NHL-kierroksen topit ja flopit: Coyotes kiri voittoon, Monahan ratkaisi voiton Flamesille

NHL / Aamuraportti
Coyotes ei lannistunut kolmen maalin tappioasemasta.
Arizona Coyotes nousi hienoon voittoon Minnesota Wildin vieraana. Sean Monahan teki kaksi maalia, kun Calgary Flames voitti New Jersey Devilsin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Arizona Coyotesin huikea nousu

Arizona Coyotes oli jo 0–3-tappioasemassa, toisessa erässä Minnesota Wildia vastaan, kunnes se aloitti huikean kirin. Nick Cousins ja Kevin Connauton kavensivat numeroiksi ensin 2–3 ja vain 19 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä, Cousins tasoitti ottelun illan toisellaan.

Jatkoajalla tulokaspelaaja Clayton Keller iski kauden 15 maalinsa ja Coyotesille 4–3-voiton. Coyotesin maalilla Antti Raanta torjui 25 laukausta.

Sean Monahan iski kahdesti

Calgary Flamesin Sean Monahan teki kaksi maalia, kun Flames voitti vieraissa New Jersey Devilsin maalein 3–2. Monahan teki molemmat maalinsa toisessa erässä, joista jälkimmäinen oli ottelun voittomaali.

Monahan on tehnyt maaleja nyt neljässä peräkkäisessä ottelussa ja hänellä on eniten voittomaaleja (10) koko NHL:ssä.

Philadelphia Flyersille tärkeä voitto

Philadelphia Flyers voitti kotonaan Montral Canadiensin maalein 5–3. Travis Konecny teki kaksi maalia ja Claude Giroux (1 + 2) sekä Shayne Gostisbehere (0 + 3) kolme tehopistettä. Canadiensin avausmaalista vastasi Artturi Lehkonen, maali oli suomalaiselle kauden viides.

Flyersin voitto nosti sen vain pisteen päähän New Jersey Devilsistä, joka pitää hallussaan Metropolien divisioonan viimeistä pudotuspelipaikkaa. Divisioonassa toisena olevaan Pittsburgh Penguinsiinkin on matkaa vain kaksi pistettä.

Flopit

New York Islandersin puolustus

New York Islanders hävisi tasaisen ottelun vieraissa Buffalo Sabresille maalein 3–4. Ottelu oli ensimmäinen sitten joulukuun 19. päivä, kun Islanders-maalia kohti lauottiin vähemmän kuin 30 laukausta.

Islanders on hävinnyt nyt viidestä viimeisestä ottelustaan neljä ja se on tasaisessa Metropolien divisioonassa kuudentena – neljän pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta.

Colorado Avalanchen toisen erän romahdus

Colorado Avalanchen verkkoon iskettiin neljä kiekkoa toisessa erässä, kun kotijoukkue St. Louis Blues voitti 6–1. Jonathan Bernier päästi kolme maalia 20 laukauksesta, kunnes hänet vaihdettiin Semjon Varlamoviin Avalanchen maalilla. Varlamov puolestaan päästi 11 laukauksesta kolme selkänsä taakse.

Mikko Rantanen palasi Avalanchen kokoonpanoon huilattuaan yhden ottelun alavartalovamman takia.

Avalanche on voittanut seitsemästä viimeisestä ottelustaan vain kaksi, pelaten tätä ennen kymmenen voitollista ottelua peräjälkeen.