NHL-kierroksen topit ja flopit: Capitals taipui kotonaan, Hedman loukkaantui

NHL / Aamuraportti
Linus Ullmark pelasi mahtiottelun Blue Jacketsia vastaan.
Linus Ullmark pelasi yhden uransa parhaista NHL-otteluistaan. Hurricanes yllätti Capitalsin ja Lightningin Viktor Hedman loukkaantui ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Ullmark oli Sabresin lukko

Linus Ullmark torjui kauden ensimmäisessä NHL-ottelussaan 44 kertaa Columbus Blue Jacketsia vastaan, kun Buffalo Sabres saalisti kotonaan 3–1-voiton. Sabres katkaisi samalla viiden ottelun tappioputkensa.

Ullmark teki näyttävimmän torjuntansa toisessa erässä, kun hän nappasi hanskallaan Seth Jonesin ylivoimavedon kiinni.

Sabresilla oli ottelussa mukana hiukan onnea, sillä 2–0-maali syntyi kiekon pompattua erikoisesti kaukalon laidasta Blue Jacketsin maalin eteen, josta Kyle Okposolla oli helppo työ lapioida kiekko tyhjään rysään Sergei Bobrovskin lähdettyä pysäyttämään kiekkoa maalin taakse.

Blue Jacketsin ainokaisen teki Artemi Panarin todella upealla ylivoimamaalilla. Panarin kuljetti kiekon omalta siniviivalta asti vastustajan alueelle, missä hän puikahti laidan kautta Justin Falkin ja Scott Wilsonin välistä alivoimaneliön keskelle. Keskelle päästyään Panarin laukoi rystyltä kiekon sisään. Panarin osui ottelussa myös kahdesti tolppaan.

Flopit

Hurricanes puhalsi Capitalsin kumoon

Washington Capitalsin viiden ottelun voittoputki päättyi kotiottelussa, kun Carolina Hurricanes oli parempi numeroin 3–1. Capitals sai ottelussa kolme ylivoimaa, mutta jäi ylivoimillaan maaleitta.

Hurricanesin ensimmäinen maali syntyi alivoimalla, kun Jordan Staal katkaisi John Carlsonin löperön syötön Aleksandr Ovetškinille. Staal pääsi syötönkatkon seurauksena yksin läpi viimeistelemään ottelun avausmaalin.

Matt Niskanen taklasi Hurricanesin Sebastian Ahoa lujaa ottelun kolmannessa erässä, mutta Aho vaikutti selvinneen tärskystä säikähdyksellä. Aho teki ottelun viimeisen maalin tyhjiin ja on näin tällä kaudella iskenyt jo 15 maalia.

Lightning ei saanut Vasilevskilta apuja

Tampa Bay Lightning taipui kotonaan Calgary Flamesille numeroin 5–1. Flames iski neljä maalia viidestä ylivoimahyökkäyksestä, eikä Andrei Vasilevski kyennyt huipputorjuntoihin pitääkseen ottelun tasaisena. Vasilevskille on nyt tehty yhteensä 15 maalia hänen kolmessa edellisessä aloittamassaan ottelussa.

Lightningin tähtipuolustaja Viktor Hedman loukkaantui ottelun toisessa erässä lyötyään polvensa Garnet Hathawayn kanssa ja joutui jättämään ottelun ontuen.