NHL-kierroksen topit ja flopit: Rangers ja Islanders nousivat päätöserässä, Blue Jacketsin tappioputkelle jatkoa

NHL / Aamuraportti
NHL-debyyttinsä tehnyt John Gilmour väänsi Curtis Lazarin kanssa.
Kuva © Getty Images
New Yorkin metropolialueella nähtiin dramatiikkaa. Mathew Barzal johdatti Islandersin nousua, ja myös Rangers onnistui kääntämään ottelun edukseen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Rangers nousi takaa voittoon

New York Rangersin seurajohdon viesti joukkueen keskittymisestä tulevaisuuteen toi lisäpontta joukkueen otteisiin, ja neljän ottelun tappioputki tuli päätökseen Calgary Flamesia vastaan. Viimeisessä erässä Rangers tuli takaa ohi Mika Zibanejadin tehdessä voittomaalin.

Vierasjoukkue Flames sai onnistumisia yllättävältä taholta, sillä sekä Brett Kulak että Curtis Lazar tekivät kauden avausosumansa.

Hurricanes ratkaisi avauserässä

Carolina Hurricanesin taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu tärkeän voiton ansiosta. Vancouver Canucksia vastaan Brett Pesce avasi maalitalkoot jo 14 sekunnin jälkeen, ja ensimmäisellä erätauolla tilanne oli jo 3−0, kun myös Phillip Di Giuseppe ja Sebastian Aho onnistuivat maalinteossa. Pelin päätyttyä lukemat olivat Hurricanesin eduksi 4−1.

Barzalille viisi syöttöpistettä

Mathew Barzal kasvatti johtoaan tulokkaiden pistepörssissä, kun hänelle merkittiin kauden kolmas viiden tehopisteen ottelu. Tällä kertaa syötöt olivat avainasemassa takaa-ajossa Detroit Red Wingsiä vastaan, joka onnistui tuoden 7−6-jatkoaikavoiton. Jatkoaikamaalista vastasi Brock Nelson, joka juhli ottelussa hattutemppua.

Flopit

Bertuzzi huitoi, Clutterbuck filmasi

Detroit Red Wings oli matkalla selvään voittoon, kunnes kolmannessa erässä Tyler Bertuzzi huitoi Cal Clutterbuckia. Temppu oli Bertuzzilta typerä, mutta Clutterbuck osasi myös myydä tilanteen hyvin, ja se vei Bertuzzin suihkuun.

Islanders käytti ylivoimansa täydellisesti, ja tilanne muuttui kolmen maalin takaa-ajosta johtoasemaksi. Red Wings tuli vielä tasoihin, mutta Islanders nappasi voiton jatkoajalla.

Blue Jackets tappioputkessa

Columbus Blue Jackets on hävinnyt viisi ottelua putkeen ensimmäistä kertaa kauden aikana. Päivän muut ottelut aiheuttivat myös sen, että sinitakkien joukkue putosi pudotuspeliviivan alapuolelle. Washington Capitals ratkaisi ottelun kahdella pikamaalilla toisessa erässä, kun Jay Beagle ja Lars Eller tekivät maalit minuutin ja 28 sekunnin välein. Ottelun loppupuoliskolla ei maaleja tehty.

Scheifelen paluu ei auttanut Jetsiä

Tähtihyökkääjä Mark Scheifele palasi Winnipeg Jetsin riveihin joukkueen kauden 55., eli pelinumeronsa mukaisessa ottelussa. Tulos ei tyydyttänyt, sillä St. Louis Blues vei vieraspisteet. Scheifele ei päässyt tehoille, mutta suomalaishyökkääjä Patrik Laine onnistui kertaalleen maalinteossa.

Vladimir Tarasenkon kahden maalin ilta auttoi Bluesin kahden pisteen päähän Jetsistä Keskisessä divisioonassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle