NHL-yö: Panarin huipensi sinitakkien kirin

NHL / Aamuraportti
Artemi Panarin vastasi voittomaalista.
Kuva © Getty Images
Monien joukkueiden viettäessä sovittua viiden päivän vapaata pelattiin NHL:ssä vain yksi ottelu. Siinä kotijoukkue Toronto Maple Leafs oli pitkään kiinni voitossa, mutta Columbus Blue Jackets nousi 3−2-jatkoaikavoittoon.

Columbus Blue Jackets väänsi toisen peräkkäisen voiton pitkän kaavan mukaan. Helpolla voitto ei irronnut, sillä Blue Jackets oli pitkän aikaa kahden maalin takaa-ajoasemassa. Jordan Schroederin ja Pierre-Luc Dubois'n maalit veivät pelin jatkoajalle, jossa Artemi Panarin onnistui maalinteossa.

Alku oli varsin vauhdikas, mutta vaaralliset laukaukset eivät usein päätyneet maalille asti. Seth Jones pysäytti oikeaoppisesti Leafsin hyökkäyksen kahdella yhtä vastaan. Toisessa päässä Josh Anderson pääsi vaarallisesti irtokiekkoon, mutta ei onnistunut ohittamaan Frederik Andersenia. Blue Jackets pääsi ensimmäisenä ylivoimalle Roman Polakin laitataklauksen seurauksena, mutta ei saanut sen aikana juuri mitään aikaiseksi.

Toinen puolisko erästä oli tylsempää. Blue Jackets pääsi jälleen ylivoimalle, mutta tulokset olivat yhtä laihoja kuin ensimmäiselläkin. Nick Foligno pääsi laukomaan kerran Panarinin syötöstä, mutta Andersen torjui.

Maalittoman avauserän jälkeen Blue Jackets pääsi kolmannen kerran yrittämään avausmaalia ylivoimalla, mutta jälleen tuloksetta. Ottelun edettyä toiselle puoliskolleen Maple Leafs avasi maalinteon, kun James van Riemsdyk ohjasi Polakin laukauksen maaliin.

Jonesin kiekonmenetys siniviivalla aiheutti Leafsin vastahyökkäyksen, joka päättyi tolppalaukaukseen. Pian sen jälkeen Blue Jackets joutui ensimmäistä kertaa alivoimalle. Maple Leafs jatkoi täydellistä erikoistilannepelaamistaan, kun William Nylander laukoi ranteella takarautaan ja tilanne oli 2−0.

Erän lopulla Blue Jackets sai rajun pyörityksen Maple Leafsin päätyyn, mutta maalia vierasjoukkue ei saanut aikaiseksi.

Blue Jackets ei näyttänyt erityisen vahvasti nousevan tappioasemasta, mutta lopulta hieman onnellakin kiekko meni ensimmäistä kertaa Andersenin selän taakse. Maali merkittiin Jordan Schroederille. Vuosia NHL:n ja AHL:n välimaastossa seilanneelle Schroederille maali oli ensimmäinen Blue Jacketsissa.

Peli eteni lopulta jatkoajalle, kun Pierre-Luc Dubois tasoitti nopeasta hyökkäyksestä Morgan Riellyn virheen jälkeen. Voittomaalikaan ei jäänyt kauas viimeisillä sekunneilla, mutta Leafs selvisi kuivin jaloin tilanteesta.

Jatkoaika eteni pitkään ilman erikoisia tilanteita ennen kuin Tyler Bozak pääsi läpiajoon. Leafs-hyökkääjän epäonnistuttua Blue Jackets pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, josta Artemi Panarin lopetti pelin.

Blue Jackets sai ottelusta myös jobinpostia, sillä nuori hyökkääjä Sonny Milano jätti ottelun kesken taklauksessa saadun vamman seurauksena toisessa erässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle