilers-puolustus jäi puremaan jäähileitä Panthers-hyökkääjän polkaistua väkevästi kohti Cam Talbotin vartioimaa maalia iskien lopulta taululle lukemat 4−3.

Toisen maalinsa Trocheck napautti ylivoimalla terävällä rannelaukauksella Oilersin Jesse Puljujärven seuratessa tapahtumia jäähyaitiosta. Kolmannen maalinsa ja loppulukemat 7−4 Trocheck viimeisteli tyhjään verkkoon.

Edmontonin illassa myös peräti kaksi onnistunutta rangaistuslaukausta

Panthersin ja Oilersin takomista 11 maalista peräti kaksi oli seurausta onnistuneista rangaistuslaukauksista. Ensimmäiseksi rankkarimaalia pääsi yrittämään Oilersin Leon Draisaitl toisen erän alussa, kun heittäytynyt Panthers-pakki Mike Matheson oli kampittanut hänet läpiajotilanteessa.

Draisaitl ei annetusta paikasta erehtynyt vaan laukoi kiekon kliinisesti James Reimerin kilpikäden puolelta sisään.

Myös Panthersin Jevgeni Dadonovia kohdeltiin läpiajotilanteessa kaltoin, minkä seurauksena venäläinen luisteli keskiympyrään suorittamaan rangaistuslaukausta. Dadonov iski illan toisensa Draisaitlin tapaan napakalla rannelaukauksella edmontonilaisyleisön buuauskonsertista huolimatta.

Flopit

Blackhawks takoi päätään Raanta-nimiseen seinään

Tuulisen kaupungin kiekkodynastia oli voimaton Arizona Coyotesin Antti Raannan edessä. Blackhawks-miehistö laukoi kohti Coyotes-maalia peräti 38 kertaa, mutta Raanta ei suostunut taipumaan kuin ainoastaan kertaalleen. Tehottomasti esiintyneen chicagolaisryhmän ainoa onnistuja oli ylivoimalla Raannan yllättänyt Alex DeBrincat.

Coyotes sen sijaan pöllytti maaliverkkoa huomattavasti tehokkaammin. 22 laukausta poiki peräti kuusi onnistumista, joista jokainen merkittiin eri maalintekijän nimiin.

6−1-tappion myötä Blackhawks on ajautunut jo kuuden ottelun tappioputkeen. Myös viimeinen villi kortti -paikka on karannut jo kymmenen pisteen päähän.

Lightning-puolustus ei tehnyt Vasilevskin iltaa helpoksi

Tampa Bay Lightning taipui Toronto Maple Leafsin vieraana numeroin 4−3. Numeroiden valossa Lightning-maalivahti Andrei Vasilevskin iltapuhde oli varsin vaatimaton, sillä 23 kohtaamastaan laukauksesta venäläinen päästi selkänsä taakse neljä. Näin ollen torjuntaprosentiksi muodostui parantamisen varaa jättävä 82,6.

Täysin Vasilevskin niskaan syytä tappiosta ei voi kuitenkaan kaataa. Ottelutapahtumia ja laukauksia hallinnut Lightning antoi Maple Leafsille laukaisupaikkoja vain harvakseltaan, mutta torontolaisisäntien harvat maalipaikat olivatkin sitten erittäin laadukkaita.

Esimerkiksi ottelun voittomaaliin johtaneessa tilanteessa Vasilevski olisi varmasti toivonut siivousapua omiltaan. Vasilevski sai torjuttua Tyler Bozakin laukauksen patjallaan, josta kiekko kimposi ohi hölmistyneen Lightning-hyökkääjä Vladislav Namestnikovin.

Maple Leafsin James van Riemsdykille kiekko sen sijaan kelpasi, ja hän iskikin irtokiekon verkkoon kenenkään estelemättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle