NHL-kierroksen topit ja flopit: Kessel rikkoi 700 tehopisteen rajapyykin ja johti Penguinsin voittoon

NHL / Aamuraportti
Phil Kessel on nyt 700 tehopisteen mies.
Kuva © Getty Images
Phil Kessel juhlisti merkkipaalua Penguinsin voitossa, ja Minnesota Wildin suomalaiset jatkoivat pisteputkeaan. Hurricanes sen sijaan on loman tarpeessa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen onnistumiset, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Topit

Phil Kessel voittomaalin siivittämänä 700 tehopisteeseen

Phil Kessel oli illan hahmoja, kun Pittsburgh Penguins nappasi 5−2-kotivoiton New York Rangersista. Uran 700:s tehopiste ja ottelun voittomaali syntyi hyvin kesselimäiseen tapaan tarkalla rannelaukauksella etuyläkulmaan, kun toista erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia.

Samaan hengenvetoon Kessel vielä kaunisteli uratilastojaan syöttämällä Sidney Crosbyn 4−2-osuman kolmannen erän ehtoopuolella, mikä merkitsi tehopistettä numero 701.

Kyseisen merkkipaalun saavuttamiseen Kesselillä kului 878 ottelua. Kessel on muutoinkin ollut viime aikoina pelituulella, sillä edellisestä neljässä ottelussaan hän on saalistanut kahdeksan (3+5) tehopistettä.

Granlundin ja Koivun pisteputkille jatkoa jouhevalla syöttötyöskentelyllä

Sekä Mikael Granlund että Mikko Koivu venyttivät pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Wildin suomalaiskaksikko kirjautti syöttöpisteen mieheen Jason Zuckerin 1−0-ylivoimaosumaan aivan ottelun alkumetreillä. 

Canucks-puolustus ei saanut ennen osumaa juuri aikaa kasata rivejään: Koivun aloitusvoiton jälkeen käynnistyi välittömästi kolmen nopeaan tahtiin annetun syötön sarja, jossa Jared Spurgeon levitti kiekon laitaan Granlundille, joka puolestaan jatkoi pelivälineen maalin vierustalle asettuneelle Koivulle. Koivun jatkosyöttö maalin edustalle rynnistävälle Zuckerille lähti sen verran ripeästi, ettei Canucks-neliö ehtinyt siihen reagoida saati estää Zuckerin välittömästi kohti etualakulmaa lähettämää laukausta.

Brandon Sutter ilmoittautui takaisin kaukaloihin

Zuckerin osuma oli kuitenkin laiha lohtu, sillä Wild joutui lopulta taipumaan jatkoajalla numeroin 2−3. Illan juhlituin pelaaja oli viimeksi lähes kaksi kuukautta sitten NHL-jäillä viilettänyt, vastikään sairauslomalta palannut Brandon Sutter, joka pysäytti pelikellon aikaan 62.50.

Maalin mahdollisti Alexander Edler, joka antoi pitkän avaussyötön oman maalin kulmalta Wildin siniviivalle liukuneelle Sutterille. Kiekon saatuaan Sutter tunkeutui laitaa myöten Wildin alueelle, minkä jälkeen hän leikkasi keskelle haastaen röyhkeästi alimpana miehenä pelanneen Matt Dumban. Ottelun päättänyt laukaus lähti matkaan välittömästi Sutterin ohitettua tilanteessa hieman horjahtaneen Wild-puolustajan ja painui vastustamattomasti ohi Wild-vahti Devan Dubnykin.

Sutterin onnistumisen myötä Canuks saalisti kauden toisen jatkoaikavoittonsa.

Flopit

Daniel Sedin joutui jättämään ottelun väliin

Daniel Sedinin orastava teräsmiesputki jäi lopulta 300 ottelun mittaiseksi. Canucks tiedotti juuri ottelun alla, että veteraanihyökkääjä on sivussa ottelusta selkäkramppien vuoksi. Kyseessä lienee kuitenkin varotoimenpide, jolla pyritään ehkäisemään vakavampien vammojen syntyä. 

Positiivista on niin ikään se, että Canucksilla on juuri alkamassa työehtosopimuksen mukainen viiden päivän vapaa, joten Sedinillä on hyvin aikaa toipua ennen ensi lauantaita pelattavaa ottelua Edmonton Oilersia vastaan.

Hurricanesilta nuhainen esitys

Sedinin ohella myös Carolina Hurricanes vaikuttaisi olevan loman tarpeessa. Hurricanes kaatui tahmaisen esityksen päätteeksi Calgary Flamesin käsittelyssä numeroin 1−4. 39 laukauksen saldo kuulostaa mairittelevalta, mutta tosiasiassa Hurricanesilla oli vaikeuksia päästä vaarallisille maalipaikoille, kun taas Flamesin hyökkääjät vyöryivät maalintekosektorille varsin vastustamattomasti. 

Ylivoimatehokkuudessakin olisi ollut parantamisen varaa, sillä miesylivoima realisoitui tehojen muodossa vasta kuudennella yrittämällä, kun Lee Stempniak rikkoi kuparisen kotijoukkueen osalta kolmannen erän loppupuoliskolla.

− Emme olleet tunteella mukana ottelussa. Olimme uneliaita ja olimme hitaita. Olimme hitaita päätöksenteossa ja kiekon kanssa. Toivottavasti se johtui flunssasta, Hurricanes-luotsi Bill Peters ruoski omiaan NHL.comin haastattelussa.

Peters varmasti toivoo joukkueensa löytävän uutta puhtia nyt alkavalta viiden päivän vapaaltaan, sillä edellisestä viidestä ottelusta Hurricanes on onnistunut kairaamaan vain yhden voiton.

Kotijoukkueen heikko iltapuhde sai entistä synkempiä sävyjä, kun Sebastian Aho joutui jättämään ottelun kesken Mark Giordanon taklauksen osuttua häntä päähän. Giordano joutui maksamaan tempustaan hintaa sekä itse tilanteessa, kun Justin Williams pudotti hanskansa häntä vastaan puolustaakseen omiaan, että sen jälkeen, kun hän joutui poistumaan pukuhuoneeseen ottelurangaistus niskassaan. Ottelurangaistuksen myötä tapaus menee automaattisesti kurinpidon käsiteltäväksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle